گروه طالبان هشدار میدهد که با حمله به کارزارها و گردهماییهای نامزدان انتخاباتی تلاش میکند تا از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان جلوگیری کند. طالبان درحالی اقدام به نشر این پیام هشدارآمیز کردهاند که ممکن است هشتمین دور گفتگوهای جاری صلح، منجر به یک توافق صلح شود. گروه طالبان این اعلامیه را امروز سهشنبه ۱۵ اسد/۶ اوت نشر کرده و در آن تاکید شده که انتخابات به معنی "خاک پاشیدن به چشم مردم" و اغوای افکار عامه است. طالبان در این پیام به مردم نیز هشدار داده که در تجمعات و گردهماییهای انتخاباتی اشتراک نکنند، زیرا این تجمعات را هدف قرار خواهند داد.
طالبان در کنار هشدار دادن، از همکاران و پشتیبانان بینالمللی افغانستان نیز خواسته که به جای هزینه روی یک "روند جعلی" بهتر است تا انرژی و منابعشان را روی صلح متمرکز کنند. در همین حال، ریاست جمهوری افغانستان در واکنش به این هشدار طالبان از تمامی نهادهای مربوط به انتخابات خواسته تا انتخابات را به وقت تعیین شده آن برگزار کرده و نیز به نیروهای امنیتی دستور داده تا نگذارند روند انتخابات، مختل شود.
ریاست جمهوری افغانستان میگوید که به هیچ کسی اجازه داده نمیشود تا مردم را از اشتراک در روند تعیین سرنوشتشان باز دارد.
همزمان، ریاست اجرایی حکومت نیز این هشدار طالبان را موضعگیری "غیرقانونی" و "خلاف ارزشهای مردمسالاری" دانسته و به نقل از عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت نگاشته که حق نامزدی در انتخابات و حق اشتراک در انتخابات از جمله حقوق بنیادی شهروندان افغانستان است.
رییس اجرایی همچنین از مردم خواسته تا با حضور گسترده در مبارزات انتخاباتی و نیز در روز انتخابات، بار دیگر "برنامههای دشمن" را خنثی سازند.
افزون به این، دیدبان عفوبینالملل نیز این پیام طالبان را محکوم کرده و گفته که این تهدید طالبان نشاندهنده بیحرمتی و دلسردی برای زندگی انسانان است.
در انتخابات ریاست جمهوری پیشروی افغانستان ۱۸ تن از جمله رییس جمهور غنی و عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت کنونی نامزد هستند که به بنیاد جدولزمانی کمیسیون انتخابات، قرار است به تاریخ ۶ میزان سال جاری برای اشغال کرسی ریاست جمهوری رقابت کنند.
کارزارهای انتخاباتی نیز از تاریخ ۶ اسد آغاز شد که قرار است تا تاریخ چهارم میزان ادامه داشته باشد.
طالبان مسئولیت انفجار مرگبار در کابل را بر عهده گرفت؛ بیشتر قربانیان از غیرنظامیان هستند
درپی حمله انفجاری طالبان به "حوزه ششم امنیتی کابل"، ١٤تن کشته و ١٤۵تن دیگر زخمی شدهاند. مقامهای امنیتی و صحی میگویند که بیشتر قربانیان این رویداد از غیرنظامیان هستند.
وزارت داخله افغانستان میگوید که مواد انفجاری جاسازی شده در داخل یک خودرو، حوالی ساعت ٩ صبح امروز چهارشنبه ۱۶ اسد/ ٧ اوت در کنار دیوار حوزه ششم امنیتی در غرب کابل منفجر شده است.
نصرت رحیمی، سخنگوی وزارت امور داخله میگوید که ازمیان ١٤ قربانی این رویداد ٤ تن آنها از نیروهای پلیس هستند، و از ١٤۵ زخمی ٩٢ تن آنها افراد غیرنظامی میباشند.
گروه طالبان، مسئولیت این انفجار خونین را به دوش گرفته و ادعا کردند که یک مرکز جلب و جذب نیروهای افغانستان را هدف قرار دادند.
یکی از سربازان پلیس حوزه ششم امنیتی که نخواست نامی از او برده شود، به رادیو بینالمللی فرانسه گفت که در این حمله از یک خودروی بزرگ استفاده شده بود که در نتیجه آن، قسمت زیادی از ساختمان حوزه ششم پلیس تخریب و نیز شمار زیادی از همکارانش زخمی شدند.
غلام عباس، یکی از گواهان رویداد نیز به رادیو بینالمللی فرانسه گفت که دقایقی پس از انفجار، شمار زیادی از افراد ملکی و نیروهای پلیس را دیده که با سر و صورت خونآلود به سوی بیمارستانهای شهر انتقال داده میشدند.
دفتر ریاست جمهوری افغانستان در بیانیهای این حمله را «وحشیانه» خوانده و به نقل از رییس جمهور غنی نگاشته که گروه طالبان برای امتیازگیری در گفتگوهای صلح، به افراد ملکی و تأسیسات عامالمنفعه حملههای «هراسافکنانه» را انجام میدهد.
رییس جمهور غنی همچنین در واکنش به این حمله، تأکید کرده که هراسافکنان با تکرار چنین رویدادها و «جنایات بشری»، نه تنها نمیتوانند در گفتگوهای صلح امتیاز بگیرند، بلکه توسط نیروهای امنیتی در سراسر کشور سرکوب خواهند شد.
همزمان، دیدبان عفو بینالملل نیز حمله امروز کابل را محکوم کرده و گفته که این حمله، تمامی قوانین مربوط به جنگ را نقض کرده است.
حوزه ششم امنیتی پلیس، در همسایگی یک مدرسه نظامی و در یک منطقه مسکونی و پر ازدحام غرب کابل موقعیت دارد که از چندی بدینسو زیر تهدید امنیتی قرار داشت.
این حوزه امنیتی در سال ٢٠١٧ نیز توسط یک خودروی پر از مواد انفجاری طالبان مورد حمله قرار گرفته بود.
طالبان درحالی حمله خونین امروز را راهاندازی کردهاند که به تازگی برای جلوگیری از برگزاری انتخابات هشدار دادهاند که گردهماییها و تجمعات انتخاباتی نیز جز هدف نظامی این گروه است و به آنها نیز حمله خواهند کرد.
این حملهها و هشدارهای طالبان که از سوی نهادهای ملی و بینالمللی محکوم شده است، درحالی به افزایش تهدیدهای امنیتی کمک کرده که هشتمین دور گفتگوهای صلح میان نمایندگان طالبان و آمریکا جریان دارد.
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا برای صلح افغانستان، به تازگی و پس از پایان بخشی از گفتگوها با نمایندگان طالبان، گفته است که نتیجه گفتگوها بسیار مثبت بوده است.
هرچند جزییات زیادی از این گفتگوها با مردم افغانستان شریک نشده، اما بر پایه گزارشها انتظار میرود که طالبان و آمریکا، در عدم حضور نمایندگان حکومت افغانستان، به زودی به یک توافق صلح دست یابند.