Grid List

بیش از ۲۰ هزار كارگر پروژه ای در مراكز نفتی حدود یك ماه است در اعتصابند. مطالبات اصلی كارگران عبارت است از افزایش دستمزدها، ۱۴ روز كار و ۱۴ روز تعطیلی و حذف شركتهای پیمانكاری و یكسری مطالبات رفاهی و بهداشتی و... . این چهارمین دوره اعتصابات كارگران پروژه ای در مراكز نفتی از سال ۹۹ تاكنون است. اعتصابات كارگری در این پروسه چهار ساله بطور دایم بر خواست افزایش دستمزدها، حذف پیمانكاران و قرارداد مستقیم با شركت نفت، كاهش روزهای كاری و بعلاوه مطالبات دیگری مانند بهبود محل خواب، بهداشت، سرویس های ایاب ذهاب ... بوده است.

حزب حكمتیست (خط رسمی): بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳- ۳۱ ژوئیه ۲۰۲۴، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و رئیس هیئت مذاكره كننده حماس با اسرائیل، كه برای مراسم تحلیف پزشكیان در ایران بود، همراه یكی از محافظان وی در اقامتگاه خود در تهران با حمله موشكی كشته شد. در مورد عاملین این ترور تا كنون انگشت اتهام به طرف اسرائیل، نشانه رفته است. علاوه بر جمهوری اسلامی و حماس و گروههای مختلف فلسطینی تا كنون بسیاری از دولتها از روسیه، چین، لبنان، عراق، تركیه، قطر، مالزی، اردن، افغانستان، یمن و...

The global civil protest movement against Israel's genocide and the support of Western governments has recently sparked a broad and comprehensive protest movement among the students in the American universities. This humanitarian movement began initially at Columbia University in New York and has gradually spread throughout the United States.

"اینکه مسمومیت نیست"!

سایر مطالب رسیده
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

"اینکه مسمومیت نیست"!  این جمله جانوری از کمیسیون آموزش مجلس است که فشرده تفحص، اقدامات تاکنونی و روند آتی پرونده "حملات شیمیایی" را بیان کرده است.  دولت را در افکار عمومی برای انفعال به باد انتقاد میگیرند. بیخود و بی جهت. کافی است هر کس از خود بپرسد: مقامات و مراجع چه کار بیشتری در خدمت باندهای جنایتکار میتوانسته و نکرده اند؟

نویسنده: علیه بیکاری

هنر بزرگ دستگاه انتظامی و امنیتی آن است که چهل روز تمام پرونده را بدون کوچکترین رد پا تداوم بخشیده اند، دست روی دست گذاشته اند، راه هموار کرده اند. 
در مقابل چشمان حیرت زده جهانیان اگر این پرونده هنوز متهم و مجرم و مقصر بخود ندیده است، اما فشار پلیس و دستگاه امنیتی علیه دانش آموزان و والدین دائما رو به افزایش داشته است. کسی جلودار عبور  تروریستهای شیمیایی از دیوار مدارس نیست، کسی جلودار قاچاق  مواد شیمیایی   به درون مدارس نیست؛ ولی همزمان شیرین زبانی  پلیس و مقامات علیه والدین هراسان تمامی ندارد!
جلسه ویژه مجلس  روز 21 فروردین نقطه اوج رسوایی است. گزارش روزنامه "توسعه ایران" با عنوان "سرنخ های اصلی مکتوم و دانش آموزان در معرض اتهام شیطنت" به تاریخ 22 فروردین در تاریخ تروریسم در ایران زمین ماندگار خواهد بود. (https://www.toseeirani.ir/fa/tiny/news-52690 )
اول: جمعبندی قریب دو ماه از گذر پرونده نزد دستگاه امنیتی چه بوده است؟ 
پاسخ:  "اساسا جدیتی برای یافتن عاملان این حوادث وجود ندارد." 
دوم:  از وزارت بهداشت چه خبر؟
پاسخ: "بطور دقیق نوع مسمومیت را معلوم نکرده است" 
اصل ماجرا در نکته سوم است. در هنگامه "نمیدانیم" در هنگامه زرت قمصور کمیته های کذایی تحقیقات؛ بازار "حقایق" بیمارگونه گرم است. لودگی میدان پیدا میکند، کبک مقامات خروس میخواند،  حرف در دهان یکدیگر میگذارند و تقصیر به گردن خود دانش آموزان انداخته میشود. مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش مجلس میداندار است.  ایشان مسمومیت‌های گسترده در مدارس کشور را ساخته و پرداخته توهمات و شیطنت‌های دانش‌آموزان ارزیابی کرد. و  کلام آخر ایشان دیگر شاهکار است.
سوم: "اصلا مسمومیتی در کار نبوده است، برخی دانش آموزان به دلیل استنشاق بوی نفت حالشان بهم خورده است، این که مسمومیت نیست!"
 برخی؟! بیش از چهل مدرسه، چهل مرکز اورژانس، صدها و هزاران آسیب دیده مستقیم و غیر مستقیم؛ تازه "بوی نفت"! 
چهار پنج روز بعد از انتشار هنوز  جیک کسی در اعتراض در نیآمده است، نه یک تکذیب در دفاع از آبرو و اعتبار دستگاه امنیتی، نه اصلاحیه وزارت نفت، نه  وزارت بهداشت،  و از همه گویاتر واکنش سایر همپالکی ها در خیل نمایندگان مجلس است: "شتر دیدی، ندیدی"! 
حق دارند، در بحث مربوط به جان و حق و حرمت زنان بخصوص نباید لجن کمیسیون آموزش را بهم زد. قیل و قال جناب ویس کرمی را باید بعنوان پیام روشن این پرونده علیه دختران مدارس جدی گرفت. ترور و وحشت امر روزمره اینها است. اهل این کار هستند، سر اینها با اسید پاشی گرم است، دخترهای مدرسه ای را با تخفیف های قتل ناموسی میترسانند، دیوار بلند خفقان حجاب و مقررات تبعیض مذهبی بس نبود، فضای امنیتی در مدارس دخترانه را تقویت میکنند، از فضای ناشی از خیزش مهسا در میان دختر بچه ها و معلمان با اعزام گارد ویژه انتقام میگیرند، و تعرض خود در زمینه کودک همسری دختران خردسال را جلو میرانند.  
این جمهوری اسلامی و این منطق ترور است، قربانیان همیشه از میان ضعیف ترین های جامعه هستند، جانیان در لایه های غیر قابل  تعقیب، اما علنا و در آشکارترین توحش ابراز وجود میکنند، لمپن ها،  تفاله های بد دهن پشت میکروفون را بدست میگیرند. نقطه پایان این پرونده بستگی مستقیم به دخالت و اعتراض هر چه حق به جانب تر مردم  دارد تا جائی ادامه میدهند که دیگر  نتواند بترساند و ترور آن به عکس خود بدل شود.
جمهوری اسلامی یکبار دیگر یقه ما را گرفته است. دست پیش گرفته است. میداند یقه مان را بگیرد، یقه اش را ول میکنیم. از این حکومت کسی انتظار خیر ندارد. همینقدر که دست از سرمان بردارد،  کلاه به آسمان میاندازیم. این چشم اسفندیار موج اعتراضی مردم است. دفاع به قیمت سختی برای ما تمام میشود. زنده ماندن ما در تعرض ما نهفته است. ما حق نداریم خوشبین باشیم، حق نداریم  آسودگی و آرامش بخود راه بدهیم، حق نداریم یکدیگر را تنها بگذاریم...
نگهداری و حفاظت از دختر بچه ها از گزند ترور سازمان یافته دولتی نمیتواند امر والدین آنها باشد. آنها هرگز به تنهایی حریف این امر نخواهند شد. 
دختران خردسال ما نباید تجربه ای از والدین و بزرگسالان وحشت زده  را در اعماق ذهن خود بیاندوزند. جامعه ایران در دفاع از یک نسل از تنه کودکانه و زنانه خود در مقابل جانوران جمهور اسلام قرار گرفته است. این نسل باید خاطره گسترده ترین اتحاد، بیداری، سنگ سرسختی به سینه زدن را در قامت هر رهگذر و  هر همسایه  تجربه کند. هزاران هزار خانواده امروز نه فقط یک دخترک بلکه یک کلاس را در آغوش مراقبت خود دارند. 
آستین ها را بالا بزنیم، دلیل و زمینه تازه ای برای متحد شدن جلوی روی ما است، با انواع ابتکارات  حول حمایت و حفاظت از دختران مدارس سنگ تمام بگذاریم.  
میخواهیم زنده بمانیم. میخواهیم جمهوری اسلامی را بگور بسپاریم.؛ و کوتاه نمی‌اییم.
سرنخ‌های اصلی مکتوم‌ و دانش‌آموزان در معرض اتهام شیطنت
TOSEEIRANI.IR
سرنخ‌های اصلی مکتوم‌ و دانش‌آموزان در معرض اتهام شیطنت
سعیده علیپور

هفته جاری در حالی به شکل چشمگیری بر شمار خبرهای مربوط به مسمومیت دانش‌آموزان در مدارس دخترانه افزوده شده که یکی از اعضای کمیته حقیقت‌یاب‌(درباره این موضوع) در مجلس تلویحا اشاره کرده که اساسا جدیتی برای یافتن عاملان این حوادث وجود ندارد؛ رخدادهایی که در حدود چهار ماه اخیر صدها یا احتمالا چند هزار دانش‌آموز را در کشور درگیر و مضطرب کرده است. محمد‌حسن آصفری، نماینده مجلس، دیروز در گفت‌وگویی با ایسنا با اشاره به جلسه بی‌نتیجه هفته گذشته کمیته حقیقت‌یاب بررسی علل مسمومیت دانش‌آموزان در مجلس گفت که «دستگاه‌های امنیتی نتوانسته‌اند سرنخ‌های اصلی مسمومیت‌ها را به دست آورند» و همچنین «وزارت بهداشت هم به صورت دقیق نوع مسمومیت را معلوم نکرده است». این نماینده مجلس «دامن زدن» برخی دانش‌آموزان به این مساله را محتمل دانست، اما درعین‌حال تاکید کرد: «این‌که فقط بگوییم عامل مسمومیت بادکنک‌های اسباب بازی بودار بوده قابل قبول هیات نیست».

در این میان مروری بر اخبار و گزارش‌های رسمی و غیررسمی نشان می‌دهد تنها در دو روز گذشته چندین مدرسه دخترانه در تهران، سنندج، کرج، ارومیه، اردبیل، خوزستان و ... هدف حملات موسوم به شیمیایی قرار گرفته‌اند و حتی شدت این حملات روز یکشنبه در مدارس شهر سقز در استان کردستان به ترتیبی بوده که مردم این شهر در اعتراض به بی‌تفاوتی در پیگیری و دستگیری مجرمان واقعی، دست به اعتراض زدند.

بسیاری از دانش‌آموزان و اولیای آنها و سایر شهروندان این سوال را طرح می‌کنند که چرا راز ماجرای مسمومیت‌های زنجیره‌ای در مدارس دخترانه پس از گذشت حدود چهار ماه از پرده برون نمی‌افتد و مسئولان انتظامی و امنیتی که هر روز خط و نشان‌های پررنگی برای برخورد با بی‌حجابی برای مردم می‌کشند، چرا در این خصوص سخنی مشترک و واضح مبنی بر پیگیری و بررسی ماجرا نمی‌گویند و با سکوت یا ارائه گزارش‌های مبهم خانواده‌ها را نگران‌تر می‌کنند؟

در همین باره دیروز عضو کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به دستگیری حدود 100 نفر درخصوص این مسمومیت‌ها در سخنانی پرتناقض مسمومیت‌های گسترده در مدارس کشور را ساخته و پرداخته توهمات و شیطنت‌های دانش‌آموزان ارزیابی کرد.

مهرداد ویس‌کرمی، در گفت‌و‌گو با رویداد 24 اساس مسمومیت‌ها را زیر سوال برد وگفت: «اصلا مسمومیتی در کار نبوده است، برخی دانش‌آموزان به دلیل استنشاق بوی نفت فقط حالشان به ‌هم خورده است، اینکه مسمومیت نیست! حالت تهوع به لحاظ علمی هم مسمومیت نیست».

مسمومیت‌هایی که سراسر کشور را درگیر کرد

هر چند از نخستین خبرها در خصوص مسمومیت دختران دانش‌آموز در قم، حدود چهار ماه می‌گذرد، اما در این مدت هنوز توضیحات رسمی و قانع‌کننده‌ای از سوی مسئولان امر ارائه نشده است. بعد از قم گزارش‌هایی از مسمومیت دختران دانش‌آموز در بروجرد، تهران، کرمانشاه و اردبیل هم منتشر شد و سپس از در سراسر کشور، خبرهای پراکنده و مشابهی منتشر شد. نمایندگان مجلس درباره تعداد دانش‌آموزان مسموم شده آمارهای مختلفی ارائه داده‌اند که از ۸۰۰ تا 2 هراز نفر را شامل می‌شود. عددی که امسال هم بر آن افزوده شده و به نظر می‌رسد همچنان هم این روند افزایشی ادامه خواهد داشت.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌های رسمی تا دهم اسفند ماه سال گذشته دست‌کم ۵۷ مدرسه دچار مسمومیت شده‌اند که ۳۰ مدرسه در قم، ۹ مدرسه در اردبیل، ۸ مدرسه در تهران، ۵ مدرسه لرستان و استان‌های خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، مازندران، سمنان هر کدام با یک مدرسه دچار مشکل شده‌اند.

هر چند مقامات رسمی، حتی مسئولان آموزش و پرورش در ابتدا وقوع چنین رخدادی را انکار کردند و سپس آن را به اضطراب روحی دختران نسبت دادند، اما گسترش قابل‌توجه این حوادث سبب شد تا خیلی زود این دیدگاه خوشبینانه منتفی شود.

عدم شفاف‌سازی در این خصوص نیز زمینه شایعه‌سازی را فراهم آورده است. برخورد با منتشرکنندگان خبر مسمومیت‌ها، زد و خورد نیروهای لباس شخصی با اولیای معترض دختران مسموم شده، دستگیری یک روزنامه‌نگار و صدور حکم تعلیق از تحصیل برای حداقل ۱۶ نفر از دانشجویان معترض به مسمومیت گسترده مدارس! از ادعاهایی است که منابع گوناگون آن را منتشر کرده‌اند.

این روزها با اوج‌گیری موضوع مبارزه با بی‌حجابی؛ رویکری که پس از چهار ماه هنوز به شناسایی و دستگیری عاملان مسمومیت دانش‌آموزان منجر نشده؛ واکنش‌های بسیاری در میان فعالان عرصه‌های اجتماعی به همراه داشته است. بسیاری می‌گویند که در بحبوحه مسمومیت‌ها، نیروهای انتظامی در پی خط و نشان کشیدن برای زنان بدحجاب است

اولویت مبارزه با بی‌حجابی است یا عوامل مسمومیت دانش‌آموزان؟

اما این روزها با اوج‌گیری موضوع مبارزه با بی‌حجابی؛ رویکری که پس از چهار ماه هنوز به شناسایی و دستگیری عاملان مسمومیت دانش‌آموزان منجر نشده؛ واکنش‌های بسیاری در میان فعالان عرصه‌های اجتماعی به همراه داشته است. بسیاری می‌گویند که در بحبوحه مسمومیت‌ها، نیروهای انتظامی در پی خط و نشان کشیدن برای زنان بدحجاب است. این نکته‌ای است که حتی نماینده چابهار نیز به آن اشاره کرده و گفته است: «اگر بنا است از ظرفیت‌های نرم‌افزاری استفاده کنیم، اولویت حوزه‌های نظامی و انتظامی را در جهت مسائل بسیار مانند بزه‌کاری، دزدی، کیف‌قاپی و زورگیری و مسمومیت دختران دانش‌آموز بگذاریم نه مسائلی که اخیراً مطرح می‌شود».

معین‌الدین سعیدی درباره استفاده از دوربین برای شناسایی افراد کم حجاب و بی‌حجاب در کشور و اینکه آیا از این تجهیزات نمی‌توان در مواردی مشابه استفاده کرد، به ایلنا گفت: «این نحوه اولویت‌بندی موضوعات و نگاه به مسائل کشور به نظر من اساسا مشکل دارد، مشخصا در این خصوص که تاکید داشته‌اند از ۲۶ فرودین این کار را انجام خواهند داد».

محمد‌حسن آصفری، نماینده مجلس: دستگاه‌های امنیتی نتوانسته‌اند سرنخ‌های اصلی مسمومیت‌ها را به دست آورند و وزارت بهداشت هم به صورت دقیق نوع مسمومیت را معلوم نکرده است. دامن زدن برخی دانش‌آموزان به این مساله محتمل است، اما این‌که فقط بگوییم عامل مسمومیت بادکنک‌های ‌ازی بودار بوده قابل قبول هیات حقیقت‌یاب نیست

 افزایش نسبت‌دادن مسمومیت‌ها به شیطنت دانش‌آموزان

اما در این میان به نظر می‌رسد در روزهای اخیر، روایاتی که بر شیطنت دانش‌آموزان و بی‌پایه بودن مسمومیت‌ها تاکید دارد افزایش یافته و یکی از راه‌های مدیریت ماجرا از سوی برخی از مسئولان شده است.

در حالی که پیشتر اشاره شد، دیروز مهرداد ویس‌کرمی، عضو کمیسیون آموزش مدعی شد که «اصلا مسمومیتی در کار نبوده است، برخی دانش‌آموزان به دلیل استنشاق بوی نفت فقط حالشان به‌هم خورده است، اینکه مسمومیت نیست!».

دیروز معاون امنیتی وزارت کشور نیز اتفاقات اخیر در مدارس را ناشی از شیطنت دانش‌آموزان دانست.

سید مجید میراحمدی ضمن ادعای تسلط بر اوضاع، گفت که «در بیانیه‌های وزارت کشور در خصوص اتفاقات اخیر در برخی از مدارس تمامی مطالب توضیح داده شده است و با شروع سال تحصیلی، در حال حاضر تمامی مدارس فعال و همه دانش‌آموزان مشغول به تحصیل هستند».

وی افزود: «چند موردی که در سال جدید پیش آمد که بسیار محدود بود، تمارض و شیطنت برخی از دانش‌آموزان برای تعطیلی کلاس‌ها و مدارس بوده است؛ البته اعلام شد که حتماً برخوردهای انضباطی جدی با این افراد صورت گیرد و در موارد دیگر نیز در صورت لزوم به دستگاه قضایی معرفی شوند».

به گفته او یکی دو مورد نیز استفاده از گاز فلفل توسط دانش‌آموزان بوده است که شناسایی شدند و قطعاً با آن‌ها برخورد خواهد شد.

در این میان خبرگزاری مهر دو روز پیش در توضیح ویدیویی از حیاط یک مدرسه دخترانه، نوشت: «لحظه پرتاب نارنجک عطرزا توسط یکی از دانش‌آموزان دختر». هر چند تصاویر مبهم است و گویا نیست، اما به نظر می‌رسد این ویدوئو به نوعی موید سخنان مسئولانی است که مسمومیت را به گردن دانش‌آموزان شیطان می‌اندازند.

در این میان بسیاری می‌گویند، توضیحات مسئولان کشور نه تنها شهروندان بلکه حتی نمایندگان‌ همسو در مجلس را هم قانع نمی‌کند و پاسخگویی به اذهان عمومی نیازمند جدیت و اهتمام بیشتری است.

علیه بیکاری