از بریستول تا شهركرد

مقالات
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

در همین روزی که مجسمه یک روزه قاسم سلیمانی را در شهرکرد آتش زدند، دادگاه بریستول انگلستان چهار خانم و آقائی را تبرئه کرد که مجسمه کالستون را به زباله دانی تاریخ انداخته بودند.

نویسنده: هادی خرسندی

«مجسمه ادوارد کالستون که در ۱۸۹۵ در مرکز شهر بریستول نصب شده بود پس از ۱۲۵ سال، به دنبال کشته شدن جرج فلوید، سیاهیوست آمریکائی، در ژوئن ۲۰۲۰ توسط مردم سرنگون شد و به رودخانه انداخته شد.»

آقای کالستون تجارت برده میکرد. او در مجموع ۸۴ هزار مرد، زن و کودک را از آفریقا آورد و به عنوان برده فروخت که حین جابه‌جایی ۱۹ هزار نفرشان مردند. برپائی مجسمه برنزی او بخاطر خدمات خیریه و ساختن گرمخانه در بریستول بود، اما همه آن خوشخدمتی ها نتوانست ننگ حرفه تجاری او را بپوشاند. سرانجام مجسمه را از آب درآوردند و در موزه گذاشتند، چرا که با سرانجامی که پیدا کرد ارزش موزه ای شدن دارد.

چهار تن متهم آزاد شده در میان هلهله و شادی مردم هدف تحسین رسانه ها شدند. در شهرکرد مقامات امنیتی و بسیجی و سپاه و امام جمعه و نماینده رهبر در به در به دنبال آتش زنندگان مجسمه قاسم سلیمانی هستند. جای آن سردار بزرگ خالیست که خودش با هوشمندی عارفانه اش سرضرب آمران و عاملان را دستگیر کند!