فرانسه: شکست مذاکرات موشکی با ایران به تحریم‌های جدید می‌انجامد

ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه

ایران و جهان
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

وزیر خارجه فرانسه می‌گوید در صورت نتیجه‌بخش نبودن مذاکرات درباره برنامه موشک‌های بالیستیک ایران، تحریم‌هایی جدید علیه این کشور اعمال خواهد شد. احتمالا سپاه پاسداران و دست‌اندرکاران برنامه موشکی هدف تحریم‌ها خواهند بود. وزیر امور خارجه فرانسه روز جمعه پنجم بهمن (۲۵ ژانویه) هشدار داد، در صورتی که پیشرفتی در مذاکرات بر سر برنامه موشک‌های بالیستیک جمهوری اسلامی ایران حاصل نشود، فرانسه آماده است تحریم‌های جدیدی را علیه این کشور مقرر کند.

ژان ایو لودریان در برابر خبرنگاران گفت: «ما آماده‌ایم که اگر گفت‌وگوها بی‌نتیجه باشند تحریم‌ها را قاطعانه اجرا کنیم؛ و آن‌ها این را می‌دانند.»
به گزارش رویترز، پیش از این سه دیپلمات به این خبرگزاری به طور محرمانه گفته‌ بودند که فرانسه، بریتانیا و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند.
به گفته‌ سه دیپلمات مزبور، این تحریم‌ها می‌توانند شامل مسدود کردن حساب‌های بانکی و ممنوعیت سفر اعضای سپاه پاسداران و ایرانیانی شوند که در برنامه موشک‌های بالیستیک ایران سهیم هستند.
فرانسه در نوامبر ۲۰۱۷ اعلام کرده بود که برنامه موشکی ایران را منشاء بی‌ثباتی منطقه می‌داند و خواستار گفت‌وگویی "سازش‌ناپذیر" با ایران درباره برنامه موشک‌های بالیستیک این کشور است.
فرانسه همچنین گفته بود که می‌خواهد مذاکره احتمالی در این باره را جدا از موضوع توافق اتمی ژوئيه ۲۰۱۵ قدرت‌های جهانی با جمهوری اسلامی نگاه دارد. پیش از آن نیز فرانسه پیشنهاد کرده بود که کشورهای اروپایی با نظر به برنامه موشکی ایران به بحث درباره تحریم‌ها جدید علیه این کشور بنشینند.
بر اساس اطلاعاتی که از سوی سازمان‌های اطلاعاتی کشورهای غربی منتشر شده، جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۱۸ دست‌کم هفت بار اقدام به آزمایش موشک‌های میان‌برد کرده است. افزون بر آن، جمهوری اسلامی در همین سال دست‌کم پنج بار دست به آزمایش موشک‌های کوتاه‌برد و همچنین موشک‌های کروز زده است.
ابراز نگرانی‌ها
فعالیت‌های موشکی ایران به نگرانی‌های بین‌المللی دامن می‌زند. به‌ویژه فعالیت‌های موشکی جمهوری اسلامی ایران در زمینه موشک‌های میان‌برد باعث نگرانی کشورهای منطقه شده است. موشک‌های میان‌برد جمهوری اسلامی با بردی معادل ۲۰۰۰ کیلومتر تهدیدی جدی برای دشمنان این کشور در منطقه به شمار می‌آیند، زیرا جمهوری اسلامی با این موشک‌ها می‌تواند هر نقطه از خاک عربستان سعودی و اسرائیل را هدف قرار دهد.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در دسامبر ۲۰۱۸ در شورای امنیت سازمان ملل گفت جمهوری اسلامی بزرگترین زرادخانه موشک‌های میان‌برد را در کل خاورمیانه دارد و ایالات متحده "مدارک اثباتی موثقی" در اختیار دارد که ایران از جمله با این موشک‌ها از شورشیان حوثی در یمن حمایت می‌کند و به آنها آموزش می‌دهد.
وزیر امور خارجه ایران ۱۹ دی(۹ ژانویه) تاکید کرد که "هیچ قانون بین‌المللی در ممنوعیت این برنامه وجود ندارد".
دولت جمهوری اسلامی می‌گوید که موشک‌های ایران "صرفا اهداف دفاعی دارند و قابل مذاکره نیستند".

DW