وکیل نرگس محمدی میگوید سلامتی موکلش به خاطر عدم دسترسی به پزشک متخصص، داروهای خاص و ضد تشنج در خطر است. او تاکید کرده که مسئولیت هر اتفاق احتمالی متوجه مقامات زندان اوین خواهد بود.
محمود بهزادی، وکیل دادگستری از تعلل مسئولان زندان اوین برای رسیدگیهای پزشکی و درمانی به نرگس محمدی انتقاد کرده است. او میگوید موکلش در وضعیت جسمی حادی قرار دارد و داروهای ضد تشنجاش سه هفته قبل تمام شدهاند.
این حقوقدان در گفتوگو با وبسایت "امتداد" از ادامه تلاش برای اعزام نرگس محمدی به بیمارستان خبر میدهد: «طی روزهای گذشته هم، چندین بار به مسئولین زندان اطلاع دادهایم و خانواده موکلم نیز درخواست رسیدگی داشتهاند تا ویزیت ۳ پزشک در یک روز مشخص انجام شود. اما با این وجود، نه دادگاه و نه مسئولین زندان با این درخواست موافقت نکردهاند.»
محمود بهزادی ابراز تاسف میکند که رئیس بهداری اوین درخواست اعزام را به دادیار زندان منتقل نکرده و هشدار داده که خطر حمله عصبی یا تشنج، هر لحظه نرگس محمدی را تهدید میکند.
او میگوید مسئولیت بروز هر اتفاق ناگوار احتمالی به دوش مقامات زندان خواهد بود.
وبسایت امتداد از قول محمود بهزادی مینویسد: «ما در وهله اول نگران سلامت جسمی موکلم هستیم اما تا این لحظه، به رغم تنظیم چندین نامه در خصوص درخواست آزادی مشروط یا مرخصی قانونی، هنوز هیچ پاسخی دریافت نکردهایم.»
نرگس محمدی به بیماریهای مختلفی از جمله آمبولی ریه مبتلاست و در زندان نیز چند مرتبه دچار حملات عصبی و تشنج شده است. او به تازگی در نامهای به دادستان تهران، خواستار استفاده از حق دسترسی به امکانات پزشکی و درمانی شد و نوشت که در یکسال و نیم گذشته از سوی پزشک متخصص خودش ویزیت نشده است.
این فعال حقوق زنان و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر از اردیبهشت ۱۳۹۴در زندان به سر میبرد و به ۱۶ سال حبس محکوم شده است. ۶ سال از این حکم به دلیل"تبلیغ علیه نظام" و ۱۰ سال بقیه به دلیل فعالیت در کمپین گام به گام تا لغو مجازات اعدام (لگام) صادر شده است.
وکیل او میگوید: «بر اساس ماده ۵۸ قانون مجازات اسلامی، در صورتی که بیش از یک سوم دوره محکومیت فردی، سپری شده باشد، باید آزادی مشروط برای وی داشته باشیم. اما اکنون علیرغم آنکه بیش از دو سوم، دوره محکومیت نرگس محمدی سپری شده، موکلم همچنان از حق قانونی آزادی مشروط یا مرخصی، محروم است.»
نرگس محمدی ۴۶ سال دارد و دانش آموخته رشته فیزیک است. این کنشگر چند جایزه بینالمللی از جمله جایزه "بنیاد الکساندر لانگر" از ایتالیا، جایزه "پر آنگر" از سوئد، و جایزه ساخاروف انجمن فیزیک آمریکا را دریافت کرده است.
فرزندان دوقلوی نرگس محمدی پس از زندانی شدن او، به فرانسه رفته و نزد پدرشان زندگی میکنند. تقی رحمانی، فعال ملی-مذهبی که ۱۴ سال از عمرش در زندانهای جمهوری اسلامی سپری شده، در بهمن ۱۳۹۰ ایران را ترک کرد. او پیشتر گفته که حکومت ایران پروژه معلول سازی همسرش را دنبال میکند.
DW