همزمان با برگزاری نشست تغییرات اقلیمی در گلاسگو، زیر نظر سازمان ملل متحد، موسوم به کاپ ۲۶، تظاهرات در گلاسگو و بیش از ۲۰۰ شهر جهان به منظور لزوم مقابله با گرمایش زمین برگزار میشود. در شهر سیدنی استرالیا، تظاهرات گستردهای برگزار شد. گرتا تونبرگ، فعال جهانی محیطزیست، در تظاهرات روز جمعه ۵ نوامبر، در حاشیه کاپ ۲۶ در گلاسگو، این نشست را شکستخورده توصیف کرد.
در حاشیه نشست تغییرات اقلیمی در گلاسگو، زیر نظر سازمان ملل متحد، موسوم به کاپ ۲۶، تظاهرات در گلاسگو و بیش از ۲۰۰ شهر جهان به منظور لزوم مقابله با گرمایش زمین برگزار میشود. در سیدنی، تظاهرات وسیعی از سوی هواداران محیطزیست برگزار شد.
بنا بر اعلام ائتلاف هماهنگکننده تظاهرات اقلیمی، تظهرات روز شنبه ۶ نوامبر از شهرهای استرالیا از جمله سیدنی، آغاز و تا پاریس، لندن، نایروبی (کنیا) و مکزیک ادامه یافته است.
تظاهراتکنندگان خواستار «عدالت آب و هوایی» همزمان با تغییرات اقلیمی در جهان هستند. این درخواست در حالی اعلام میشود که به گفته فعالان محیطزیستی، کشورهای ثروتمند و صاحبان سرمایههای هنگفت در جهان بزرگترین تولیدکنندگان گازهای گلخانهای، عامل گرمایش زمین، هستند.
تظاهرات مقابله با تغییرات اقلیمی، با فراخوان ۱۱۲ نهاد زیستمحیطی، در چند شهر بزرگ فرانسه از جمله پاریس، تولوز، مارسی، نانت و رِن، برگزار شد.
گرتا تونبرگ، فعال جهانی محیطزیست، در تظاهرات روز جمعه ۵ نوامبر، در حاشیه نشست تغییرات اقلیمی گلاسگو، نشست کاپ ۲۶ را شکستخورده توصیف کرد. هزاران نفر از جوانان و فعالان زیستمحیطی روز جمعه ۵ نوامبر در شهر گلاسگ، محل برگزاری نشست کاپ ۲۶، تظاهرات کرده و خواستار اقدام فوری و جدی برای کنترل گرمایش زمین شدند.
موضوع روز ششم، از نشست دو هفتهای کاپ ۲۶، به جونان اختصاص داشت. بسیاری از جوانان فعال در حوزه محیطزیست بر این باور هستند که رهبران جهان و صاحبان سرمایههای بزرگ نسبت به آینده جوانان و آسیبهای ناشی از گرمایش زمین بیتوجه هستند.
هواداران محیطزیست، همزمان با نشست کاپ ۲۶، روز شنبه ۶ نوامبر نیز، با هدف تلاش برای وادار کردن رهبران جهان به منظور مقابله جدی با تغییرات اقلیمی تظاهرات گستردهای از در سراسر جهان برگزار کردند.
این تظاهرات در حالی برگزار میشود که رهبران و نمایندگان حدود ۱۹۰ کشور جهان در گلاسگو گردهم آمدند تا درباره برنامههای اجرایی مقابله با بحران گرمایش زمین تصمیمگیری کنند. حدود ۴۰ هزار نفر از نمایندگان کشورهای مختلف و فعالان زیستمحیطی، اقتصادی و روزنامهنگاران در نشست گلاسگو حضور یافتند.
همزمان با نشست کاپ ۲۶، ۴۲ کشور جهان، بر سر کاهش مصرف زغال سنگ به توافق رسیدند. اما چین، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گازهای گلخانهای این توافق را امضا نکرده است. زغال سنگ از جمله عمدهترین منابع تولید گازهای گلخانهای، عامل گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی محسوب میشود.
در حالیکه گرتا تونبرگ، نشست کاپ ۲۶ را پیش از به پایان رسیدن، شکستخورده میداند، ۴۲ کشوری که توافق گاهش مصرف زغال سنگ را به امضا رساندند، این اقدام را دستاورد مهم نشست گلاسگو ارزیابی میکنند. اما عدم محلق شدن برخی از کشورهای جهان از جمله هند، استرالیا، چین و ایالات متحده آمریکا، عمدهترین تولیدکنندگان گازهای گلخانهای میتواند برموفقیت این توافق تاثیرگذار باشد.
همچنین، در نشست کاپ ۲۶، حدود ۱۰۰ کشور جهان که دارنده بیش از ۸۵ درصد جنگلهای جهان هستند بر سر جلوگیری از روند تخریب جنگلها و زمین به توافق رسیدند.
ایران هیچ یک از این توافقها را امضا نکرده است.
با وجود انتشار گزارشهایی در دوران همهگیری ویروس کرونا در جهان مبنی بر کاهش تولید گازهای گلخانهای، تازهترین گزارش گروه گلوبال کربن باجت حاکی از آن است که تولید گازهای گلخانهای در سال جاری بار دیگر به سطح قبل از دوران همهگیری ویروس کرونا بازگشته است.