۸ مارس روز جهانی زن بر زنان مبارز ایران و جهان که برای برپائی جامعه ای عاری از تبعیض و مردسالاری، ظلم و ستم، جنگ و خشونت در کشورهای مختلف مبارزه میکنند خجسته باد. شاد باش ویژه به زنان برومند و مبارز ایرانی که ۴۰ سال است روزمره و بی امان با حکومتی به غایت زن ستیز، مردسالار و تبعیض گر، خشونت محور و سرکوبگر درحال مبارزه اند.
۸ مارس یاد آور نخستین اعتراض هزاران زن ایرانی به حجاب اجباری در اسفند ماه سال ۱۳۵۷ یعنی درست چند هفته پس از غصب قدرت توسط آیت الله خمینی و گروههای اسلامگرای متحجر است. شعار زنان فرهیخته و آگاه تهران که قبل از احزاب و گروههای روشنفکری ایران خطر استقرار ارتجاع و فاشیسم مذهبی را احساس کرده بودند، در آن تظاهرات و راهپیمائی بزرگ این بود: "ما انقلاب نکردیم تا به عقب برگردیم". از
آن هنگام تا به امروز مبارزه زنان ایران علیه حجاب اجباری و سایر قوانین ارتجاعی و ضدزن بی وقفه ادامه دارد و سال گذشته نیز دنیا شاهد حرکت خود جوش "دختران خیابان انقلاب" علیه نماد حکومت اسلامی بود.
در حکومت چهل ساله جمهوری اسلامی، حقوق و کرامت انسانی زنان بیشتر از هر گروه اجتماعی در ایران، مورد تعرض و تجاوز حاکمان بینادگرای اسلامی قرارگرفته است. حکومتگران قرون وسطائی تعرض به شخصیت انسانی زنان ایران و پایمال نمودن حقوق طبیعی و اولیه آنان را به تمام عرصه های زندگی فردی و اجتماعی زنان ایران تسری داده اند، بطوریکه برطبق ساختار تبعیض آمیز و قوانین زن ستیز موجود، شخصیت حقیقی و حقوقی زنان ایرانی تحت قیمومت حکومت مذهبی مردسالار حاکم ،پدر و همسر و مردان خانواده و فامیل قرارمیگیرد!
درچنین نظام اسارت بار و ضد حقوق بشری که تبعیض و تجاوز، محرومیت های فردی و اجتماعی و خشونت علیه زنان ایران قانونی و موجه شمرده میشود، اخیراً صدا و سیمای جمهوری اسلامی نمونه ای از الگوی خانواده و زن مسلمان ایرانی را به نمایش گذاشته است تا زنان ایران نیز این نمونه را سرمشق خود قرار دهند! این الگو، زنی است که بخاطر بدرفتاری و خشونت ورزی شوهرش تا کنون ۲۷ بار از دادگاه تقاضای طلاق کرده است، اما دادگاه برای حفظ به اصطلاح کیان اسلامی خانواده هربار که این زن برای گرفتن طلاق از شوهر به دادگاه مراجعه کرده، دادگاه او را به بردباری و ادامه زندگی مشترک تشویق کرده است و این زن نیز سازش با وضعیت موجود را پیشه کرده و خشونت گر و خشونت پذیر، این اعمال ضد انسانی را با افتخار در برابر دیدگان جامعه و کودکان به نمایش میگذارند و این است مدل و الگوی زن و مردی که حکومت اسلامی آنرا برای جامعه تبلیغ میکند!
۴۰ سال است که زنان مبارز ایران علیرغم تبعیض ها و محرومیت ها و جدا سازی های جنسیتی و علیرغم سرکوب و زندان ها و شکنجه ها و اعدام ها و سنگسار و اسید پاشی های عوامل حکومتی، درصف مقدم مبارزات برابری خواهانه و مدنی مردم ایران برای آزادی و حقوق بشر و رفع تبعیض ها و ستم های چندلایه مبارزه میکنند، درطول این مدت زندانها و شکنجه گاههای جمهوری اسلامی هیچگاه خالی از زنان آزادیخواه و حق طلب و مدافع حقوق بشر نبوده است. هم اکنون نیز دهها زن شجاع به جرم ایستادگی در برابر حکومت و قوانین زن ستیز در اسارت شکنجه گران جمهوری اسلامی اند که دفاع از آنان و تلاش برای آزادی شان وظیفه مبرم تمام نهادهای حقوق بشری و آزادیخواهان ایرانی و بین المللی است.
در سالگرد روز جهانی زن، امید داریم که جنبش زنان ایران که با وجود سرکوب ها و شکنجه های همیشگی حکومت، چهل سال است شجاعانه در برابر انواع نابرابریها و بیعدالتیها ایستاده اند، امسال نیز چون دیگر جنبش ها گستردهتر و پر توان تر حضورشان را نشان دهند و صدای دربند و حق طلبانه زنان ایران را به گوش جهانیان برسانند.
زنده باد همبستگی جهانی زنان و مردان برابری خواه
شبکه همبستگی برای حقوق بشر در ایران
مارس ۲۰۱۹
امضاء:
۱ - انجمن زنان ایرانی - مونترال
۲ - انجمن تئاتر ایران و آلمان ـ کلن
۳ - انجمن همبستگی ایرانیان - تگزاس
۴ - انجمن جمهوریخواهان ایران - پاریس
۵ - انجمن حقوق بشر و دموکراسی برای ایران - هامبورگ
۶ - انجمن فرهنگی ایران وسوئیس - ژنو
۷ - بنیاد اسماعیل خویی
۸ - مادران پارک لاله ایران
۹ - مادران صلح مونترال
۱۰ - حامیان مادران پارک لاله - دورتموند
۱۱ - حامیان مادران پارک لاله - هامبورگ
۱۲- حامیان مادران پارک لاله - فرزنو
۱۳- شبکه همبستگی ملی فرزنو - کالیفرنیا
۱۴- فدراسیون اروپرس
۱۵- کانون مدافعان حقوق بشر کردستان
۱۶- کمیته مستقل ضد سرکوب شهروندان ایرانی - پاریس
۱۷- کمیته دفاع از حقوق بشر در ایران - شیکاگو
۱۸- کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
۱۹- نهاد «همه حقوق بشر، برای همه، در ایران»
۲۰- همبستگی زنان جمهوریخواه ایران
۲۱- همبستگی جمهوری خواهان ایران (هجا) - مونترال
۲۲- همبستگی جمهوری خواهان ایران (هجا) - نیویورک
۲۳- همبستگی جمهوری خواهان ایران (هجا) - لوس آنجلس
۲۴- همبستگی جمهوری خواهان ایران (هجا)- ونکوور
۲۵- همبستگی برای حقوق بشر در ایران - کلگری