ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت: روسیه قرار نیست خود را از بقیه جهان جدا کند و آماده است با تمام شرکای خود که مایل به رابطه هستند همکاری کند. وی گفت ما قرار نیست دروازه های خودمان را ببندیم. در دنیای امروز، منزوی کردن کامل کشوری، ان هم چنین کشور عظیمی مانند روسیه کاملا غیرممکن است.
بنابراین، ما با شرکای خود که بخواهند کار کنیم. پوتین خاطرنشان کرد در سال ۱۹۶۱، از نظر فناوری، اتحاد جماهیر شوروی در انزوای کامل بود، آن زمان تحریم ها همه جانبه بود. با وجود همه اینها، اتحاد جماهیر شوروی اولین کشوری بود که ماهواره مصنوعی به اطراف زمین پرتاب کرد، اولین فضانورد متعلق به ما بود، اولین پرواز ایستگاه فضایی برای رسیدن به ماه نیز متعلق به ما بود، اولین راهپیمایی فضایی مال ما بود، اولین فضانورد زن، خدا او را بیامرزد،والنتینا ترشکووا نیز مال ما بود! ما همه کارها را در شرایط انزوای کامل تکنولوژیکی انجام دادیم و [ما] به چنین موفقیت عظیمی دست یافتیم. آیا واقعاً می توانید فرض کنید که روسیه امروزی با فناوری های پیشرفته نمی تواند برنامه فضایی ما را [تا سال ۲۰۳۰] بیشتر توسعه دهد؟»
به گفته پوتین، وضعیت فعلی علم و فناوری جهانی به هم مرتبط است، و این بدان معنا نیست که روسیه از آن کنار گذاشته خواهد شد.
اتحادیه اروپا نتوانست در مورد تحریم نفتی روسیه به توافق برسد
زرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز دوشنبه، ۲۲ فروردین (۱۱ آوریل) در لوکزامبورگ گرد هم آمدند تا در مورد “گامهای بعدی” تحریمها علیه روسیه و با تمرکز بر مسئلە قطع واردات نفت از این کشور بە دلیل تهاجم به اوکراین تصمیمگیری کنند.
به گزارش دویچه وله، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پایان این نشست به رسانهها گفت: «وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا هنوز تصمیمی دربارە محدودیتهای احتمالی واردات نفت از روسیه اتخاذ نکردەاند.»
دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا تاکید کرد کە “تمام گزینهها روی میز است”، از جمله تحریم نفت و گاز.
بورل در ادامه گفت: «در واقع مهم است کە هر چه سریعتر وابستگی اتحادیه اروپا به انرژی روسیه کاهش یابد. گسترش استفادە از انرژیهای تجدیدپذیر به این استقلال استراتژیک کمک میکند.»
بورل قبل از آغاز این نشست گفتە بود، آلمان، مجارستان و اتریش در برابر اقدامات اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات نفت روسیه “مقاومت” میکنند.
از زمان آغاز تجاوز نظامی روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه زمزمه قطع وابستگی کشورهای عضو اتحادیه اروپا به واردات انرژی از این کشور بیش از پیش به گوش میرسد.
وزیر انرژی لیتوانی دوم آوریل خبر داد که بە عنوان اولین کشور اروپایی واردات گاز از روسیه را قطع میکند. استونی و لتونی، دو کشور دیگر منطقه دریای بالتیک در این مسیر گام برمیدارند اما برای کشورهایی نظیر آلمان که وابستگی آنها به گاز روسیه شدیدتر است، این کار زمانبر خواهد بود.
بورل سه روز پیش همراه با اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا به پایتخت اوکراین سفر کرده بود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این سفر پیشنهاد افزایش کمک نظامی اتحادیه اروپا به اوکراین را مطرح کرده بود.
یونیسف: دو سوم کودکان اوکراینی بعد از تهاجم روسیه آواره شدهاند
یونیسف اعلام کرد که نزدیک به دو سوم کودکان اوکراینی از زمان تهاجم روسیه خانههای خود را ترک کرده و آواره شدهاند.
مانوئل فونتین، مدیر برنامههای اضطراری یونیسف که به تازگی از اوکراین بازگشته است گفت: «آواره شدن ۴.۸ میلیون کودک از ۷.۵ میلیون کودک اوکراینی در چنین مدت کوتاهی چیزی است که او در ۳۱ سال کار بشردوستانه ندیده بود که به این سرعت رخ دهد.» وی تصریح کرد که از میان کودکانی که مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدهاند ۲.۸ میلیون نفر در داخل اوکراین و ۲ میلیون نفر دیگر در کشورهای دیگر آواره هستند.
بحران اوکراین؛ فقر شدید ۲۵۰ میلیون نفر را تهدید می کند
سازمان بینالمللی مبارزه علیه فقر(آکسفام) اعلام کرد: افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی بعد از حمله روسیه به اوکراین، می تواند ۲۵۰ میلیون نفر را در معرض فقر شدید قرار دهد. موسسه خیریه آکسفام با اشاره به بحران اقتصادی ناشی از شیوع کرونا و تشدید آن در نتیجه جنگ اوکراین، خواستار اقدام فوری بین المللی از جمله لغو پرداخت بدهی ها برای کشورهای فقیر شد. گابریلا بوچر مدیر عامل آکسفام گفت: در صورت عدم اقدام فوری، شاهد بدترین فقر و رنج بشری در تاریخ خواهیم بود. گزارش آکسفام که روز سه شنبه در آستانه نشست هفته آینده بانک جهانی و صندوق بین المللی پول منتشر شد، نشان می دهد که کشورهای بدهکار ممکن است مجبور شوند هزینه های عمومی را برای جبران افزایش هزینه های واردات سوخت و غذا کاهش دهند. آکسفام اعلام کرد که لغو پرداخت بدهی ها برای امسال و سال آینده می تواند بیش از ۳۰ میلیارد دلار از بدهی های بدهکارترین کشورها را آزاد کند. بانک جهانی پیش بینی کرد: ۱۹۸ میلیون نفر، امسال به خاطر تبعات اقتصادی کرونا دچار فقر شدید می شوند و ۶۵ میلیون نفر دیگر هم با احتساب تبعات جنگ اوکراین، در معرض فقر خواهند بود. ۲۸ میلیون نفر نیز دچار سوءتغذیه خواهند شد. برهمین اساس، آکسفام خواستار اخذ مالیات بیشتر از ثروتمندان و منتفعان از وضعیت موجود شد. آکسفام همچنین از گروه ۲۰ خواست تا ۱۰۰ میلیارد دلار از منابع موجود را برای تخصیص یارانه و برداشتن مالیات خدمات و کالاها در کشورهای فقیر اختصاص دهد. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، هفته گذشته اعلام کرد: جنگ اوکراین مواد غذایی را بیشتر از همیشه گران کرده و قیمت ها در ماه مارس، سه برابر زمان مشابه در سال گذشته شده است. کشورهای غرب آسیا و آفریقا بیشترین صدمه را از مختل شدن واردات گندم از کشورهای حوزه دریای سیاه خواهند دید و آکسفام اعلام کرد که غذا ممکن است ۴۰ درصد درآمد خانوارها را در کشورهای صحرای آفریقا ببلعد.
مدیرعامل آکسفام اعلام کرد که در چنین شرایطی، بی عملی دولت ها برای مبارزه با فقر، غیرقابل بخشش خواهد بود زیرا انجام آن بیشتر از اینکه وابسته به وجود منابع باشد نیازمند اراده سیاسی است.
آموزش اعضای گردان جنجالی”آزوف” اوکراین توسط کانادا
یک رسانه کانادا گزارش داد که کانادا در حالی نیروهای گردان آزوف اوکراین را آموزش داده که پیشتر قول داده بود دست به جنین کاری نزند. تارنمای اسپوتنیک نوشت رادیو کانادا با استناد به اسناد و عکسهای بدست آمده از چندین جلسه این آموزشها، اعلام کرد که نیروهای مسلح کانادا بیش از ۸۹۰ میلیون دلار در آموزش سربازان اوکراینی از جمله نیروهای گردان آزوف (گردان ملی گرایان مسلح) هزینه کرده است. براساس این گزارش، نیروهای مسلح کانادا حتی توانسته اند آموزش های مشابهی را براساس استانداردهای نظامی غربی خود به سایر اعضای گردان ارائه دهند. اگرچه دولت کانادا پیشتر قول داده بود که هرگز نیروهای گردان آزوف را به دلیل ارتباط عمیشق شان با گروههای ملیگرای افراطی در اوکراین آموزش نخواهد داد، شماری از اعضای این گردان در جلسات آموزشی نیروهای مسلح کانادا برای ارتش اوکراین در نوامبر ۲۰۲۰ در مرکز آموزشی ملی “زلوچف” حضور داشتند. نیروهای مسلح کانادا جلسات آموزشی را در این مقر نظامی اوکراین بین ۲۰ فوریه ۲۰۱۹ تا ۱۳ فوریه ۲۰۲۲ برگزار کرده اند. در تصاویر و اسنادی که در اختیار رادیو کانادا قرار گرفته مشخص است که شماری از نیروهای گردان آزوف در این جلسات آموزشی نیروهای کانادایی حضور داشته اند. گردان آزوف در سال ۲۰۱۴ به عنوان یک واحد متشکل از اعضای گروه های راست افراطی و ملیگرایی که هرگز دیدگاه های ملی گرایانه خود را پنهان نمی کردند و اغلب از نمادهای نئونازی در لوگوها و تجهیزات خود استفاده می کردند، در اوکراین ایجاد شد که بعدها به ارتش این کشور پیوست.