اتحادیهها و احزاب سیاسی تونس حاضر نشدند با مقامات آمریکایی که برای حل بحران به این کشور سفر کرده اند، گفتگو کنند. به نقل از رویترز، اتحادیه و احزاب تونس از دیدار و گفتگو با سناتورهای آمریکایی در باره بحران تونس خودداری کردند.
اتحادیه قدرتمند عمومی کارگری “UGTT” و دو حزب سیاسی تونس دعوت هیئتی از کنگره آمریکا در باره بحران های اخیر در تونس را رد کردند و گفتند که آنها با هرگونه دخالت خارجی در حل بحرانهای داخلی مخالف هستند. سناتور کریس مورفی، سناتور آمریکایی رهبری یک هیئت کنگره را برای سفر به تونس و گفتگو با رئیس جمهور این کشور به منظور حل بحران بر عهده دارد.
قیس سعید، رئیس جمهور تونس در ۲۵ ژوئیه نخست وزیر خود را برکنار کرد، پارلمان را مسدود و در یک مداخله ناگهانی که مخالفان او آن را کودتا نامیدند، قدرت اجرایی را به عهده گرفت.
چندی پیش، رئیس جمهور تونس با صدور فرمان ریاستی، تدابیر فوق العاده مربوط به تعلیق پارلمان و لغو مصونیت پارلمانی همه نمایندگان را تا اطلاع ثانوی تمدید کرد و این در حالی است که مردم تونس از رئیس جمهور این کشور انتظار دارند، تشکیل دولت آینده را اعلام کند.
تونس با اقدام اخیر رئیس جمهور این کشور در برکناری نخست وزیر و تعلیق پارلمان به مدت ۳۰ روز، وارد بحران سیاسی شد. سازمان عفو بینالملل اعلام کرد رئیس جمهور تونس از زمان تعلیق پارلمان این کشور در ماه گذشته بیش از ۵۰ مقام، سیاستمدار و بازرگان را از سفر به خارج از تونس منع کرده است.
رئیس جمهور تونس تداوم فعالیت پارلمان را تهدید و خطر علیه دولت دانست و تاکید کرد: دولت از سوی پارلمان تهدید میشود و این امر زمانی به وضوح قابل لمس است که با توجه به زد و بندها و لابیهای موجود در درون اقداماتی برای تصویب قوانین انجام میشود.