محیط‌ کار به مثابه قتلگاه: چهار کارگر در ۲۴ ساعت جان باختند

منتخب سردبیر
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

در فاصله شامگاه ۹ آبان تا صبح ۱۰ آبان مرگ چهار کارگر بر اثر حوادث کار در نقاط مختلف ایران گزارش شد. حداقل ۱۳ کارگر نیز آسیب دیدند. شامگاه نهم آبان یک کارگر شهرداری ارومیه بعد از جمع‌آوری پسماندها در ترمینال مسافربری این شهر و انتقال آن‌ها از مقابل انبارهای توشه شرکت‌های مسافربری به سطل زباله، بر اثر تصادف با یک خودرو دچار حادثه شد و در دم جان باخت.

رسانه‌ها نام این کار را فاش نکردند اما گفتند که او ۲۳ سال سابقه کار در شهرداری را داشت. علت این حادثه سهل‌انگاری راننده اتوبوسی که با این کارگر تصادف کرد، اعلام شده است. یک کارگر ساختمانی هم در ساوه حین تخریب یک ساختمان از بلندی سقوط کرد و در دم جان باخت. خبرگزاری دولتی کار ایران، ایلنا سن این کارگر را حدود ۴۰ سال گزارش کرد. در صبح دهم آبان نیز مینی‌بوس حامل کارگران یک شرکت صنعتی در علویجه اصفهان واژگون شد. در این حادثه دو کارگر، یک زن و یک مرد فوت کردند و ده کارگر نیز مصدوم شدند. کارگران مصدوم به بیمارستان منتقل شدند و هنوز جزئیات بیشتری از وضعیت آسیب دیدگی و سلامت آنها منتشر نشده است. در یک حادثه دیگر که در مجتمع رفاهی دهستان کشکسرای مرند رخ داد، سه کارگر به دلیل ریزش سازه‌های یک مجتمع رفاهی در دست ساخت مصدوم شدند. در ایران به روایت سازمان پزشکی قانونی سالانه ۱۹۰۰ کارگر به دلیل حوادث کاری فوت می‌کنند. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنها ۷۱۱ مورد مرگ بر اثر حوادث کاری را در سال ۱۴۰۱ ثبت کرده است. اختلاف نزدیک به ۱۲۰۰ نفری در گزارش این دو نهاد حکومتی می‌تواند نشانگر این باشد که کسر بزرگی از حوادث کار در کارگاه‌های خارج از شمول قانون کار رخ می‌دهد.

 


افزایش حقوق کارگران در جلسه شورای عالی کار بررسی نشد ـ وزیر کار: مخلص کارگران هستیم اما افزایش دستمزد سالیانه صورت می‌گیرد
۱۰ آبان ۱۴۰۲

روز دوشنبه ۸ آبان جلسه شورای عالی کار برگزار شد و برخلاف انتظار کارگران موضوع افزایش حقوق پیگیری نشد. یکی از اعضای اصلی نمایندگان کارگری نیز به نشانه اعتراض در این جلسه شرکت نکرد. سیدصولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارشنبه ۱۰ آبان در حاشیه جلسه هیأت دولت با بیان این‌که «ما مخلص و دوستدار همه کارگران عزیز هستیم»، گفت: «قانونگذار مشخص کرده که شورای عالی کار حداقل حقوق و دستمزد را مشخص کند. ما حداکثر حقوق را مشخص نکردیم؛ حداقل آن را مشخص کردیم. توافقات بین کارگری و کارفرمایی هر چه باشد مورد تأیید وزارتخانه هم است.» مرتضوی درباره این‌که نمایندگان رسمی کارگری از جلسه اخیر شورای عالی کار ناراضی بودند گفت: «در جلسات شورای عالی هم بحث می‌شود، برخی اقناع می‌شوند و برخی نمی‌پذیرند. قانونگذار افزایش دستمزد را سالیانه قرار داده و این موضوع مشخص شده است.» نمایندگان حاضر در جلسه روز دوشنبه نیز اعلام کرده‌ بودند که دنبال درصد افزایش دستمزد نیستند بلکه هدف‌شان این است که درباره «معیشت کارگران و بهبود آن» گفت‌وگو کنند. هادی ابوی، نماینده کارگران در شورای عالی کار درباره تغییر دستمزدها گفته بود برخی نمایندگان معتقد بودند که افزایش حقوق کارمندان طبق بخشنامه معاون اول رئیس جمهوری در قالب رفاهیات و بن خواربار صورت گرفته و بر این اساس دستمزد کارگران هم باید طبق وعده داده شده در اسفند سال قبل ترمیم شود.» کارگران از آغاز سال جاری بارها در اعتراض به حداقل دستمزد مصوب تجمع کرده‌اند. دولت اعتراض‌های گسترده به سرکوب دستمزدی را نادیده می‌گیرد و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به صراحت گفته برنامه‌ای برای بازنگری حداقل دستمزد ندارد.

۱۰ آبان ۱۴۰۲

https://www.radiozamaneh.com/