با انتخاب بایدن اروپا بیش از هر وقت در فکر استقلال دفاعی خود است

ایران و جهان
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

پنجشنبه و جمعه، نوزدهم و بیستم نوامبر، وزرای دفاع و امور خارجۀ اتحادیۀ اروپا در نشستی دو روزه دربارۀ چگونگی تبدیل کردن اتحادیۀ اروپا به یک قدرت نظامی مستقل با یکدیگر گفتگو خواهند کرد.

انتخاب جو بایدن به عنوان رئیس جمهوری جدید آمریکا به رویارویی لفظی دونالد ترامپ در قبال متحدان اروپایی‌ خاتمه خواهد داد، اما، تغییری در این عقیدۀ آمریکا به وجود نخواهد آورد که اروپا باید سهم و مسئولیت بیشتری در زمینۀ دفاع از خود برعهده بگیرد.

به گفتۀ دیپلمات‌های اروپایی نمی توانیم بگوئیم که دورۀ ترامپ هرگز وجود نداشته و با رفتن او وضعیت به حال گذشته بازخواهد گشت. به گفتۀ یک دیپلمات اروپایی پیروزی بایدن فراخوانی برای بازسازی نیروی دفاعی مشترک اروپا است به طوری که اروپا بتواند به یک متحد مفید و قدرتمند برای ناتو و آمریکا تبدیل شود.

اتحادیۀ اروپا از سال ٢٠١٧ سرگرم توسعۀ توانایی‌های دفاعی خود است و در این زمینه فرانسه به ویژه بعد از خروج بریتانیا از این اتحادیه به عنوان قدرت نظامی اصلی اروپا نقش اصلی را ایفاء می‌کند. بر خلاف فرانسه، بریتانیا تا زمانی که عضو اتحادیۀ اروپا بود از وابستگی قدرت دفاعی اروپا به ناتو دفاع می‌کرد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، در هفتۀ جاری بار دیگر گفت : "آمریکا تنها زمانی به ما اروپایی‌ها به عنوان متحد احترام می‌گذارد که خودمان، خود را جدی بگیریم و در زمینۀ دفاعی به استقلال برسیم." رئیس جمهوری فرانسه معتقد است که اروپا نیز در زمینۀ دفاعی باید همان کاری را بکند که آمریکا و چین می‌کنند.

دونالد ترامپ صریحاً مخالف ناتو بود و دائماً کشورهای اروپایی را "بزهکار" می خواند و سرزنش می‌کرد که مبالغ اندکی در قیاس با سهم خود صرف امور دفاعی می‌کنند.

دیروز دوشنبه، وزرای امور خارجۀ فرانسه و آلمان در مقالۀ مشترکی خواستار اتحاد متعادل‌تری در امور دفاعی میان اروپا و آمریکا شدند و جوزپ بورل، نمایندۀ سیاست خارجی و امنیتی اروپا، در ملاقاتی خصوصی با سفرای اروپایی گفت که اروپا باید علاوه بر زبان گفتگو، زبان قدرت را نیز به کار بگیرد.

به گفتۀ کارشناسان، اروپا برای دستیابی به استقلال دفاعی نسبت به آمریکا ده سال زمان نیاز دارد. در این خصوص میان آلمان و فرانسه برغم همگرایی، تنش هایی وجود دارد. برلن معتقد است که اروپا نباید در پی جایگزینی برای سیستم دفاع اتمی آمریکا باشد.    

---

منبع: رادیو فرانسه