«نیویورک تایمز» در گزارشی نوشت در حالیکه قرار بود تجارت آمریکا با چین در سال 2020 میلادی کاهش پیدا کند، اما تقاضا برای دریافت کالاهای چینی در بحبوحه خانه نشینی های ناشی از پاندمی کرونا میان مردم آمریکا افزایش پیدا کرده است.
روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی نوشت در حالیکه قرار بود تجارت آمریکا با چین در سال 2020 میلادی کاهش پیدا کند، اما تقاضا برای دریافت کالاهای چینی در بحبوحه خانه نشینی های ناشی از پاندمی کرونا میان مردم آمریکا افزایش پیدا کرده است.
بر اساس این گزارش، واردات آمریکا از چین همزمان با اینکه سال رو به اتمام است، روندی افزایشی دارد و این روند بدنبال خریداران خانه نشین آمریکایی که در حال خرید مبلمان و لوازم خانگی تولید چین هستند، تشدید شده است.
نیویورک تایمز افزایش واردات آمریکا از چین را ناشی از پاندمی کرونا توصیف کرد و نوشت مردم آمریکا پول های خود را که می توانستند در تعطیلات، سینما و رستوران خرج کنند به سمت کانال خرید لوازم خانگی مانند نورپردازی های جدید برای دفاتر کار خانگی اشان، تجهیزات تمرینی برای ورزشگاه های زیرزمینی اشان و همچنین اسباب بازی برای سرگرم کردن کودکانشان در منزل هدایت کرده اند و این روند برای چین که بزرگ ترین تولید کننده چنین محصولاتی است، یک امتیاز محسوب می شود.
مازاد تجاری چین در ماه نوامبر رکورد زد و به 75.43 میلیارد دلار رسید که یکی از عوامل کلیدی این رکورد، صادرات به آمریکا بوده است که با افزایش 46.1 درصدی به 51.98 میلیارد دلار رسید که خود این عدد نیز یک رکورد محسوب می شود.
ثبت چنین آماری در بخش صادرات چین در تضاد با انتظارات سیاستمداران دموکرات و جمهوریخواهی در آمریکا است که اوایل سال جاری میلادی پیش بینی کردند به دلیل شیوع و پاندمی کرونا که در چین آغاز شد، تجارت آمریکا با چین کاهش پیدا خواهد کرد و نهایتا باعث بازگشت کارخانه ها به آمریکا می شود!
نیویورک تایمز نوشت که علیرغم محدودیت های اعمال شده از سوی ترامپ بر کالاهای چینی و از جمله تعیین تعرفه روی کالاهای بیش از 360 میلیارد دلاری چین، نشانه چندانی از بازگشت زنجیره تامین جهانی به سمت آمریکا دیده نمی شود و در عوض، به نظر می رسد که تاثیرات طولانی مدت ناشی از پاندمی کرونا در آمریکا صرفا باعث تقویت جایگاه تولیدی چین شده است.
بر اساس این گزارش، چین با اجرای قرنطینه های گسترده و نظارت های سخت گیرانه با هدف مهار تاثیرات ناشی از پاندمی کرونا در اوایل سال جاری میلادی، این فرصت را فراهم کرد که کارخانه هایش بسیار سریع تر از کسب و کارها در آمریکا فعالیت خود را از سر گیرند و این در حالیست که پاندمی کرونا همچنان در آمریکا پابرجاست؛ بدنبال فلج شدن بسیاری از کارخانه های آمریکایی و به خصوص کارخانه های مبتنی بر خدمات در این کشور، مصرف کنندگان آمریکایی در حال تزریق پول هایشان به سمت خریدهای آنلاین کالاهای تولید شده (چین) هستند.
«مری ای لاولی» یکی از اعضای ارشد مؤسسه «پیترسون» با اشاره به اینکه سهم واردات آمریکا از چین احتمالا افزایش پیدا خواهد کرد، می گوید که احیای سریع اقتصاد چین و سلطه این کشور به عنوان منبع محصولات برای مردم آمریکا در حال غلبه بر تاثیر نزولی تعرفه هایی است که ترامپ وضع کرده است.
بر اساس این گزارش، تقاضای مصرف کننده در آمریکا به حدی زیادی است که ظرفیت صنعت باری این کشور را تحت فشار قرار داده و منجر به افزایش بی سابقه نرخ های حمل و نقل شده است؛ در بندر لس آنجلس که بزرگ ترین پردازنده بارهای کانتینری آمریکا و دروازه ورود بسیاری از کالاهای چینی محسوب می شود، کانتینرهای حامل کالاهای چینی کنار یکدیگر انباشته شده اند؛ از طرف دیگر، کامیون داران پارکینگ ها را مسدود کرده اند و ساعت ها منتظر بارگیری هستند تا کالاهای چینی را در سراسر قاره آمریکا توزیع کنند.
داده های تجاری 10 ماه اول سال جاری میلادی با استناد به داده های گمرکی آمریکا که توسط مؤسسه «آی اچ اس مارکیت» (IHS Markit) جمع آوری شده است، نشان می دهد که واردات کالاهای الکترونیکی مصرفی آمریکا از چین و همچنین واردات ماسک و سایر تجهیزات محافظت شخصی در برابر کرونا نیز بسیار بالا بوده است.
نیویورک تایمز در پایان گزارش خود نوشت که برخی از شرکت ها که با وجود جنگ تجاری ترامپ علیه پکن، تولیدات خود را در چین حفظ کرده اند، در حال حاضر از رویکرد خود دفاع می کنند و بر این باورند که ادامه حضورشان در چین بهترین گزینه بوده است؛ مسئولان این شرکت ها می گویند که چین همچنان بهترین زنجیره تامین تولید در جهان محسوب می شود و همانطور که ثابت کرد، توانست سریع تر و کارآمدتر از هر کشور دیگری در جهان با پاندمی کرونا مقابله کند و این کشور ثابت کرده است که می تواند در برابر طوفان های بزرگ طاقت بیاورد.