ویروس کرونا به شکلی مقاومتناپذیر گسترش خود را در قارّۀ آمریکا ادامه میدهد. هیچیک از مناطق این قارۀ عظیم - نه آمریکای شمالی و نه آمریکای لاتین – تاکنون نتوانسته شیوع اپیدمی کووید ١٩ را مهار کند. اما سازمان جهانی بهداشت میگوید که وضعیت در آمریکای جنوبی و به ویژه در برزیل، به مرحلۀ "ثبات" رسیده و بنابراین باید از این فرصت برای مبارزل جدی به کرونا استفاده کرد.
برزیل که حدود ٢١٠ میلیون جمعیت دارد، تاکنون مجموعاً ٢٫٣ میلیون مورد ابتلا به کرونا و نزدیک به ٨٣هزار نفر مرگ به علت بیماری کووید١٩ را اعلام کرده است.
اما به عقیدۀ سازمان بهداشت جهانی، سیر اپیدمی در برزیل اینک به ثبات نزدیک میشود (منحنی افقی: تعداد ابتلای روزانه تقریباً ثابت میماند) و بنابراین باید بلافاصله از این فرصت برای عقب راندن کرونا بهره برد. اما ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری برزیل که خود در قرنطینه قرار دارد و برای سومین بار با تست مثبت کرونا مواجه شده، چندان ابتکار عملی در مبارزه با اپیدمی نشان نمیدهد. دو ایالت پرجمعیت کشور یعنی سائوپولو و ریو دو ژانیرو که بیشتر از سایر مناطق دچار اپیدمی هستند، از چند هفته قبل و با عجله، روند "بازگشایی" و رفع محدودیتها را آغاز کردند. به گفتۀ کارشناسان، فقدان یک سیاست ملی و فراگیر برای مقابله با اپیدمی به برزیل ضربه بزرگی زده است.
در آرژانتین و پرو نیز شمار موارد ابتلا به طور بیسابقه افزایش یافته است. کلانشهر بوئنوس آیرس (پایتخت آرژانتین)، یکی از کانون اصلی بیماری در منطقه به شمار میآید.
ایالات متحد آمریکا: امید به واکسن
ایالات متحد آمریکا برای نهمین روز متوالی، شمار موارد ابتلا را بیش از ۶٠هزار نفر ثبت کرد. آمریکاییها که در اواخر بهار شاهد فروکش کردن اپیدمی بودند، اینک با شدت دوبارۀ آن به ویژه در جنوب و غرب کشور مواجهند.
در واشنگتن، شهردار دموکرات شهر تصمیم گرفت که ماسک را اجباری کند. او خطاب به مردم گفت: "چون نمیتوانید مطمئن باشید که فاصلهگذاری را در همه حالات رعایت خواهید کرد پس بهتر است ماسک بزنید". او مقررات را چنین خلاصه کرد: "خیلی ساده است، هر وقت از خانه خارج شدید، ماسک بزنید"...
به نظر میرسد که دولت آمریکا بیش از هرچیز به ساخت واکسن امید بسته است. با اینکه هنوز هیچ واکسنی به مرحلۀ نهایی نرسیده اما آمریکا از هماکنون ١٠٠ میلیون واحد را به قیمت ١٫٩۵ میلیارد دلار پیشخرید کرده است. واشنگتن احتمال داده که ۵٠٠ میلیون واحد دیگر نیز خریداری کند. پروژۀ واکسنی که آمریکا به آن بسیار امید بسته با شراکت دو مؤسسۀ آلمانی (Biontech) و آمریکایی (Pfizer) پیش برده میشود.
در عین حال واشنگتن به مؤسسات دیگری نیز کمک مالی کرده و در صورتی که آنها بتوانند واکسن را زودتر تولید کنند، آمریکا خریدار محصولشان خواهد بود. مجموع تلفات اپیدمی در ایالات متحد آمریکا نزدیک به ١۴٣هزار نفر اعلام شده است.