لوموند: پیوند سر انسانی به بدن انسانی دیگر، رویایی که به حقیقت می پیوندد؟ پروژه یک جراح اعصاب ایتالیایی برای انجام پیوند سر انسانی به بدن انسانی دیگر، ابداع روشهای جایگزین انجام آزمایشات علمی بر روی حیوانات، هشدار سه سندیکای پلیس علمی فرانسه به آغاز اعتصاب نامحدود از بیست و ششم دسامبر/پنجم دی و حمایت یک زن سناتور آمریکایی از جنبش جلیقه زردها از مطالب مهم روزنامه های امروز فرانسه است.
در روزنامه میانه روی لوموند آمده است که
"سرژیو کاناورو" (Sergio Canavero)، جراح اعصاب ایتالیایی، که از سال ۲۰۱۳ میلادی در زمینه پیوند سر پژوهش و مطالعه می کند، در صدد است که سر سالم انسانی را از بدن از هم پاشیده او جدا ساخته به بدن سالم اهدایی فردی که دچار مرگ مغزی شده است، پیوند بزند. این پروژه همانند آنست که درایو دیسک سخت کامپیوتر از کار افتاده ای را از آن جدا و خارج کرده سپس آن را بر کامپیوتر نوی سوار کنند. لوموند نوشته است که برخی اینگونه پیشرفت های علمی را چشمگیر و تحسین برانگیز، برخی دیگر دیوانگی و جنون و برخی دیگر غیراخلاقی میشمارند.
سرژیو کاناورو بزودی ۵۴ ساله خواهد شد و او را به سبب پروژه ای که در دست دارد با دکتر فرانکشتین مقایسه می کنند. او از این قیاس نه تنها ناراحت نمی شود بلکه بسیار هم راضی و خوشحال است.
او به گزارشگر لوموند گفته است که فکر می کند که پروژه اش هوادارانی خواهد داشت و برخی را وسوسه خواهد کرد. حتی افرادی به وی گفته اند که حاضرند او بر روی آنها آزمایشاتش را انجام دهد.
سرژیو کاناورو در شانزده سالگی مقاله ای خوانده است درباره رابرت وایت (۱۹۲۶-۲۰۱۰)، پزشک آمریکایی که سر میمونی را به بدن میمون دیگری که سرش از بدن جدا گردیده بود، پیوند زد. به گفته وی، همین مقاله مسیر زندگیش را مشخص کرد و سرنوشتش را رقم زد. سرژیو کاناورو گفته است: این مقاله را بارها خواندم و به خودم گفتم من باید سر انسانی را به بدن انسانی دیگر پیوند بزنم.
سرژیو کاناورو برای عملی کردن پروژه اش با ﻣﺳﺄله مهمی مواجه است. او باید نخاع قطع شده بدن فرد اهدا کننده را به سر فرد دریافت کننده پیوند متصل کند. میمونی که رابرت وایت بدن میمون دیگری را به آن پیوند زده بود، پس از عمل هوشیار و آگاه بود اما هر دو دست و دو پایش فلج بود.
روزنامه راستگرای فیگارو خبر داده که سه سندیکای پلیس علمی فرانسه که ﻣﺳﺆول کشف جرائم از طریق علمی است، هشدار داده که از چهارشنبه بیست و ششم دسامبر/پنجم دی دست به اعتصاب نامحدود سرتاسری خواهد زد. آنها گفته اند که در اعتراض به وضعیت کارشان و تحقیرهایی که از جانب ﻣﺳﺆولان سازمان و وزارت کشور متحمل شده اند، تصیمیم گرفته اند، اعتصاب کنند.
سندیکاهای پلیس علمی گفته اند که دیگر خواستار افزایش قدرت خریدشان نیستند بلکه از دولت می خواهند که با توجه به دشواری، ساعات بسیار طولانی و مشکلات امنیتی کارشان و این موضوع که آنها در معرض خطر آسیب های جسمی، روحی و روانی و عناصر شیمیایی و یا عفونی هستند، حرفه شان را جزو مشاغل سخت و زیان آور در نظر بگیرد.
این سندیکاها فراخوانی در اینترنت داده اند که تا به امروز بیش از دو هزار و هفتصد تن آن را امضا کرده اند.
در روزنامه چپگرای لیبراسیون آمده است که امروزه حساس بودن حیوانات از نظر علمی و قانونی ﺗﺄیید شده است و رنج و درد حیوانات آزمایشگاهی بیش از پیش بررسی و تشریح می گردد. بر اساس نوشته این روزنامه، ممکن است که در پی تقاضای انجمن های دفاع از حقوق حیوانات، یک کمیسیون تحقیق پارلمانی در مورد انجام آزمایشات علمی بر روی حیوانات از اوایل سال ۲۰۱۹ میلادی که بزودی آغاز خواهد شد، تشکیل گردد. به نوشته لیبراسیون، هم اکنون روشهای قانونی جایگزین انجام آزمایشات علمی بر روی حیوانات وجود دارد اما هنوز راه زیادی تا رایج شدن استفاده از این روش ها باقی است.
اومنیته، نزدیک به حزب کمونیست فرانسه، نوشته است که یک سناتور زن آمریکایی به نام الکساندریا اُکَزیو-کورتز که از پدر و مادری پورتوریکویی است، شنبه گذشته بیست ودوم دسامبر/اول دی جلیقه زرد شب نمایی به تن کرد و به همراه دوازده تن دیگر در همبستگی با جلیقه زردهای فرانسوی در برابر سفارت این کشور در نیویورک به تظاهرات پرداخت. این افراد از هوادران برنی ساندرز، نامزد حزب دمکرات آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۱۶ میلادی، و نیز از اعضای جنبشی ضد کاپیتالیسم یا سرمایه داری هستند به نام "وال استریت را اشغال کنید". الکساندریا اُکَزیو-کورتز که خود را سوسیال دمکرات می خواند، خواستار افزایش حقوق افراد کم درآمد، اعطای حق بیمه درمانی همگانی، ﺗﺄمین مسکن و رایگان شدن دانشگاههای دولتی در آمریکا است. به نوشته اومنیته، الکساندریا اُکَزیو-کورتز پژواک صدای جنبش جلیقه زردها در آنسوی اقیانوسها است.
http://fa.rfi.fr