اجلاس ویژه سازمان ملل؛ کرونا و افزایش فقر و نابرابری در جهان

ایران و جهان
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

اجلاس ویژه سازمان ملل متحد که به همه گیری کرونا و واکسن کووید-۱۹ اختصاص یافته روز پنجشنبه به صورت مجازی گشایش یافت. در این اجلاس که در روزهای پنجشنبه ٣ و جمعه ۴ دسامبر برگزار می شود، سران، رؤسای دولت ها و وزرای بهداشت بیش از ۱۴۰ کشور جهان درباره استراتژی جمعی برای مقابله با این همه گیری بحث و رایزنی می کنند. نمایندگان برخی از شرکت های دارویی جهان نیز در میزگردهای  اختصاصی در حاشیه این اجلاس مشارکت می کنند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در مراسم آغاز این نشست اختصاصی مجمع عمومی سازمان ملل ضمن استقبال از آماده شدن چندین واکسن برای کووید-۱۹  گفت واکسن به تنهایی برای بازسازی یک جهان مرفه کافی نیست و این مهم بدون تلاش های همه جانبه و طولانی مدت میسر نمی شود.

آنتونیو گوترش خاطرنشان کرد: «به لطف تلاش و فداکاری دانشمندان و محققان در سراسر جهان (…)  واکسن ها در هفته ها و ماه های آینده در دسترس قرار می گیرند.»

وی افزود: «اما اشتباه نکنید. یک واکسن نمی تواند خساراتی را که آثار آن سال ها یا حتی دهه های آینده نمایان خواهد شد، جبران کند. فقر شدید در جهان در حال افزایش است، تهدید به قحطی رو به افزایش است، ما با بزرگترین رکود جهانی طی هشت دهه اخیر روبرو هستیم.»

دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: «برای مبارزه با نابرابری ها و بی عدالتی هایی که توسط همه گیری کرونا برجسته شده وقت آن است که تلاش های خود را  دوباره از نقطه صفر آغاز کنیم.»

آقای گوترش  بدون نام بردن از ایالات متحده، تلویحاً از سیاست های واشنگتن انتقاد کرد. سیاست هایی که به گفته وی مدیریت همه گیری کرونا توسط سازمان بهداشت جهانی را به چالش کشیده است.

وی گفت: «برخی از کشورها همچنان حقایق را رد می کنند و دستورالعمل های بهداشتی را نادیده می گیرند و وقتی کشورها به مسیر خود می روند، ویروس همه جا را درگیر می کند.»

به گفته دبیرکل سازمان ملل متحد باید یک «قرار داد اجتماعی جدید بین مردم، دولت ها، بخش خصوصی، جامعه مدنی و دیگر ان ایجاد شود تا با استقرار یک نظام مالیاتی عادلانه بر روی درآمد و ثروت و در همان حال توزیع عادلانه منافع و فرصت ها برای همه با ریشه های نابرابری مقابله کنیم.»

 آنتونیو گوترش همچنن گفت: «توسعه واقعی جهان مستلزم تلاش برای دستیابی به اقتصادی با ملاحظات محیط زیستی و مقابله با گرمایش کره زمین است.» وی تأکید کرد که این موضوع  طی چند سال گذشته از اهداف اصلی سازمان ملل  متحد است.

خبرگزاری فرانسه می نویسد در اجلاس ویژه سازمان ملل متحد قرار است به مدت دو روز سران کشورها، نخست وزیران یا وزرا سخنرانی کنند. هر کشور پنج دقیقه فرصت دارد تا از طریق یک فیلم از قبل ضبط شده نقطه نظرهای کشورش را در این اجلاس بیان کند.

 روسای جمهوری آمریکا، روسیه و چین مستقیماً در این اجلاس حضور ندارند. آنان ترجیح داده اند برای شرکت در این اجلاس به وزیران بهداشت خود نمایندگی بدهند.

 در اثر کرونا، ٣٢ میلیون نفر دیگر در کشورهای کمتر توسعه یافته جهان به چنبره فقر مطلق وارد می شوند

 در تازه ترین گزارش سازمان ملل بر روی تجارت و توسعه که روز پنجشنبه منتشر شد، هشدار داد شده  که ٣٢ میلیون نفر دیگر می توانند به جرگه فقر مطلق در جهان اضافه شوند. در این گزارش آمده است که بحران اقتصادی مرتبط با کرونا “سالها پیشرفت های پر زحمت” را در کشورهای کمتر توسعه یافته برای مبارزه با فقر از بین می برد.

گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (UNCTAD) همچنین اعلام می کند که اقتصاد این کشورها به دلیل همه گیری کرونا در پایین ترین سطح خود طی سی سال گذشته قرار دارند. و این “بدترین عملکرد اقتصادی” به شدت بر سرنوشت جمعیت هایی که در حال حاضر در این کشورها آسیب پذیرند، تأثیر خواهد گذاشت.

بر اساس این گزارش هم اکنون در مجموع، ٣۷۰ میلیون نفر در کشورهای کمتر توسعه یافته جهان دچار فقر شدید هستند (با درآمد روزانه ای کمتر از ۹‚۱ دلار).

ریسک کاهش درآمد سرانه در ۴۷ کشور کمتر توسعه یافته جهان

در گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل آمده است  حجم اقتصاد این ۴۷ کشور تنها ٣‚۱ در صد از کل اقتصاد جهان را نشان می دهد. به طور کلی، انتظار می رود سهم اقتصاد این  کشورها در حدود ۶‚٢ درصد دیگر کاهش یابد. به طور کلی، ۴٣ کشور از مجموع ۴۷  کشور احتمالاً افت درآمد سرانه را تجربه خواهند کرد. این افت در حالی است که درآمد سرانه این کشورها در سال گذشته  فقط ۱۰٨٨ دلار بوده است.

منبع: رادیو فرانسه