این کشور علاوه بر ارسال ۲۰۰ هزار ماسک، محمولههای امدادرسانی، کیتهای تست تشخیص ویروس کرونا و همچنین تجهیزات پزشکی متعددی روانه کردستان عراق کرده است. بعد از گسترش بیماری کووید-۱۹ و کمبود تجهیزات بهداشتی و پزشکی، پکن در ماه مارس با ارسال ۲۰۰ هزار ماسک به اقلیم کردستان، کمکهای خود را به این منطقه آغاز کرد. در ادامه این کشور محمولههای امدادرسانی، کیتهای تست تشخیص ویروس کرونا و همچنین تجهیزات پزشکی متعددی روانه کردستان عراق کرده است.
شبکه الجزیره با انتشار گزارشی در این خصوص مینویسد افزایش حمایتهای چین از اقلیم کردستان در حالی رخ میدهد که ایالات متحده آمریکا خود درگیر ویروس کرونا در درون مرزهای خود است و همین مسئله فرصت فوقالعادهای برای پکن ایجاد کرده تا نفوذ خود را در کردستان عراق گسترش دهد. از سوی دیگر کاهش قیمت نفت و همچنین تصمیم دولت مرکزی عراق برای کاهش سهم دولت اقلیم از بودجه سراسری، باعث شده اوضاع برای کردهای این کشور دشوارتر شود و از کمکهای چین استقبال کنند.
روابط چین و دولت خودمختار کردستان عراق از ابتدای سقوط صدام، گرم بوده است و جلال طالبانی، رئیس جمهوری پیشین عراق، پیش از آن که به این مقام برسد و با عنوان رهبر حزب اتحادیه میهنی کردستان در سال ۲۰۰۳ به چین سفر کرد متعاقبا نمایندگان دولت چین به کردستان عراق آمدند و از لزوم پیریزی روابط گرم میان دو ظرف سخن گفتند.
همچنین در دسامبر ۲۰۱۴ درحالی که داعش در اوج قدرت خود به سر میبرد دولت چین تصمیم گرفت کنسولگری خود در اربیل را افتتاح کند و با وجود شرایط ناامن منطقه، نمایندگان و دیپلماتهای خود را راهی اربیل کرد. این روند صعودی در روابط فیمابین ادامه داشت و در آوریل ۲۰۱۹ لی جین، از کمیته مرکزی حزب کمونیست چین به اربیل سفر کرد و به طور رسمی نچیروان بارزانی را به پکن دعوت کرد. همچنین در آن دیدار آقای لی به بارزانی خاطرنشان کرد که شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، نقش حیاتی اقلیم کردستان در مبارزه با داعش و نابودی دولت موسوم به اسلامی را به رسمیت میشناسد
با این وجود تا پیش از بالاگرفتن خطر بیماری کووید-۱۹ روابط چین و دولت اقلیم کردستان محدود و سطحی باقی ماند. اما حضور موثر پکن در کمکرسانی به دولت اقلیم باعث شد تا کردها پکن را به عنوان شریکی استراتژیک که میتواند در مواضع ضروری کمکهای اساسی به آنها ارائه دهد، شناختند.