هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد پیامدهای بی‌توجهی به واکسیناسیون

Infektion - Kind mit Masern (Colourbox)

ایران و جهان
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

سازمان بهداشت جهانی می‌‌گوید بی‌توجهی به واکسیناسیون تهدیدی جدی برای سلامت جهانی است. سهل‌انگاری در واکسینه کردن کودکان به ویژه در اروپا موجب بازگشت برخی بیماری‌های واگیردار مانند سرخک شده است. سازمان بهداشت جهانی می‌گوید پرهیز از واکسیناسیون تلاش برای کنترل و ریشه‌کن کردن بیماری‌های واگیردار را بی‌ثمر می‌کند. این سازمان که دفتر مرکزی آن در ژنو است با انتشار گزارشی در مورد پیامدهای عدم توجه به واکسیناسیون هشدار داده است.

در این گزارش تأکید شده که یکی از اهداف سازمان بهداشت جهانی در سال‌های آتی بهبود وضعیت واکسیناسیون در جهان است.
واکسینه کردن کودکان کم‌هزینه‌ترین روش‌ در زمینه پیش‌گیری از ابتلا به بیماری‌های واگیردار در سراسر جهان دانسته شده است. در گزارش سازمان بهداشت جهانی تصریح شده که واکسیناسیون، سالانه مانع از مرگ دو تا سه میلیون نفر در سراسر جهان می‌شود و اگر تعداد بیشتری در سراسر جهان واکسینه شوند، سالانه زندگی یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر دیگر هم از مرگ نجات خواهد یافت.
کارشناسان سازمان بهداشت جهانی تأکید کرده‌اند هرچه شمار افرادی که در برابر یک بیماری واکسینه شده‌اند کمتر باشد، آن بیماری با سرعت بیشتری گسترش خواهد یافت و امکان ریشه‌کن کردن آن کمتر می‌‌شود.
پرهیز از واکسیناسیون دلایل مختلفی دارد: عدم دسترسی به واکسن، عدم اطمینان به سیستم بهداشت و درمان یا سهل‌انگاری از جمله این دلایل عنوان شده‌اند.
نتیجه این سهل‌انگاری در واکسیناسیون کودکان بازگشت بیماری‌هایی مانند سرخک در اروپاست. در سال ۲۰۱۷ میلادی آمار مبتلایان به سرخک ۳۰ درصد نسبت به سال پیش از آن افزایش داشته است.  این بیماری حال حتی در برخی از کشورهای اروپایی هم که فاصله اندکی تا ریشه‌کن کردن سرخک داشتند، دوباره شیوع یافته است.
سال ۲۰۱۷ میلادی در اروپا ۲۴ هزار نفر به سرخک مبتلا شدند. این رقم یک سال پیش از آن تنها ۵۲۰۰ نفر، یعنی کمتر از یک چهارم بوده است. سال ۲۰۱۷ میلادی در آلمان یک هزار مورد ابتلا به سرخک ثبت شده است که در ۴۰ درصد موارد بستری شدن بیمار در مراکز درمانی ضروری بوده است. در آلمان بنا بود بیماری سرخک تا سال ۲۰۲۰ میلادی کاملأ ریشه‌کن شود.
 سال ۲۰۱۷ میلادی در آلمان یک هزار مورد ابتلا به سرخک ثبت شده که در ۴۰ درصد موارد بستری شدن بیمار در مراکز درمانی ضروری بوده است
سال ۲۰۱۷ میلادی در آلمان یک هزار مورد ابتلا به سرخک ثبت شده که در ۴۰ درصد موارد بستری شدن بیمار در مراکز درمانی ضروری بوده است
سازمان بهداشت جهانی علاوه بر بی‌توجهی به واکسیناسیون، ناکافی بودن سیستم‌های بهداشتی، ابتلا به ابولا یا بیماری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک، همه‌گیر شدن آنفولانزا و بیماری‌های مزمن مانند دیابت، سرطان یا بیماری‌های قلب و عروق و دستگاه تنفسی را بزرگترین تهدید برای سلامت جهانی خوانده است.
در این گزارش تصریح شده که ابتلا به سرطان، بیماری‌های قلب و عروق و دستگاه تنفسی دلیل مرگ ۷۰ درصد از انسان‌ها است.
سازمان بهداشت جهانی می‌‌گوید از هر ۱۰ نفر نه نفر هر روز هوای آلوده تنفس می‌کنند و هر سال هفت میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل ابتلا به سرطان یا بیماری‌های دستگاه تنفسی یا قلب‌ و عروق دچار مرگ‌ زودرس می‌شوند.
ببینید سروصدا از چه مرزی تبدیل به آلودگی صوتی می‌شود؟
https://www.dw.com/fa-ir/health/a-47158223