حزب حكمتیست (خط رسمی): بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳- ۳۱ ژوئیه ۲۰۲۴، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و رئیس هیئت مذاكره كننده حماس با اسرائیل، كه برای مراسم تحلیف پزشكیان در ایران بود، همراه یكی از محافظان وی در اقامتگاه خود در تهران با حمله موشكی كشته شد. در مورد عاملین این ترور تا كنون انگشت اتهام به طرف اسرائیل، نشانه رفته است. علاوه بر جمهوری اسلامی و حماس و گروههای مختلف فلسطینی تا كنون بسیاری از دولتها از روسیه، چین، لبنان، عراق، تركیه، قطر، مالزی، اردن، افغانستان، یمن و...

هر چند مصونیت از مجازاتی که اسرائیل در حال حاضر از آن سود می برد به ویژه در سرپیچی و نادیده گرفتن تصمیمات نهادهای حقوق بین المللی، بصورتی وقیحانه آشکار است ، اما تخریب و نابودی غزه، در ابتدا تحت عنوان « حق دفاع از خود» تحقق یافت. چنین توجیهی اغلب توسط شماری از رهبران غربی نیز مطرح می شود تا به تل آویو در عملیاتی که علیه فلسطینی ها انجام می دهد، چراغ سبز نشان دهند. منطق استعمار گرایانه و نسل بر اندازانه ای که به گذشته های دور باز می گردد.

 ژوئيه 2024, این مقاله در دسامبر ۱۹۹۷ منتشر شده است: پنجاه سال پیش سازمان ملل تصمیم گرفت فلسطین را به دو کشور، یکی عربی و دیگری یهودی تقسیم کند. جنگِ متعاقبِ اعراب و اسرائیل، با گسترش سهمِ سرزمینیِ اسرائیل به یک‌سوم پایان یافت، در حالی که آنچه برای اعراب باقی مانده بود توسط مصر و اردن اشغال شد. چندین هزار فلسطینی خانه‌های خود را ترک کردند و به پناهندگانی تبدیل شدند که در مرکز درگیری‌ها قرار گرفتند. اسرائيل هميشه اخراج آنها را چه به اجبار و چه به صورت یک برنامه‌ سیاسی انکار كرده است. «نومورخانِ» اسرائیل این انکار را دوباره بررسی کرده و به تعدادی از اسطوره‌ها پایان داده‌اند.

«نوع نگاه» - مهاجرت: وهم ها، رودررویی ها، استفاده های ابزاری:  سرنوشت مهاجران غیرقانونی گویای بی قانونی های داخلی الجزایر است. همان یأس و ناامیدی اجتماعی « حائطی» (حائط در عربی به معنی دیوار است) های جوان و کمتر جوان بیکاری را بیان می کند که در سال های دهه ۱۹۸۰، روز را با تکیه دادن به دیوار سپری می کردند یا هزاران تن افراد دیگری که در سال های آغاز دهه ۱۹۹۰ به «جبهه اسلامی نجات» پیوستند. اما سرخوردگی های امروز، آنها را به این وامی دارد تا زندگی خود را به خطر اندازند تا از شر انسدادی که گرفتار آن شده اند بگریزند.

 ژوئن 2024:  عجیب است، پس روزنامه نگاران و مفسران فرانسوی که معمولاً به «اسناد محرمانه» روسیه علاقه وافردارند، چه می کنند! آنها که هر «طرح پنهان» مسکو، که معمولا هدف آن «از بین بردن انسجام جوامع دموکراتیک است»، را از زیرسنگ هم که شده باشد پیدا و برملا می کنند و «جاسوس» های روسیه که قصد نفوذ در دستگاه دولتی را دارند، از دستشان در امان نیستند، کجا هستند ؟ چرا پیدایشان نیست ؟

«نوع نگاه» - مهاجرت: وهم ها، رودررویی ها، استفاده های ابزاری: ۲۲ ژانویه، صدها هزار تن علیه حزب «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) راهپیمایی کردند. در خیابان های برلن و کلن، پس از افشاگری یک تارنمای تفحصی درباره جزییات گردهمایی محرمانه و توافق حزب های راست افراطی و جنبش نئونازی، تظاهرکنندگان ابراز انزجار می کردند. آیا دستور کار این گردهمایی، توافق انجام شده در ماه نوامبر ۲۰۲۳ در پوتسدام بود ؟ اخراج گسترده خارجی های آلمان یا کسانی که تبار خارجی داشتند، که تعداد آنها در مجموع به ۲ میلیون تن می رسید. پس از آن حزب AfD اعلام کرد که این برنامه که توسط یک فرد اتریشی تدارک دیده شده را تأیید نمی کند، بدون آن که اصل «بازگرداندن» خارجی ها را رد کند.

جمعی متشکل از ۱۵۰ دیپلومات پیشین و درحال حاضر شاغل، که به اظهار نظر عمومی چندان عادت ندارند، در ۲۳ ژوئن ۲۰۲۴ مطلبی در نشریه لو موند منتشر کردند تا درباره عوارض پیروزی حزب های «تجمع ملی» (RN) در زمینه روابط بین المللی هشدار دهند . راست افراطی از «تسخیر مجدد» (Reconquete) گرفته تا گروه های کوچک دیگری که غالبا نقش مدرسه آموزش کادرهای آنها را بازی می کنند، به خاورنزدیک از زاویه وسواس هایشان در مورد مسائل داخلی فرانسه نگاه می کنند: جمله اسلام، مهاجرت و... بدون آن که عواقب دیپلوماتیک آن را ارزیابی نمایند.

وب‌سایت "ویکی‌لیکس"، افشاگر اسناد محرمانه و مخفی دولت‌های جهان، با انتشار پیامی در شبکه "ایکس" اعلام کرد که جولیان آسانژ بنیان‌گذار این وب‌سایت روز سه‌شنبه پس از ۱۴ سال از زندان "بلمارش" در لندن آزاد و انگلیس را به مقصد استرالیا و محل زندگی‌اش ترک کرد.  ربودن آسانژ توسط دستگاه مخوف اطلاعات و جاسوسی دولت انگلستان، محکوم شدن به استرداد به آمریکا و ۱۷۵ سال زندان توسط دادگستری دولت آمریکا، طرح ترورش توسط سازمان سیا

حزب حکمتیست (خط رسمی):  حمید نوری که به دلیل مشارکت در اعدام‌ زندانیان سیاسی در دهه ۶۰، و به جرم جنایت علیه بشریت در سوئد به حبس ابد محکوم شده و در آن کشور حکم خود را می‌گذراند، در یک مبادله برای آزادی دو شهروند سوٸدی به آغوش جمهوری اسلامی برگردانده شد.  این اقدام دولت سوٸد قبل از هر چیز، مهر تاٸید بر سیاست باج‌گیری و گروگان‌گیری جمهوری اسلامی است که از "اتباع خارجی" برای چانه‌زنی جهت آزادی مجرمین و قاتلین دولتی خود سوء‌استفاده می‌کند.

یادداشت های روزانه غزه (۳۶): رامی ابو جموس یادداشت های روزانه خود را برای «اوریان ۲۱» می نویسد. او که بنیانگذار «غزه پرس» - دفتری که در ترجمه و کارهای دیگر به روزنامه نگاران غربی کمک می کند- است، ناگزیر شده با همسر و پسر دو سال و نیمه اش ولید، آپارتمان خود در شهر غزه را ترک نماید و اکنون به طور مشترک با یک خانواده دیگر، در آپارتمان ۲ اتاق خوابه ای سکونت دارد. او رویداد های روزانه خود و غزه ای های رفح، که در این منطقه بینوا و پرجمعیت گیرافتاده اند را برای انتشار در «اوریان ۲۱» می نویسد:

حمید نوری که آبان ۹۸ در سوئد بازداشت و به حبس ابد محکوم شد، با دو تبعه سوئدی که در ایران زندانی بودند، مبادله گردید و به ایران بازگردانده شد.  حمید نوری ـ معروف به حمید عباسی ـ عصر شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۳/ ۱۵ ژوئن ۲۰۲۴ به ایران بازگشت. کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل و دبیر ستاد حقوق بشر اسلامی قوه قضاییه و چند تن دیگر از مسئولان دولتی و قوه قضاییه در فرودگاه مهرآباد به استقبال او رفتند.

درود بر همکاران و دوستان گرامی و به امید پیروزی کارگران در تمام کشورهای جهان.  فکر نمی کردیم نیازی باشد باز هم در مورد سرکوب جنبش کارگری و نقض مقاوله‌نامه‌های بین‌المللی در مورد آزادی تشکل‌ها، پیمان‌های دسته‌جمعی، حق کار و زندگی و ایمنی کار در ایران بنویسیم. گمان نمی‌کردیم که نیاز به این یادآوری مجدد وجود دارد که ما و بسیاری از دیگر کارگران، اخراج و ‌اذیت و آزار و زندانی شده‌ایم، چرا که به فعالیت کارگری و تشکل مستقل کارگری باورمند بوده‌ایم.

حزب حكمتیست(خط رسمی): امروز ۳۱ اردیبهشت ١٤٠٣، مصادف با ٢٠مه  ٢٠٢٤میلادی، خبر قطعی کشته شدن ابراهیم رئیسی (رئیس جمهور) در حادثه سقوط هلیکوپتر حامل او و هشت تن از همراهانش، از جمله حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، سید محمد آل هاشم، امام جمعه تبریز، مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی، مهدی موسوی، فرمانده یگان حفاظت رئیس‌جمهوری، منتشر شد

در ۱۰ آوریل گذشته، نمایندگان پارلمان اروپا پیمان جدید مهاجرت و پناهندگی را به تصویب رساندند که بر اساس آن کنترل مرزها از این پس تابع مقررات سختگیرانه تری خواهد بود. فصلنامه «نوع نگاه» در شماره ۱۹۴ خود، از دنیائی سنگربندی شده صحبت به میان می آورد که غرب در نگرانی و هراس از سرازیر شدن سیل انبوه خارجی های عجیب و غریب یا پناهندگان اقلیمی در آن زندگی می کند. بی گمان در شکل گیری چنین باوری، نوعی ادبیات بی تأثیر نبوده است.

حزب حكمتسیت (خط رسمی): جنبش اعتراضی مردم متمدن در جهان علیه نسل‌كشی اسرائیل و حمایت دولت‌های غربی، این روزها به تحرك اعتراضی وسیع و همه جانبه نسل جوان در دانشگاه‌های آمریكا انجامیده است. این تحرك انسانی ابتدا از دانشگاه كلمبیا در نیویورك شروع شد و به تدریج در سراسر آمریکا گسترش یافت.

یادداشت های روزانه غزه (۲۶)  رامی ابو جموس یادداشت های روزانه خود را برای «اوریان ۲۱» می نویسد. او که بنیانگذار «غزه پرس» - دفتری که در ترجمه و کارهای دیگر به روزنامه نگاران غربی کمک می کند- است، ناگزیر شده با همسر و پسر دو سال و نیمه اش ولید، آپارتمان خود در شهر غزه را ترک نماید و اکنون به طور مشترک با یک خانواده دیگر، در آپارتمان ۲ اتاق خوابه ای سکونت دارد. او رویداد های روزانه خود و غزه ای های رفح، که در این منطقه بینوا و پرجمعیت گیرافتاده اند را برای انتشار در «اوریان ۲۱» می نویسد:

بیانیه شماره ۶ سه حزب کمونیست - کارگری در منطقه: امروز، ٧ مه، در فضایی مملو از هراس و ترس از گسترش عملیات نظامی ارتش اسرائیل علیه مردم غزه و ترس از حمله به رفح این آخرین "پناهگاه" باقی مانده که بیش از یك و نیم میلیون نفر از مردم غزه، پس از جابجایی های اجباری متعدد و فرار از بمباران و كشتار همه جانبه توسط قصابان حاكم بر اسرائیل، در آنجا پناه گرفته اند، بار دیگر دولت نظامی اسرائیل، در بی اعتنایی کامل به فشار و خواست جهانیان، به رفح حمله کرد.

رامی ابو جموس یادداشت های روزانه خود را برای «اوریان ۲۱» می نویسد. او که بنیانگذار «غزه پرس» - دفتری که در ترجمه و کارهای دیگر به روزنامه نگاران غربی کمک می کند- است، ناگزیر شده با همسر و پسر دو سال و نیمه اش ولید، آپارتمان خود در شهر غزه را ترک نماید و اکنون به طور مشترک با یک خانواده دیگر، در آپارتمان ۲ اتاق خوابه ای سکونت دارد. او رویداد های روزانه خود و غزه ای های رفح، که در این منطقه بینوا و پرجمعیت گیرافتاده اند را برای انتشار در «اوریان ۲۱» می نویسد:

رفقا به همگی شما خوش آمد میگویم و امیدوارم بتوانیم طی این دو روز بحثهای خوبی داشته باشیم. زیاد وقت تان را نمی گیرم چون اسناد زیادی برای بررسی کردن داریم و امیدوارم بتوانیم به همه آنها بپردازیم. فکر میکنم هر کس به اوضاع امروز دنیا نگاهی بیندازد، احساس دوگانه ای از اضطراب، نگرانی و التهاب، از اوضاعی که به شدت مخاطره آمیز است، در کنار امید از قدرتی که پائین در مقابل جهانی که برایش ساخته اند از خود نشان میدهد، به او دست میدهد.

کنگره یازدهم حزب کمونيست کارگرى - حکمتیست (خط رسمی) با شرکت اکثریت نمايندگان در روزهاى اول و دوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ( ۲۰ و۲۱ آوریل ۲۰۲۴) در كشور سوئد برگزار شد. کنگره پس از گزارش رئیس هیئت نظارت بر انتخابات، رفیق امان كفا، اعتبارنامه نمايندگان را تصویب کرد و بدنبال آئين نامه و دستور جلسه کنگره به تصویب نمایندگان کنگره رسید.

رامی ابو جموس یادداشت های روزانه خود را برای «اوریان ۲۱» می نویسد. او که بنیانگذار «غزه پرس» - دفتری که در ترجمه و کارهای دیگر به روزنامه نگاران غربی کمک می کند- است، ناگزیر شده با همسر و پسر دو سال و نیمه اش ولید، آپارتمان خود در شهر غزه را ترک نماید و اکنون به طور مشترک با یک خانواده دیگر، در آپارتمان ۲ اتاق خوابه ای سکونت دارد. او رویداد های روزانه خود و غزه ای های رفح، که در این منطقه بینوا و پرجمعیت گیرافتاده اند را برای انتشار در «اوریان ۲۱» می نویسد:

در شرایطی به استقبال اول مه میرویم، كه جهان  شاهد وسیعترین تحولات و دگرگونی های بزرگ تاریخی است.  تحولاتی كه با سوت پایان جهان تك قطبی به رهبری آمریكا، با شكست سیاست میلیتاریستی ناتو و با عروج قطبهای دیگر همراه است كه در دل خود كشمكش های مختلفی را به بشریت تحمیل كرده است. این دوره با جنگ در اوكراین و تلاش مستمر دول غربی برای ادامه آن به قیمت نابودی یك كشور و مردمش،

حمله ایران به اسرائیل در شب ۱۳ و ۱۴ آوریل در واکنش به بمباران کنسولگری این کشور در اول آوریل در دمشق انجام گرفت، حمله ای که درطی آن ۱۶ نفر از جمله فرماندهان بالا رتبه سپاه پاسداران کشته شدند. این عملیات سوالات متعددی را در مورد استراتژی تهران و متحدانش در منطقه، رقبای آن مانند اردن، و میزان استقلال اسرائیل نسبت به چتر حمایت آمریکایی مطرح می کند.

۱- جامعه ایران شاهد وسیعترین اعتراضات توده ای، اعتصابات كارگری و تجمعات اقشار مختلف مردم برای رفاه و آزادی، برای جامعه ای امن و مرفه و علیه جمهوری اسلامی بوده است. اعتراضاتی  كه در ادامه در خیزش انقلابی شهریور ۱۴۰۱ با پرچم آزادی زن و برابری و عدالت و سرنگونی جمهوری اسلامی، حاكمیت را به لبه سرنگونی سوق داد  و مهر خود را بر سیمای سیاسی و اجتماعی جامعه كوبید.

جنگ در عین حال نبرد روایت هاست. شبکه‌های اجتماعی در این امر نقش فعالی دارند و همه آنها توسط گروه‌های آمریکایی کنترل می‌شوند، به استثنای یکی: TikTok چینی. طی سال‌ها، نمایندگان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان می‌خواستند یا آن را زیر سلطه آمریکا درآورند و یا ممنوع کنند. آخرین دست آویز آنها: TikTok «طرفدار فلسطین» و حتی یهودستیز است.

حزب حكمتیست (خط رسمی): برای سازماندهی طبقه کارگر ابتدا باید دسته‌بندی‌های داخل طبقه‌ را دقیق بشناسیم و بر پایه‌ی آن با استفاده از تمام پتانسیل موجود و ویژگی‌های هر بخش سازماندهی را انجام دهیم. بخش پرجمعیت و کمتر شناخته شده‌ی طبقه‌ی کارگر در حوزه «بازتولید اجتماعی» قرار دارند که از زندان‌بانی تا معلمی، پرستاری و خانه‌داری و ... را در بر می‌گیرد. بخش بزرگی از این گروه بزرگ یعنی زنان پرولتر خانه‌دار، کارگر غیر مزدی محسوب می‌شوند

صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد: قریب یک دهه است که برای بهبود معیشت مان، دستمزدهای ناچیز، حفظ کرامت انسانی، شرایط محیط کار، قراردادهای کاری، مقابله با مافیا و استثمار و ستمی که بر ما روا داشته شده، نبرد و مبارزه ای مستمر در گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در جریان است. این مبارزه، افت و خیزها و فراز و نشیب های بسیاری داشته که هر کدام از آنها ما را پخته و آبدیده کرد که اوج آن را در شکل گیری مجامع عمومی روزانه در دل اعتصابات متعدد شاهد بوده و هستیم.  

رامی ابو جموس یادداشت های روزانه خود را برای «اوریان ۲۱» می نویسد. او که بنیانگذار «غزه پرس» - دفتری که در ترجمه و کارهای دیگر به روزنامه نگاران غربی کمک می کند- است، ناگزیر شده با همسر و پسر دو سال و نیمه اش ولید، آپارتمان خود در شهر غزه را ترک نماید و اکنون به طور مشترک با یک خانواده دیگر، در آپارتمان ۲ اتاق خوابه ای سکونت دارد. او رویداد های روزانه خود و غزه ای های رفح، که در این منطقه بینوا و پرجمعیت گیرافتاده اند را برای انتشار در «اوریان ۲۱» می نویسد:

پلیس ایران می‌گوید طرح «نور» در سراسر کشور اجرایی شد. در ادامه طرح‌های حکومتی در تشدید فشارها و اذیت و آزار زنان، از شنبه ۲۵ فروردین، «طرح نور» برای برخورد با «زنان بی‌حجاب» در سراسر ایران اجرایی شد. در نخستین روز اجرای «طرح نور»  آغاز مرحله ای تازه  از مبارزه  حکومت علیه زنان بی حجاب است، گزارش ها حاکی است ده ها زن بی حجاب بازداشت شده اند.  فارس، خبرگزاری نزدیک به سپاه خواهان محروم‌کردن دوباره زنان از ورود به استادیوم‌ها شد.

آمریکا برای تنش‌زدایی تلاش می‌کند رسانه‌های اسرائیلی گزارش می‌دهند که اعضای کابینه جنگ این کشور موافق پاسخ به حمله ایران هستند اما بر سر زمان‌بندی و مقیاس این پاسخ اختلاف دارند. به گفته یک مقام آمریکایی، اسرائیل به واشنگتن اطمینان داده که به دنبال افزایش قابل توجه تنش‌ها نیست.مقامات آمریکایی گفتند. خطر بروز جنگ علنی بین دشمنان در خاورمیانه منطقه را در معرض خطر قرار داده است،