سازمان عفو بین الملل امارات عربی متحده را به تجهیز نظامی گروهی از شبه نظامیان عمل کننده در یمن و تامین سلاح های پیشرفته برای آنها متهم کرده است. در گزارشی که این سازمان غیر دولتی حقوق بشری منتشر کرده آمده است گروهی از شبه نظامیان که مظنون به سازماندهی جنایات جنگی در یمن هستند از حمایت گسترده تسلیحاتی امارات عربی متحده برخوردارند. بر اساس این گزارش، امارات عربی متحده به عنوان کانال اصلی تغذیه کننده سلاح تاکنون بارها به صورت غیر قانونی اقدام به ارسال و توزیع خودروهای زرهی، تجهیزات خمپاره ای، سلاح های کمری و مسلسل و دیگر انواع تسلیحات در میان به غیر نظامیان تحت حمایت خود در یمن کرده است.
کشور امارات با هدف حمایت از دولت مرکزی یمن که مشروعیت بین المللی را به همراه خود دارد عملا از مارس ۲۰۱۵ در کنار عربستان سعودی درگیر جنگ داخلی در این کشور است. ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان سعودی در این نبرد با شبه نظامیان حوثی درگیر است که تحت حمایت ایران بخش عمده ای از خاک این کشور از جمله صنعا، پایتخت را تحت کنترل دارند.
.
پاتریک ویلکن، پژوهشگر عفو بین الملل در حوزه کنترل تسلیحات با اشاره به انتقادهای پیشین مطرح شده بر ضد آمریکا، بریتانیا، فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی برای کمک های تسلیحاتی به ائتلاف تحت رهبری عربستان و نیز اتهام هایی که در خصوص تجهیز نظامی حوثی ها از سوی ایران عنوان شده، بر تهدیدهای مرگباری تاکید می کند که به واسطه حمایت های تسلیحاتی امارات از شبه نظامیان عمل کننده در یمن در حال شکل گیری است.
این عضو سازمان عفو بین الملل در بیانیه ای تصریح کرده است که «یمن به سرعت به پناهگاهی امن برای شبه نظامیان تحت حمایت امارات تبدیل شده است.»
در این بیانیه همچنین تاکید شده است که نیروهای اماراتی به همین منظور میلیادرها دلار تسلیحات از کشورهای غربی و دیگر نقاط جهان دریافت کرده اند تا برای شبه نظامیانی در یمن ارسال کنند که در قبال هیچکس پاسخگو نیستند و در ضمن به انجام جنایات جنگی در این کشور قحطی زده متهم شده اند.
عفو بین الملل از این شبه نظامیان به عنوان گروه هایی تحت عناوین «غول ها»، «کمربند امنیتی» و «نیروهای ویژه» نام می برد که بنا به این گزارش توسط امارات آموزش و تجهیز تسلیحاتی می شوند و در قبال هیچ دولتی مسئولیت پاسخگویی ندارند.
در این گزارش همچنین یادآور شده است که برخی از این شبه نظامیان در موارد فاحش نقض حقوق بشر به خصوص در جریان حمله نظامی به بندر حدیده و نیز در قالب تاسیس شبکه «زندان های مخفی» که موارد متعدد شکنجه در آنجا گزارش شده، نقش پر رنگی داشته اند.
عفو بین المللی در این گزارش از استرالیا، بلژیک، برزیل، بلغارستان، جمهوری چک، فرانسه، آلمان، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا به عنوان کشورهایی نام برده که برای این منظور سلاح در اختیار امارات عربی متحده قرار داده اند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت مناقشه یمن از مارس ۲۰۱۵، زمان آغاز مداخله نظامی ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان تا کنون بیش از ده هزار کشته برجای گذاشته است.
Euronews