وزارت بهداشت ایران، روز یکشنبه ١١ خرداد، اعلام کرد که در شبانه روز گذشته، ٢٥١٦ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و به غیر از خوزستان که همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد، ٧ استان کشور در وضعیت هشدار کرونا قرار دارند.
وزارت بهداشت ایران، روز یکشنبه ١١ خرداد، اعلام کرد که در شبانه روز گذشته، ٢٥١٦ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و به غیر از خوزستان که همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد، ٧ استان کشور در وضعیت هشدار کرونا قرار دارند.
ار.اف.ای
وزارت بهداشت ایران، روز یکشنبه ١١ خرداد، اعلام کرد که در شبانه روز گذشته، ٢٥١٦ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و به غیر از خوزستان که همچنان در وضعیت قرمز قرار دارد، ٧ استان کشور در وضعیت هشدار کرونا قرار دارند. بر اساس آخرین گزارش ها، روند ابتلا به کرونا در قصرشیرین و چابهار صعودی است، موارد بستری در کردستان، ٢ برابر شده و سنندج در وضعیت قرمز قرار گرفته است. از سوی دیگر، نمایندۀ آبادان در مجلس شورای اسلامی، از وضعیت کمک رسانی به استان خوزستان برای مقابله با کرونا انتقاد کرد و گفت مردم خوزستان در حال پرپر شدن هستند. این در حالیست که طرح ترافیک تهران، به رغم مخالفت وزارت بهداشت، از روز ١٧ خرداد، اجرایی می شود
کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت ایران، روز یکشنبه ١١ خرداد، اعلام کرد:«بر اساس یافته های قطعی آزمایشگاهی، از ظهر دیروز تا امروز، تعداد ٢٥١٦ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شده اند و مجموع مبتلایان به این بیماری در ایران، به ١٥١ هزار و ٤٦٦ مورد رسیده است».
وی افزود: «متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، تعداد ٦٣ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در کشور، جان خود را از دست داده اند و مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری به ٧٧٩٧ نفر رسیده است».
او در ادامه گفت: «از بین مبتلایان جدید، ٥١١ مورد بستری و ٢٠٠٥ مورد از افراد در تماس با مبتلایان بوده اند که شناسایی شدند.»
سخنگوی وزارت بهداشت ایران گفت: «تا کنون تعداد ١١٨ هزار و ٨٤٨ نفر از بیماران مبتلا به ویروس کرونا، بهبود یافته و ترخیص شده اند و تعداد ٢٥٢٧ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید این بیماری و تحت مراقبت قرار دارند».
سخنگوی وزارت بهداشت ضمن تاکید بر لزوم رعایت موارد بهداشت فردی و اجتماعی، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک بویژه هنگام حضور در اماکن عمومی، گفت: «استان خوزستان همچنان در وضعیت قرمز است و استانهای اصفهان، آذربایجانهای شرقی و غربی، لرستان، کرمانشاه، هرمزگان و سیستان و بلوچستان در وضعیت هشدار این بیماری قرار دارند.»
استاندار تهران: پایتخت در فاصله گذاری اجتماعی رتبۀ خوبی ندارد
انوشیروان محسنیبندپی استاندار تهران، گفت: «در تهران میانگین افراد بهبودیافته از میانگین کشوری بالاتر است، و همچنین میانگین مرگ و میر هم در تهران نسبت به میانگین کشوری پایینتر است؛ البته با تمام این موارد باید بپذیریم که در فاصلهگذاری اجتماعی رتبه خوبی نداریم. میانگین کشور در اجرای فاصلهگذاری اجتماعی، بیش از ۸۲ درصد است، اما در استان تهران ۵۷ درصد است. البته این موضوع به دلیل وضعیت تهران اجتنابناپذیر است، چرا که اگر در کشور ۵۰ نفر در کیلومتر مربع زندگی میکنند، در تهران به طور مثال هزار نفر در کیلومتر مربع زندگی میکنند».
وی با اشاره به عدم اجرای طرح ترافیک در تهران گفت:«درباره اجرای طرح ترافیک در تهران با وجود اینکه مصوبه بود از ۲۶ اردیبهشت طرح دوباره در تهران اجرا شود، اما خواهش کردیم که این موضوع به بعد از تعطیلات عید فطر موکول شود و بعد از تعطیلات نیز دیدیم با وجود اجباری شدن استفاده از ماسک در مترو تعداد مسافران از ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر به ۸۰۰ هزار نفر در روز رسید، از همین رو باز خواهش کردیم تا لغو طرح ترافیک تمدید شود و از شهردار خواستیم در کلانشهر تهران بحث اجرای طرح ترافیک به تعویق بیفتد و شهردار نیز پذیرفت».
نمایندۀ آبادان از وضعیت کمک رسانی به استان خوزستان برای مقابله با کرونا انتقاد کرد
سید محمد مولوی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد که استان خوزستان در مقابله با کرونا در وضعیت بدی قرار داشته و باید قبل از وقوع فاجعه، دستگاه های مسئول ورود کنند.
وی در تذکری شفاهی در جلسۀ علنی امروز مجلس شورای اسلامی، گفت: «کرونا در خوزستان بیداد می کند. مردم در خوزستان در حال پر پر شدن هستند. آمار روزانۀ مبتلایان در خوزستان، این استان را در رتبه اول کشور قرار داده است».
وی در ادامه خطاب به وزرای نیرو و بهداشت گفت: «آیا آبادان نیز همچنان باید درگیر آب شرب باشد یا قصد دارید مشکل غیزانیه را تکرار کنید. بازهم قرار است خوزستان مادر خرج دیگر استان ها شود؟».
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از کمبود دستگاه PCR در استان، گفت: «چرا آزمایشگاه های آبادان مجهز نبوده و به ازای ۳۰۰ هزار نفر تنها یک دستگاه PCR موجود است. آقای رئیس جمهور دستور دهید ستاد مقابله با کرونا قلباً و غالبا در اختیار استان خوزستان باشد».
او در پایان تأکید کرد: «وزیر بهداشت و رئیس جمهور باید سریعا دستور رسیدگی درباره وضعیت کرونا در خوزستان دهند».
افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در قصر شیرین
مرادعلی تاتار فرماندار قصر شیرین، روز یکشنبه ١١ خرداد، در جلسۀ ستاد مدیریت کرونا در محل فرمانداری این شهرستان، گفت: «وضعیت قصر شیرین از نظر افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا نگران کننده است».
وی افزود: «کرونا هنوز پایان نیافته است و این بیماری درمان مشخصی ندارد و متاسفانه طی هفته های گذشته به علت بی احتیاطی و توجه نکردن به فاصله گذاری اجتماعی و سفرهای غیرضروری آمار مبتلایان به این بیماری در قصرشیرین افزایش پیدا کرده است».
او در ادامه گفت: «ضدعفونی سطح شهر و روستا به طور مجدد فعال می شود و فعالیت تالارهای پذیرایی همچنان در شهرستان قصرشیرین ممنوع است و درصورت مشاهده با متخلفان برخورد خواهد شد».
مدیر شبکه بهداشت و درمان قصرشیرین نیز گفت: «متاسفانه طی روزهای گذشته با خیز بیماری کرونا در کشور مواجه شده و بعضی از استان ها از جمله کرمانشاه در وضعیت هشدار قرار دارند».
سنندج در وضعیت قرمز قرار گرفت؛ موارد بستری در کردستان ٢ برابر شده است
دکتر فرزین رضاعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، گفت: «بر اساس آمار نرمافزار ماسک که وضعیت شهرستانهای کشور را در زمینۀ ابتلا به کرونا مشخص میکند، سنندج در وضعیت قرمز قرار گرفته است».
وی با بیان اینکه شاخص اصلی برای ارزیابی وضعیت کرونا در استانها، تعداد موارد بستری است، تاکید کرد: «در چند روز اخیر تعداد موارد بستری در مراکز درمانی کردستان، ۲ برابر شده است که این نشان دهندۀ هشدار در زمینه شیوع و ابتلا به کرونا در استان است». وی افزود: «مناطقی در وضعیت قرمز قرار میگیرند که در ۲ هفته اخیر، متوسط میزان بستری روزانه آنها به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، بیشتر از سه نفر باشد که این وضعیت هم اکنون در سنندج به وجود آمده است».
او در ادامه گفت: «با شناسایی ۱۰۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا، تعداد مبتلایان در استان تا این لحظه به مرز ٣٠٠٠ نفر رسیده که بیشترین آمار مبتلایان به کرونا در استان، با ١٠٣٣ نفر مربوط به سنندج است».
وی به شهروندان هشدار داد: «در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی و دستورالعملهای فاصلهگذاری، با موج جدید و شدیدتری از بیماری مواجه می شویم و وضعیت اسفباری در استان به دلیل افزایش شمار مبتلایان به کرونا شکل میگیرد».
مریوان در آستانۀ موج ابتلا به کرونا قرار دارد
دکتر فرزین رضاعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به نگرانی از بروز موج بیماری در مریوان گفت: «در مریوان تا کنون موج خاصی از کرونا نداشته ایم ولی این شهرستان در حال حرکت سریع به سمت افزایش تعداد بیماران است که شهروندان باید نهایت دقت را در رعایت توصیه های بهداشتی داشته باشند».
وی افزود: «در صورت ادامه روند افزایشی موارد ابتلا به کرونا در استان، با موافقت ستاد ملی کرونا برای اعمال محدودیت های سختگیرانه، در استان تصمیم گیری می شود».
او با انتقاد از افرادی که بدون توجه به شرایط خاص جامعه، اقدام به برگزاری مراسم عروسی و مهمانی های پر ازدحام می کنند، تأکید کرد: «در مراکز خرید و بازار هم شاهد تجمع افراد هستیم که بدون استفاده از ماسک رفت و آمد می کنند و هیچ توجهی به روند افزایشی ابتلا به بیماری ندارند».
وی با ابراز نگرانی از فرسودگی کادر درمان به دلیل کار مداوم در طول سه ماهی که از شیوع کرونا در استان می گذرد، یادآور شد: «کارکنان بهداشت و درمان هم تا اندازه ای توان دارند و نگرانی اصلی ما این است که کادر درمان هم خسته و یا بیمار شوند».
روند ابتلا به کرونا در چابهار صعودی است و از نقطۀ قرمز عبور کرده است
رحمدل بامری معاون استاندار و فرماندار ویژۀ چابهار، روز یکشنبه گفت: «تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این شهرستان، به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی روند صعودی به خود گرفته و از نقطۀ قرمز عبور کرده است».
وی افزود: «براساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت حوزۀ دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر و شهرستان چابهار همچنان قرمز است».
او در ادامه گفت: «تمامی محدودیتها از جمله تعطیلی بازارهای سنتی و تجاری (بلوک بازار، دکه بازار و بازار منطقه آزاد) و محدودیت در ورودیهای شهرستان چابهار به شدت اعمال میشود؛ همچنین فعالیت برخی از اصناف پرخطر از قبیل فروشگاههای بزرگ زنجیرهای(غیر سوپرمارکت بهداشتی شوینده)، پاساژ و مجتمعهای تجاری و بازارهای مرکزی مسقف، آرایشگاه و سالنهای زیبایی، آموزشگاههای رانندگی، رستوران و اغذیه فروشی، طباخی و فست فود، روز بازارها و نمایشگاهها، مراکز بازی و تفریحی و پذیرایی، مراکز اقامتی هتلها مسافرخانهها، باشگاههای ورزشی و بدنسازی، تالار پذیرایی و سالن مراسم و قهوه خانه و چایخانه ممنوع است».
استاندار کرمانشاه: باید بازارهای شلوغ و مراکز ازدحام جمعیت را کنترل کنیم
هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه، در جلسۀ مدیریت بحران استان در روز یکشنبه، خواستار تعیین تکلیف هرچه سریعتر بازارهای شلوغ کرمانشاه و دستفروشان این بازارها شد و گفت: «بستن تالارهای عروسی تصمیمی غیرمنطقی است زیرا با توجه به نزدیک شدن ایام محرم و صفر، نمیتوان جلوی عروسیهای مردم را گرفت و اگر تالارها بسته شود، مردم عروسی را به خانههای کوچک خود منتقل میکنند که مخاطرات آن بیشتر است».
او با اشاره به روند افزایشی و وضعیت نامناسب شیوع بیماری کرونا در استان کرمانشاه، گفت: «در همین راستا روز گذشته ٣٣ دستورالعمل و پروتکل بهداشتی برای مقابله با کرونا در استان تدوین و از امروز به بخشهای مختلف ابلاغ شد».
وی تصمیمگیری نهایی در زمینه فعالیت تالارهای عروسی را به دانشگاه علوم پزشکی واگذار کرد و ادامه داد: «اگر قرار به برپایی جشن عروسی در تالارها باشد باید موازین بهداشتی و پذیرش مهمان معادل حدود نصف ظرفیت تالار حتما رعایت شود». او همچنین تعطیلی آبدارخانه کلیه ادارت را نیز از دیگر مواردی دانست که باید رعایت شود.
لرستان در وضعیت هشدار قرار دارد
دکتر محمدرضا نیکبخت رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان، روز یکشنبه گفت: «در حال حاضر وضعیت تمامی شهرستان های استان از نظر شیوع کرونا، زرد است و چنانکه پروتکل های بهداشتی رعایت نشود، بازگشت به وضعیت قرمز دور از انتظار نیست».
وی با تاکید بر ضرورت ضدعفونی مکان های عمومی و ادارات تصریح کرد: «شیوع کرونا در رده های سنی و اقشار مختلف استان گزارش شده است؛ از ابتدای خردادماه تاکنون متوسط نرخ مرگ و میر در استان بر اثر کرونا کمتر از یک نفر در روز بوده و در حال حاضر ۳۰ بیمار مبتلا به این ویروس در مراکز درمانی و بهداشتی استان بستری هستند که اقدامات لازم برای بهبودی این افراد در دست انجام است».
وی گفت: از ابتدای شیوع کرونا تا ۱۰ خرداد، ۲۴ هزار و ۷۴۹ نمونه از بیماران مشکوک به آزمایشگاه های تشخیص کرونا ارسال و ۲۱ هزار و ۸۸۱ نمونه پاسخ داده شده که طی ۲۴ ساعت گذشته ۲ بیمار مبتلا به کرونا در استان جان باخته اند و همچنان ۲ شهر استان در وضعیت قرمز قرار دارد».
معاون وزیر بهداشت: ویروس کرونا تضعیف نشده و همچنان با قدرت در حال گردش است
علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران، در نشست مجازی با اصحاب رسانه گفت: « هشدار میدهیم که اگر مردم رعایت نکنند وارد پیک دوم میشویم. این تصور که ویروس با گرم شدن هوا ضعیف میشود، غلط است؛ الان در سطح دنیا رتبه دوم و سوم ابتلا به کرونا در برزیل و روسیه است؛ برزیل منطقه ای گرم و روسیه منطقه ای سرد است؛ یعنی ارتباط معناداری بین دمای هوا و ویروس نیست. هر کسی از خانه بیرون میآید باید ماسک داشته باشد».
وی افزود: «نیازی به ماسک N95 نیست و حتی یک ماسک پارچهای هم برای پیشگیری کافی است. با توجه به اینکه مساجد و پاساژها بازگشایی شدهاند، رعایت این نکات بیش از پیش مهم است. ویروس نه ضعیف شده و نه از بین رفته است. اگر این رعایت صورت نگیرد، این ویروس حتی در شهرهایی که کنترل شده است، بازمیگردد».
او در ادامه گفت: «بزرگترین ترس ما عادی شدن کرونا است که بسیار خطرناک تر از خود ویروس محسوب می شود؛ از هر ١٠٠ نفری که تست میکنیم ١٢ نفر مثبت هستند؛ البته همه نیاز به بستری ندارند و می توانند در منزل پرستاری شوند. اگر از زاویه دید سلامت نگاه کنیم، میگوییم همه چیز باید تعطیل باشد. ولی این موضوع را تا چه زمانی میتوان ادامه داد که حمایت اقتصادی از افراد انجام شود».
طرح ترافیک تهران از شنبه ١٧ خرداد اجرا می شود
علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، در پاسخ به سؤالی دربارۀ اصرار مسئولان شهری برای اجرای طرح ترافیک در تهران، با بیان اینکه به احتمال زیاد زمان بازگشت و اجرای مجدد طرح ترافیک ۱۷ خرداد ماه باشد، گفت: «این موضوع از زوایای مختلفی قابل بررسی است. در شهر تهران زیرساخت حمل و نقل عمومی اصلاً خوب نیست و اگر قرار باشد در شرایطی طرح اجرا شود که ناوگان حمل و نقل عمومی افزایش نیافته است، ازدحام زیاد در این ناوگان میتواند سبب بروز مشکل شود».
۲ طرح «ترافیک» و «کنترل آلودگی هوا» (زوج و فرد سابق یا حلقه دوم طرح ترافیک) در محدوده مرکزی شهر تهران به طور معمول اجرا میشد که پس از شیوع کرونا و به واسطه رعایت فاصله اجتماعی و با تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا لغو شده بود تا شهروندان کمتر از وسائل حمل و نقل عمومی استفاده کنند.
عروسی در تالارها همچنان ممنوع است؛ نگرانی از بازگشایی پارک های جنگلی
علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، دربارۀ بازگشایی پارکهای جنگلی اظهار داشت: «اگر پارکها برای قدم زدن و حضور کوتاه مردم باز شود، شاید مشکلی نداشته باشد، اما معمولاً پارکهای جنگلی محل تجمع افراد زیادی است و حتی شلوغی در زمین بازی و رستوران پارک شرایط نامناسبی را فراهم میکند. درخصوص بازگشایی طرح سالم سازی سواحل نیز این نگرانی وجود داشت که در صورت فعالیت دکههای فروش بلال، جگر و... احتمال انتقال ویروس کرونا افزایش یابد».
انتقاد از عدم بازگشایی پارک چیتگر
مجید فراهانی رئیس کمیتۀ بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران، با انتقاد از بسته بودن پارک چیتگر، گفت: «پارک چیتگر با ٩٥٠ هکتار مساحت، بزرگترین پارک جنگلی تهران است و تنها پارکی است که دو ایستگاه مترو نیز دارد اما به رغم اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا اجازۀ بازگشایی بوستانها را داده است، پارک چیتگر همچنان بسته است و شائبه هایی در خصوص انجام اقداماتی در آن ایجاد شده که مستند نیست».
وی با بیان اینکه مردم به زحمت و با وجود بسته بودن درها، خود را به پارک میرسانند افزود: «طی بیست سال گذشته، پارک چیتگر هیچوقت اینگونه تعطیل نبوده است و این امر منجر به نارضایتی مردم شده و تصویر بدی از مدیریت شهری ایجاد کرده است».