شمار قربانیان کرونا در ایران از ۴۰ هزار و در جهان از مرز ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر گذشت

ایران و جهان
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

دولت ایران روز پنجشنبه ۲۲ آبان با اعلام اینکه طرحی جامع برای مهار کرونا را در دست بررسی و اجرا دارد از عبور شمار جان‌باختگان کرونا از مرز ۴۰ هزار نفر خبر داد.

سخنگوی وزارت بهداشت ایران در نشستی مطبوعاتی اعلم کرد که با مرگ ۴۵۷ بیمار دیگرِ مبتلا به کووید۱۹ شمار جانباختگان قطعی این بیماری در مجموع به ۴۰ هزار و ۱۲۱ نفر رسیده‌ است.

این آمار رسمی آنطور که یک معاون این وزارتخانه پیش‌تر گفته بود تقریبی است و برای دست یافتن به عدد واقعی جان باختگان روزانه ویروس کرونا باید دست کم آنرا یک و نیم برابر کرد.

سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران همچنین گفت که ۲۷ استان ایران در وضعیت قرمز هستند و طی بیست و چهار ساعت گذشته ۱۱ هزار و ۵۱۷ بیمار جدید کرونایی در سراسر کشور شناسایی شده است.

وی از هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز به عنوان استان‌هایی نام برد که وضعیت شیوع ویروس کرونا و همه گیری بیماری کووید۱۹ در آنها نارنجی و زرد اعلام شده است.

بدین ترتیب با احتساب آمار روزانه جدید مبتلایان ویروس کرونا، شمار موارد ابتلا به بیماری کووید۱۹ در ایران ۷۲۶ هزار و ۵۸۵ نفر افزایش می‌یابد.

از سوی دیگر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز روز پنجشنبه از طرح جامعی سخن گفت که به گفته او به زودی توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا برای مدیریت مرحله جدید بیماری تصویب و اجرایی می‌شود.

کرونا در جهان ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار قربانی گرفته است

همه‌گیری ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ از دسامبر گذشته تاکنون نزدیک به یک میلیون و سیصد هزار نفر را در جهان به کام مرگ برده و بیش از ۵۲ میلیون نفر را مبتلا کرده است.

ایالات متحده آمریکا هم اکنون از هر دو حیث شمار مبتلایان و قربانیان در صدر جدول کشورهای متاثر از همه‌گیری بیماری کووید۱۹ قرار دارد.

بر اساس آخرین آمار رسمی منتشر شده از سوی دانشگاه جان هاپکینز شمار جان‌باختگان ویروس کرونا در ایالات متحده آمریکا از ۲۴۲ هزار نفر فراتر رفته است.

بر این اساس پس از آمریکا کشورهای برزیل (با ۱۶۳ هزار نفر)،‌ هند (با ۱۲۸ هزار نفر)، مکزیک (با ۹۶ هزار نفر) و بریتانیا (با ۵۰ هزار نفر) بیشترین قربانی ناشی از ابتلا به بیماری کووید۱۹ را به خود اختصاص داده‌اند.

از لحاظ شمار مبتلایان نیز ایالات متحده با بیش از ۱۰ میلیون مورد ابتلا جایگاه نخست را دارد و پس از آن هند و برزیل به ترتیب به بیش از ۸ و ۵ میلیون نفر در جایگاه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌‌‌‌اند.

فرانسه در میان کشورهای اروپایی با ثبت بیشترین موارد ابتلا ( بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار مورد) پس از برزیل در مکان چهارم این جدول قرار گرفته و روسیه، اسپانیا، بریتانیا و آرژانتین نیز به ترتیب جایگاه‌های پنج تا هشتم را از این حیث به خود اختصاص داده‌‌‌اند.

ادامه محدودیت‌ها در اروپا برغم خوش‌بینی نسبت به واکسیناسیون

اروپا در حالی برای یک کارزار همگانی واکسیناسیون بر ضد ویروس کرونا در ابتدای سال آینده ابراز خوش‌بینی کرده که بسیاری از کشورهای بزرگ این قاره همچنان درگیر همه‌گیری بیماری کووید۱۹ هستند و محدودیت‌هایی را برای موج دوم شیوع ویروس کرونا به اجرا گذاشته‌اند.

با این حال مقامات بهداشتی در آلمان روز پنجشنبه در اظهاراتی احتیاط آمیز ضمن خبر دادن از نشانه‌های اندک بهبودی از حیث شمار ابتلای روزانه به ویروس تاکید کردند که حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی و به صورت داشتن ماسک برای مدتی طولانی با زندگی شهروندان آلمانی اجین خواهد بود.

مقامات آلمانی همانند همتاهای فرانسوی خود از شهرندان خواسته‌اند که جشن‌های آغاز سال جدید میلادی را امسال به دلیل شرایط بحرانی ناشی از همه‌گیری بیماری کووید۱۹ برگزار نکنند.

ژان کاستکس، نخست وزیر فرانسه نیز پنجشنبه شب در یک نطق رادیو تلویزیونی اعلام کرد که مقررات قرنطینه عمومی دست کم تا پانزده روز دیگر حفظ خواهد شد و از اول دسامبر در صورت بهبود شرایط اندکی از شدت محدودیت‌ها کاسته خواهد شد.

بر اساس تازه‌ترین آمار‌ها بیش از ۱۳ میلیون نفر در اروپا تاکنون به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده‌اند و بسیاری از کشورهای این قاره پس از موج دوم بیماری، محدودیت‌های گسترده‌ای را چه به شکل قرنطینه عمومی و یا مقرارت منع رفت و آمد شبانه برای مهار این بحران در پیش گرفته‌اند.