با گذشت نزدیک به ۲۰ سال از ورود و حضور نیروهای آمریکا در افغانستان، نه تنها جنگ در این کشور پایان نیافته بلکه فقر، نا امنی، خشونت و خونریزی در این سالها همچنان ادامه داشته است و حالا در آستانه خروج نیروهای بیگانه از این کشور با نگاهی به این سال ها می توان دید که آمریکا بازنده این جنگ طولانی مدت بوده است.
نشریه فارن پالیسی روز دوشنبه نوشت: نوزده سال پیش و پس از حادثه تروریستی یازده سپتامبر در مرکز تجارت جهانی، آمریکا برای شکست دادن و بیرون راندن طالبان از افغانستان وارد این کشور شد. پس از سالها جنگ، خونریزی و ویرانی این حضور تاثیری در بهبود وضعیت افغانستان نداشته و آمریکا همچنان با جنگ های پر شماری دست به گریبان است. سال ۲۰۰۱ آمریکا به منظور دستگیری و کشتن "ملاعمر" حمله مسلحانه ای به قندهار انجام داد که به کشته شدن شماری از غیرنظامیان انجامید اما ملاعمری در کار نبود؛ چنین حملاتی بارها و بارها برای کشتن نیروهای طالبان انجام شد اما در برخی از آنها حتی یک تروریست طالبان نیز وجود نداشت و تنها مردم عادی کشته می شدند.
این نشریه افزود: این حملات بسیاری از مردم افغانستان به ویژه صحرا نشینان را آواره ساخت و عزیزانشان را از آنها گرفت. بسیاری نیز خانه های خود را رها کرده از افغانستان فرار کردند. طالبان از این فرصت استفاده می کرد و بستگان افرادی که در این حملات هوایی کشته می شدند را برای پیوستن به طالبان دعوت می کرد و از این طریق برای خود نیرو جمع می کرد و به نیروهای خود می افزود. حتی بسیاری از افرادی که با طالبان مخالف بودند نیز با آغاز چنین حملاتی از سوی نیروهای خارجی به طالبان ابراز همدردی کردند.
در ادامه این گزارش آمده است: پس از انجام توافق میان آمریکا و طالبان، چندی است که طالبان موافقت کرده است با دولت افغانستان وارد مذاکره شود؛ این مذاکرات در دوحه قطر انجام می شود. با این وجود همچنان جنگ در برخی ولایت های افغانستان میان نیروهای دولتی و طالبان در جریان است. مردم افغانستان در فقر به سر می برند و از بسیاری از حقوق اولیه خود محروم هستند.
فارن پالیسی در پایان نوشت: به نظر می رسد ایالات متحده از زمان ورود به این کشور نیز بازنده بوده است. در حال حاضر رهبران این گروه مقابل مقامات آمریکا و افغانستان نشسته و مذاکره می کنند. دولت دونالد ترامپ اعلام کرده است که تا سال جدید میلادی تمام نیروهای خود را از افغانستان خارج خواهد کرد. حالا پس از دو دهه وعده ساختگی، اشتباهات جدی سیاسی، شکست های پرشمار و ویرانی، هنوز هم آینده افغانستان در هاله ای از ابهام قرار دارد.