به گزارش ایرنا، مهدی عبوری، معاون وزیر راه و شهرسازی، امروز دوشنبه هفدهم آذرماه در حاشیه نشستی در زنجان اعتراف کرد که بیست میلیون نفر از جمعیت ایران در بافت های فرسوده زندگی میکنند. وی همچنین گفت که "۱۴۸ هزار هکتار بافت ناکارآمد، فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی" در کشور وجود دارد و برای بازآفرینی شهری باید "طی ده سال سالانه ۲۷۰ محله و در مجموع ۲ هزار و ۷۰۰ محله سامان یابی شوند."
با این حال، علیبخش رستمی، مدیر کل ارزیابی عملکرد و حقوق شهروندی وزارت راه و شهرسازی، در اردیبهشت ماه گذشته گفته بود دست کم ٣٠ درصد یعنی بیش از ٢٥ میلیون نفر از جمعیت ایران در بافتهای فرسوده زندگی میکنند. در اظهاراتی جداگانه، مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران، کاوه حاجیعلی اکبری، در خرداد ماه گذشته گفته بود که ١٥ درصد از جمعیت ٩ میلیون نفری کلانشهر تهران در بافتهای فرسوده، خطرناک و ناایمن به سر می برند. حاجی علی اکبری نیز در مجموع شمار ساکنان بافت های فرسودۀ کشور را ٢٥ میلیون نفر اعلام کرده بود. ساکنان این بافتها که همۀ جمعیت حاشیه نشین کشور را تشکیل نمیدهند با بحرانهای بیکاری و معیشت، محرومیت از خدمات شهری و بهداشتی روبرو هستند.
مدیر عامل سازمان نوسازی شهرداری تهران، در ادامه گفته بود : سرانۀ فضاهای آموزشی، تفریحی، ورزشی و پزشکی در این محلات بسیار اندک است و در شهر تهران میانگین سرانه های خدماتی در بافتهای فرسوده یک چهارم متوسط شهر است و تراکم بالای جمعیت و پلاک کوچک و خانوار زیاد موجب می شود که سه برابر سرانۀ جمعیت شهر تهران در بافتهای فرسوده زندگی کنند." خود وزارت راه و شهرسازی اعتراف کرده است که ٢٤ درصد جمعیت بافتهای فرسودۀ کشور در تهران به سر میبرد.