حمله وسیع و غافلگیرانه "طوفان الاقصی" حماس به اسرائیل در روز شنبه ۷ اكتبر ۲۰۲۳، بزرگترین حمله نظامی نیروهای فلسطینی بعد از جنگ "اعراب و اسرائیل" در سال ۱۹۷۳، دامنه وسیع آن، تسخیر بسیاری از مراكز نیروهای نظامی اسرائیلی و بازپس گیری مناطق وسیعی از سرزمین های اشغالی در مرز نوار غزه، نه تنها دولت اسرائیل بلكه جهانیان را غافلگیر كرد. این حمله صحنه سیاسی خاورمیانه و جهان را تحت تاثیر خود قرار داد و معضل فلسطین، مسئله سرنوشت مردم فلسطین و آینده آن را، یکبار دیگر در مقابل جهانیان گذاشت. با حمله اسرائیل به نوار غزه این جنگ وارد مرحله ای خونین تر و فاجعه بارتر شده است. 

«به در و دیوار کوبیدن برای زنده ماندن، جهنم است! انتخاب بین دو گزینه - خرید دارو یا پرداخت اجاره خانه – جهنم است! هفت روز هفته کار کردن به مدت دوازده ساعت در روز برای ماه‌ها، جهنم است! ترس از بیکاری و از هم‌گسیختگی خانواده‌های ما، جهنم است! بس است! ما می‌ایستیم. وقت آنست که تصمیم بگیریم چه دنیایی می‌خواهیم و زمان آن فرا رسیده است که تصمیم بگیریم که برای بدست آوردن آن چگونه وارد عمل شویم !» سخنان یک کارگر جنرال متورز در پیکت اعتصاب

حزب حکمتیست (خط رسمی):  روز یکشنبه ۲٤ سپتامبر حزب حکمتیست (خط رسمی) واحد سوئد در همبستگی و پشتیبانی از اعتصاب کارگران جنرال موتورز امریکا، در میدان یرن توریت در مرکز شهر گوتنبرگ تجمعی برگزار کردند. اعتصاباتی که در حال حاضر  در سه کارخانه مونتاژ ماشین جنرال موتورز در شهر ونتزویل در ایالت میسوری، کارخانه فورد در شهر وِین نزدیک دیترویت در ایالت میشیگان، و کارخانه جیپ در شهر تولدو در ایالت اوهایو، در جریان است زمینه ای است برای گسترده تر شدن اعتصابات و اعتراضات خفته بیشتر قشرهای بیشمار کارگران در آمریکا برای بهبود شرایط کار و معیشت خود.

دولت راستگرای یونان با برجسته کردن مساله امنیت ملی، به مهاجرستیزی دامن زده است. آتش‌سوزی اورس یک نمونه است از دعوت جامعه یونان به «شکار پناهجویان». از تابستان سال ٢٠١٩ تا اکنون که حزب راست‌گرای نئا دیموکراتیا دولت را به دست گرفته است، ماشین پروپاگاندای دولت به شیوه‌های مختلفی تلاش کرده سیاست‌های مرگباری را توجیه کند که نه تنها حاوی گفتمانی محافظه‌کارانه و ضد پناهجویی هستند بلکه موجب افزایش ابراز علنی فاشیسم و حتی اشاعەی اعمال فاشیستی میان ساکنین مناطق مرزی در شرق یونان شده است.

ایران و آمریکا پس از دو سال مذاکره محرمانه به توافق‌های نانوشته‌ای دست یافتند که ظاهرا بخشی از آن به نفت مربوط است. به گزارش بلومبرگ برخی مقام‌های آمریکایی اذعان می‌کنند که تحریم‌های نفتی علیه ایران کاهش یافته است. عکس آرشیوی از تاسیسات نفتی جزیره خارک، مهم‌ترین مرکز صادرات نفت ایران سایت خبری بلومبرگ در گزارشی که روز جمعه ۲۵ اوت (سوم شهریور) منتشر شد می‌گوید به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی و دولت جو بایدن به جز توافق درباره تبادل زندانیان و آزادسازی پول‌های بلوکه شده در کره جنوبی به تفاهم‌هایی در مورد نفت هم دست یافته باشند.

یكسال از شروع جنبش آزادیخواهانه در ایران با پرچم آزادی زن، آزادی و برابری و رفاه، علیه استبداد و برای سرنگونی بختك جمهوری اسلامی، میگذرد. امروز دو صف این جدال، جمهوری اسلامی از یکطرف و زنان و جوانان، كارگران و اقشار محروم در صف مقابل، در مقابل هم و در توازن قوای مناسب تری به نفع مردم، صف آرایی كرده اند. جمهوری اسلامی با نزدیك شدن به سالگرد این جنبش در هراس از مردم و قدرتنمایی مجدد آنان، دست به کار شده است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران نامه ای خطاب به بخش بین المللی اتحادیه‌های کارگری درخصوص سرکوب گسترده‌ی کارگران ایران توسط حکومت جمهوری اسلامی منتشر کرده است. متن این نامه را در زیر می خوانید: همکاران و اعضای نهادها و تشکل‌های کارگری در سراسر جهان با درودهای صمیمانه   حکومت جمهوری اسلامی در طول دوران حاکمیت خود همواره دست به سرکوب گسترده‌ای علیه کارگران، معلمان، بازنشستگان و تمامی گروه‌های مزدبگیر زحمتکش و تشکل‌های مستقل آنان زده است. 

هر ماه در فرانسه ٦ زن در دعواهاي زناشوئي جان مي سپارند;  اين از ناشناس ها نيست که زنان بايد در هراس باشند ، اغلب اوقات آنها از سوي همسرانشان است که مورد ضرب و شتم و تجاوز قرار مي گيرند و به قتل مي رسند. اگر مجرم از اقشار متمول باشد، مورد لطف و عنايت رسانه ها قرار مي گيرد در حاليکه اگر او از اقشار محروم و بدتر از آن از يک خانواده مهاجر باشد ، به شدت توسط آن ها تقبيح مي شد. در حالي که خشونت همان اندازه شامل زنان محله هاي مرفه نشين ميشود که حومه هاي شهرها. پرهيز از بررسي ريشه هاي اين پديده تنها به تداوم آن کمک مي کند.

 نوازندگان در ایران با مشکلاتی مانند تعطیلی‌های بلندمدت، ساعت کارهای طولانی، استراحت‌های کوتاه بعد از پارت‌های طولانی نوازندگی، فقدان بیمه اجتماعی و دستمزدهای ناعادلانه درگیرند. با چند نوازنده در گفت‌وگو قرار گرفتیم: با آغاز ماه محرم در ایران، هیأت‌های عزاداری، بی‌هیچ نظم و نظارتی خیابان‌ها را مسدود می‌‌کنند و با انواع طبل و سنج و دیگر آلات و ادوات پخش موسیقی، تا نیمه‌های شب، شهرهای کوچک و بزرگ را آکنده از اصواتی می‌کنند که بعضاً شباهتی به هیچ نوع موسیقی مانند مارش عزا، موسیقی حماسی و حتی موسیقی سوگ و مرثیه هم ندارد.

دولت بریتانیا گروهی از پناهجویان را به یک شناور پهلوگرفته در ساحل دورست منتقل کرد؛ اقدامی بحث‌برانگیز که به بهانه صرفه‌جویی در هزینه‌ها انجام می‌شود، اما منتقدان آن‌را نمونه‌ای از تشدید مداوم سیاست مقابله با مهاجران در دولت محافظه‌کار می‌دانند. از گذشته و آینده چنین طرح‌هایی چه می‌دانیم؟  هزاران مهاجر هر ساله با قایق‌های کوچک به بریتانیا سفر می‌کنند و جان خود را برای عبور از کانال مانش به خطر می‌اندازند و امیدوارند پس از رسیدن به خشکی، درخواست پناهندگی دهند.

قاعدتا انتظار اینکه احزاب ناسیونالیست  کرد و به ویژه مصطفی هجری در رابطه با مذهب بیانی غیر از بیان نهادها و مراجع مذهبی داشته باشند انتظار به شدت نامعقولی است. ناسیونالیسم کرد، رابطه اش با مذهب، مردسالاری، سنتهای عهد عتیق رابطه ای عمیق و بنیادی است و فراتر از این، مانند مراجع دو آتشه مذهبی، به تک تک این رسم و سنن و آیین و مذهب تا حد اعلا افتخار می کند. این رابطه و این درجه از وابستگی و نیاز به این سنن عهد عتیقی و عقب مانده دوره فئودالی  بخشی از داده و بنیادهای فکری، اجتماعی و حتی سیاسی ناسیونالیسم کرد است.

 در پی لغو جلسه نخست دادگاه سپیده قلیان در رابطه با شکایت آمنه سادات ذبیح‌پور، بازجوخبرنگار، این جلسه در بار دوم برگزار شد و وکیل قلیان گفت قرار شد ذبیح‌پور حتماً در دادگاه بعدی حضور داشته باشد. امیر رئیسیان، وکیل سپیده قلیان، فعال مدنی دوشنبه ۱۶ مرداد در گفت‌و‌گو با «شبکه شرق» و «اعتماد آنلاین» از برگزاری دادگاه موکلش برای رسیدگی به شکایت آمنه سادات ذبیح‌پور، بازجوخبرنگار صداوسیمای جمهوری اسلامی علیه او خبر داد.

دولت در برنامه هفتم توسعه حال و آینده کارگران را برای تامین منابع مصرفی خود به حراج می‌گذارد. الزام تامین اجتماعی به خصوصی‌سازی معنایی به جز دست‌درازی دولت به منابع بین نسلی ندارد. سازمان تامین اجتماعی بزرگ‌ترین صندوق بازنشستگی ایران است که به تنهایی بیش از ۵۰ درصد از جمعیت ایران را تحت پوشش دارد. این صندوقی است بین نسلی و غیردولتی و درواقع این سازمان و شرکت‌های زیرمجموعه‌اش دولتی نیستند اما در روندی که در سال‌های متمادی جریان داشته دست‌درازی دولت در این سازمان به شکل‌های مختلف وجود داشته و حکومت با صندوقی که متعلق به کارگران و بازنشستگان است به عنوان یکی از زیرمجموعه‌هایش رفتار کرده‌ و هیچ‌گاه سه‌جانبه‌گرایی در مدیریت این صندوق رعایت نشده است.

خواست اصلی اعتصاب چادرملو، پرداخت مزد ثابت و یکپارچه متناسب با هزینه‌های زندگی و بیمه درمانی کارا است؛ خواستی که در تجمعات مختلف مزدبگیران به شیوه‌های مختلف تکرار می‌شود: دستمزد ما را قطعه قطعه نکنید، کمر ما را زیر بار هزینه‌های درمان خرد نکنید! گزارشی از این اعتصاب و مروری بر خبرهای مهم کارگری در هفته‌ای که گذشت. هر رویداد یا اعتراض اردوی رنج و کار به وضعیت کنونی، برآیند مجموعه‌ی درهم تنیده‌ی استثمار، تبعیض، ستم و سرکوب است که با تحمیل بی حقوقی و فقر استخوان‌سوز، جامعه را به مرز استیصال سوق می‌دهد.

انجمن‌های حامی حقوق کودکان در بیانیه‌ای خواستار آزادی سروناز احمدی، زندانی سیاسی و فعال حقوق کودک شدند. در این بیانیه که با عنوان «سروناز احمدی را به کودکان بازگردانید» منتشر شده، آمده است که این فعال حقوق کودک با فعالیت‌های بی‌دریغ خود «برای دفاع و مراقبت از کودکان کار و مهاجر و خانواده‌های آنها» شناخته می‌شود.در این بیانیه همچنین با اشاره به اینکه بخش‌نامه «عفو» شامل سروناز احمدی و برخی دیگر فعالان مدنی نشده است، آمده که او به همین دلیل «بهترین روزهای جوانی‌اش» را در زندان سپری می‌کند.

سازمان و تشکل های اجتماعی صرفنظر از هر نامی "مدنی"، "صنفی" و غیره قاعدتا به منظور اتحاد صفوف بخش های مختلف اجتماعی فرهنگیان، بازنشستگان فرهنگی و تامین اجتماعی، پرستاران، دانشجویان و دانش آموزان  درست می شوند. اما چقدر این تشکل ها و سازو کارهایشان یک اتحاد واقعی را نمایندگی می کنند، سوالی است که باید جواب بگیرد. تشکل های اجتماعی بخش های مختلف جامعه  در شرایط کنونی بحران های اقتصادی، سیاسی و بحران انقلابی در جامعه، ویژگی هایی دارند که با شرایط عادی و نرمال متفاوت است.

ضرب و شتم معلمان اعزامی به خارج از کشور در مقابل وزارت آموزش و پرورش!  در روز یکشنبه ۱۱ تیرماه ۴۰۲ جمعی از معلمان اعزامی به خارج از کشور بمنظور اعتراض بابت تضییع حق خود، با رای اجرای دیوان، جلوی وزارتخانه حاضر شدند تا بدانند که چرا مجموعه‌ی اداری با وجود رای دیوان عدالت باز هم اینگونه با آنان به خصومت برخاسته و با تاکید و اصرار بسیار، می‌خواهد حقشان را نابود کند!

شورش‌های اخیر پس از قتل عمد نائل ادامه منطقی مبارزات چندین ماهه بخش وسیعی از دست‌مزدبگیران، کارگران و فرودستان فرانسه علیه افزایش سن بازنشستگی‌ است. شورش‌های اخیر تلنگری اعتراضی به چهار دهه تعرض نئولیبرالی به حقوق و دستاوردهای کارگران است.  تحولات اجتماعی و گذارشان از یک مرحله خفیف به مرحله‌ی حادتر هرگز یک شبه رخ نمی‌دهند و گاهی سال‌ها و چه بسا دهه‌ها به درازا می‌کشند.

راست طرفدار حملات میلیتاریستی در کردستان و طرفدار معامله جمهوری اسلامی با دولت های غربی بر سر امکان فعالیت اپوزیسیون، را باید افشا و منزوی کرد! نیوپهلویسم و راست افراطی در اپوزیسیون ایران، جاده صاف کن سرکوب جمهوری اسلامی از مخالفین خود است! امثال امیرحسین اعتمادی ها قادر نیستند حتی به خاطر «ظاهر سازی» ژست اپوزیسیون بودن بگیرند! این ها چرخ زاپاس هر سناریو سیاه و ارتجاع و سرکوب و خون پاشاندن به انقلاب مردم در ایران هستند!

نویسنده: ثریا شهابی

دوستی و دشمنی جمهوری اسلامی و قدرت های مخرب جهانی، از هر دو سو تعرض به حقوق اولیه انسانی در ایران‌ است. این را مردم ایران چهل سال است تجربه کرده اند.
دشمنی شان تهدید حمله نظامی و اتمی و بستن راه غذا و دارو بر روی هشتاد میلیون مردم در ایران است، تحت عنوان شیک «تحریم اقتصادی»! که امید و افق و چراغ راهنمای راست و نیوپهلویست ها است!
دوستی شان هم چراغ سبز دادن به جمهوری اسلامی برای میلیتاریستی کردن کردستان ایران و حمله نظامی به احزاب و سازمانهای اپوزیسیون، معامله با سلامت و جان فعالین سیاسی، تلاش برای به شکست کشاندن انقلاب مردم و فشار برای تسلیم آنها به هر قدرتی است که امروز و فردا بالای سرشان حاکم می کنند.
حمله به مجاهدین در آلبانی حلقه ای در مناسبات دوستی دیپلماتیک جمهوری اسلامی و معادلات پشت پرده بر سر منافع جمهوری اسلامی و قدرت های مخرب جهانی و منطقه ای است!
این حمله در کنار میلیتاریزه کردن کردستان ایران و تعرض های نظامی جمهوری اسلامی به سازمان های اپوزیسیون، باید بی قید و شرط محکوم شود!
حق اعتراض و سازمان دادن اعتراض و مبارزه با جمهوری اسلامی، حق همه مردم و شهروندان جامعه، مستقل ار تعلقات سیاسی، است. هرکس به هر دلیل این حق را نقض کند، خواهان سیاست سرکوب جمهوری اسلامی علیه این و آن گروه به بهانه اختلاف سیاسی باشد، بی ترید جایش در گردان های سپاه و ارتش و دستگاههای سرکوب جمهوری اسلامی است.
فاز معاملات کثیف جمهوری اسلامی با دولت های غربی، بر سر سازمان های اپوزیسیون در داخل و خارج از کشور، بر سر به شکست کشاندن مردم ایران، به حکم بی افقی هم جمهوری اسلامی و هم هیت حاکمه آمریکا، همچون سایر فازهای روز جهانی، بسرعت سپری خواهد شد! فاز تلاش رژیم برای خریدن وقت پشت به تخاصمات جهانی، می گذرد!
انقلاب ایران، برخلاف امثال اعتمادی ها و جریان راست نیوپهلویسم که تلاش کردند که دولت های غربی مضحکه شاه و شاهزاده هایشان را جدی بگیرند و آنها را به جمهوری اسلامی ترجیح دهند، نه تسلیم جمهوری اسلامی می شود و نه به امید قدرت های غربی برای نجات، دل بسته است.
آقای پهلوی بهتر است افسار آتش به اختیاران شان در حمایت از سرکوب مجاهدین را بکشند!

 
 

صدها پلیس آلبانی با اعضای سازمان مجاهدین خلق که در کمپ اشرف در آلبانی درگیر شدند. در جریان این درگیری «یک عضو سازمان مجاهدین کشته» و شماری دیگر مجروح شدند. شورای ملی مقاومت در بیانیه‌ای اعلام کرد: به درخواست فاشیسم دینی حاکم بر ایران، صبح امروز ۳۰خرداد ۱۴۰۲ حدود ۱۰۰۰ پلیس آلبانی در یک اقدام جنایتکارانه و سرکوبگرانه به اشرف حمله کردند. بسیاری از درها و کمدها و وسایل را شکستند و با گاز اشک‌آور و گاز فلفل به ساکنان حمله کردند. بسیاری از کامپیوترها را شکسته و یا با خود برده‌اند.

جمعی از دانشجویان دانشگاه بجنورد: آنچه در دانشگاه هنر اتفاق افتاد تکرار سرکوب این چند ماه و این چند سال و نیز تکرار مقاومت ما در برابر این سرکوب است؛ تکرار همراهی ما و تکرار در کنار هم بودن‌هایمان. ما دانشجویان دانشگاه بجنورد نیز در حالی که همچنان متحمل فشارها، سرکوب‌ها و تهدیدها هستیم، در حالی که آینده‌مان برای صلح‌آمیزترین اعتراضات به خطر افتاده است، در کنار شما دانشجویان دانشگاه هنر می‌ایستیم و می‌گوییم:

امروز صبح، ۱۷ خرداد ۱۴۰۲، بدون هماهنگی با وکیل داود رضوی، این کارگر زندانی را به بیدادگاه شعبه ۱۵ اعزام نمودند، و حکم داود رضوی توسط دفتر قاضی صلواتی به وی اعلام شد. بر اساس حکم اعلامی، داود رضوی به ۵ سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی و فعالیت در گروه‌های سیاسی و احزاب محکوم گردیده است.

با هشدار در برابر شعار نازی« مرگ بر کمونیست»(  Tod dem Mar¬xismus !) بود که هانری لوفور و نوربرت گوترمن در سال ۱۹۳۴، آثار منتخب مارکس را معرفی کردند . برای بسیاری از خوانندگان فرانسوی این اولین تماس با کارهای مارکس بود. فاشیست ها در حمله به مارکس اشتباه نمی کردند. همانطور که زیو استرنل خاطرنشان کرد، این فرهنگ مارکسیستی بود که با وجود همه کمبود ها یش در اوایل قرن بیستم، جنبش کارگران فرانسوی را از نفوذ فاشیستها حفظ نمود.

بر اساس اطلاعات منتشر شده در کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران، اعتصاب سراسری کامیون‌داران که از روز اول خرداد مطابق فراخوان از پیش اعلام شده آغاز شده است، در سومین روز متوالی ادامه دارد.   علاوه‌بر این، در دو روز نخست خرداد۱۴۰۲، کارگران چند واحد تولیدی و خدماتی، با خواست افزایش دستمزد، راه اندازی تولید، پرداخت حقوق معوقه، امنیت شغلی، و بازگشت به کار همکاران اخراجی‌شان، دست به اعتصاب زده‌اند.

در دو روز نخست خردادماه، کارگران چند واحد تولیدی و خدماتی با خواست افزایش دستمزد، راه اندازی تولید، پرداخت حقوق معوقه، امنیت شغلی، و بازگشت به کار همکاران اخراجی‌شان دست از کار کشیدند. در هفت‌تپه هم تعدادی از جوانان بیکار با تجمع مقابل نیشکر هفت تپه خواستار کار شدند.

به گزارش گاردین، بزرگترین مقصد تسلیحات انگلیسی در سال گذشته میلادی قطر بود که ۲.۷ میلیارد پوند سلاح از این کشور خرید کرد و ۵۴ درصد هم به کشورهایی همچون عربستان و ترکیه صادر شده است. بر اساس این گزارش، قطر ۲.۴ میلیارد پوند یوروفایتر تایفون و تجهیزات مربوطه را از غول صنایع نظامی انگلیس موسوم به بی‌ای‌ئی سیستمز خریداری کرد که اولین محموله در ماه اوت گذشته، تحویل شد.

پس از اعلام کناره‌گیری علی شمخانی از سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی، رسانه‌های ایران روز دوشنبه یکم خرداد از انتصاب علی‌اکبر احمدیان به این سمت خبر دادند. علی‌اکبر احمدیان که رسانه‌های داخلی درجه نظامی او را را دریادار نوشته‌اند، متولد ۱۳۴۰ شهر بابک کرمان و از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام است و سال ۶۴ با حکم روح‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی،‌ به ریاست ستاد نیروی دریایی سپاه منصوب شد.

یریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان، می‌گوید که حزب محافظه‌کار به رهبری او با پیروزی چشمگیری که در انتخابات روز گذشته در برابر حزب چپ‌گرای «سیریزا» به‌دست آورد، یک «زلزله سیاسی» به راه انداخته است. با این وجود او اعلام کرد که برای تثبیت هرچه بیشتر موقعیت سیاسی خود، خواهان برگزاری یک انتخابات دیگر نیز هست. نخست وزیر یونان پس از برتری حزبش در انتخابات روز یکشنبه، ۳۱ اردیبهشت، اشاره کرد که به امید کسب اکثریت مطلق که به حزب اجازه می‌دهد به تنهایی حکومت کند، خواهان برگزاری انتخابات دیگری است.

در سحرگاه روز جمعه ۲۹ ام اردیبهشت ۱۴۰۲ دگربار طناب دار بر گردن سه جوان دیگر حلقه زد. صالح میرهاشمی، سعید یعقوبی و مجید کاظمی سه تن از معترضان خیزش مردمی زن زندگی آزادی اعدام شدند تا بار دیگر به ما یادآوری کنند، اعدام عریان ترین شکل سرکوب سیستماتیک حکومتی است و مخالفت با اعدام می­بایست مخالفتی مطلق باشد.

میخواهند بگویند اعتراضات مردم بی تاثیر است.  غافل از اینکه این جنایات و پیام ضمیمه آن، اعتراضات را به سطح قوی تر ، موثرتر و کارسازتری می برد!  کینه و نفرت و خشم تلمبار شده و سرریز کرده هشتاد میلیون مردم در ایران، با جنایات بیشتر قابل کنترل نیست. جامعه بغض و اندوه و درد خود از این جنایات را هم باروت انفجارات اعتراضی بیشتر و کارسازتری خواهد کرد! به زیرتان خواهند کشاند! نشان خواهند داد!