کرونا در ایران: با مرگ ۴۴٠ نفر رکورد آمار روزانۀ مرگ و میر باز هم شکسته شد

ایران و جهان
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

وزارت بهداشت ایران، روز دوشنبه ١٢ آبان، از شکسته شدن مجدد رکورد آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور خبر داد و اعلام کرد که در شبانه روز گذشته، ٨۲٨٩ بیمار جدید مبتلا به کرونا شناسایی شده اند و ۴۴٠ نفر دیگر نیز جان باخته اند. از سوی دیگر، رئیس مجمع نمایندگان تهران، در نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی، خواستار تعطیلی سراسری پایتخت به مدت دو هفته شد. این در حالیست که از ساعت ۱۲ امروز تا ساعت ۲۴ روز جمعه ۱۶ آبان ماه، محدودیت تردد در جاده های ورودی و خروجی ۲۵ استان، اجرایی شده و متخلفان، ۵۰۰ هزار تومان جریمه خواهند شد.

آمار رسمی کرونا در ایران:

سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت ایران، روز دوشنبه ١٢ آبان، اعلام کرد: «بر اساس یافته های قطعی آزمایشگاهی، از ظهر دیروز تا امروز، تعداد ٨۲٨۹ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شده اند که ٣۰٢٣ نفر از آنها بستری شده اند و تعداد ۵۳۱۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در وضعیت شدید و بحرانی این بیماری و تحت مراقبت در بخش های آی سی یو قرار دارند و مجموع مبتلایان به این بیماری در ایران، به ۶۲٨ هزار و ۷٨٠ مورد رسیده است».

وی افزود: «متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، تعداد ۴۴۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در کشور، جان خود را از دست داده اند و مجموع درگذشتگان بر اثر این بیماری به ۳۵ هزار و ۷٣٨ نفر رسیده است».

وی گفت: «۲۷ استان تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، کردستان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند و همچنین استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار بیماری قرار دارند».

 

سخنگوی وزارت بهداشت، در رابطه با خطر سرمای هوا بر افزایش شیوع بیماری کرونا، بیان کرد: «با توجه به سردتر شدن هوا، افراد در فضاهای سربسته که تهویه مناسبی نیز ندارند و درب و پنجره‌ها نیز بسته هستند، تجمع می‌کنند، این موضوع می‌تواند خطر انتقال ویروس کرونا را در صورت حضور یک فرد بیمار در آن فضا، به شدت افزایش دهد و نگرانی‌هایی از این جهت وجود دارد».

درخواست تعطیلی دو هفته ای تهران

سیدرضا تقوی رئیس مجمع نمایندگان تهران، روز دوشنبه در نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار تعطیلی سراسری استان تهران به مدت دو هفته شد.

در متن نامۀ وی به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، آمده است: «مجمع نمایندگان استان تهران، که چند جلسۀ تخصصی و کارشناسی با حضور رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران و نیز استاندار، شهردار، رئیس شورای اسلامی شهر تهران و مدیران و فرماندهان امنیتی و انتظامی برگزار کرده است، پیشنهاد تعطیلی سراسری استان تهران به مدت دو هفته در بخش های دولتی، خصوصی و اجتماعی را ارائه می کند».

وی در این نامه تأکید می کند: «اتخاذ تصمیمی قاطع و فوری در این باره می تواند فرصت اجرای دقیق و به موقع مصوبات ستاد ملی کرونا توسط ستاد استانی و مجموعه شبکه سلامت استان تهران را بیش از پیش فراهم سازد. همچنین این امر مهم موجبات همکاری میان بخش دولتی و خصوصی، گروه های جهادی، نیروهای مردمی، بسیج، دستگاه های کشوری و قوای لشکری را فراهم خواهد آورد. لذا مجمع نمایندگان استان تهران انتظار دارد از جایگاه ریاست قوه مقننه، موضوع تعطیلی سراسری در استان تهران به مدت دو هفته به فوریت و تا وصول نتیجه پیگیری شود.»

این نامه همچنین به دفتر رهبری، رئیس جمهور، رئیس قوه قضاییه، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران و روسای دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران، رئیس شورای شهر و شهردار تهران، فرمانده نیروی انتظامی و رئیس و تعدادی از اعضای کمیسیون بهداشتی رونوشت شده است.

آغاز محدودیت تردد در جاده های ورودی و خروجی ۲۵ استان؛ جریمۀ ۵۰۰ هزار تومانی متخلفان

سردار کمال هادیانفر رییس پلیس راهور ناجا، از آغاز محدودیت‌ برای تردد خودروها در جاده‌های ورودی و خروجی ۲۵ مرکز استان کشور خبر داد.

وی با اشاره به مصوبۀ ستادملی مدیریت کرونا اظهارکرد: «برابر تصمیم این ستاد که پلیس راهور ناجا نیز مجری آن است،  از ساعت ۱۲ امروز دوشنبه تا ساعت ۲۴ روز جمعه ۱۶ آبان ماه، خروج تمامی خودروهای شخصی با پلاک بومی از ۲۵ مرکز استان و ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی به این ۲۵ مرکز استان ممنوع شده و متخلفان ۵۰۰ هزار تومان جریمه خواهند شد».

او با بیان اینکه این طرح در ۲۵ مرکز استان شامل مراکز استان‌های تهران، البرز، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، فارس، خوزستان، کردستان، اصفهان، قم، مرکزی، خراسان جنوبی، اردبیل، کرمانشاه، بوشهر، هرمزگان، یزد، لرستان، خراسان شمالی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، همدان، زنجان، سمنان و کرمان اجرا خواهد شد، گفت: «اعمال ممنوعیت‌ها در استان‌های تهران و البرز از انتهای حوزه استحفاظی آنها آغاز شده و به صورت یکپارچه، ورود پلاک غیر بومی و خروج پلاک بومی ممنوع است».

به گفته رییس پلیس راهور ناجا، خودروهای عمومی، انتظامی، امدادی، درمانی، خدماتی، حمل کالاها و مواد اساسی مشمول اعمال ممنوعیت‌های تعیین شده نیست.

مسیرهای منتهی به گیلان و مازندران بسته است؛ اعمال محدودیت در ٨٩ شهرستان

بعد از گذشت ۴٨ ساعت از اعلام محدودیت ۲۵ استان کشور و قرار نگرفتن استان های پر خطر مازندران و گیلان در این لیست و فشارهای رسانه ای و پیگیری ها و پافشاری مجمع نمایندگان استان های مازندران و گیلان، نهایتاً ستاد ملی مقابله با کرونا مجبور به عقب نشینی و اصلاح مصوبۀ اعمال محدودیت در استان های مازندران و گیلان شد. به این ترتیب و با موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت کشور، طرح ممنوعیت سفر به مازندران و گیلان از ظهر امروز اجرایی می‌شود.

علی بابایی کارنامی سخنگوی مجمع نمایندگان نیز در این خصوص گفت: با پیگیری های مجمع نمایندگان استان و  براساس اعلام مسئولان وزارت کشور،  از ظهر امروز دوشنبه ۱۲ آبان،  نیروی انتظامی از عزیمت خودروهای دارای پلاک غیربومی به مازندران جلوگیری خواهد کرد.

حسین قاسمی دبیر کمیته اجتماعی انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا، در تشریح علت نبودن نام دو استان گیلان و مازندران جزو ۲۵ مرکز استانی که ورود و خروج آنها بر اساس مصوبه روز شنبه ممنوع اعلام شده بود، گفت: «کاری که انجام دادیم این بود که اعلام کردیم خروج پلاکهای بومی از مراکز ۲۵ استان ممنوع است؛ لذا مسیرهای منتهی به استانهای مازندران و گیلان در واقع ورودی ندارند.»

وی افزود: «اگر کسی بخواهد از تهران، البرز، قم، خراسان شمالی و رضوی به این استان ها برود، با توجه به ممنوعیت خروج پلاک های بومی نمی تواند از این مراکز استان خارج شود و به سمت گیلان و مازندران سفر کند».

وی در پاسخ به این سوال که آیا در مصوبه ستاد ملی مدیریت کرونا، مراکز استان و خود استان تفکیک قائل شده است یا خیر گفت: « ۲۵ مرکز استان در این مصوبه اعلام شده لذا باید به سه موضوع توجه داشته باشیم. در جلسه هفته گذشته ستاد ملی مدیریت کرونا ۴۳ شهرستان به عنوان شهرستانهای فوق خطر معرفی شدند که اعمال محدودیت که همان تعطیلی مشاغل گروههای ۲-۳ و ۴ است انجام شد».

به گفته وی، «در جلسه روز شنبه هفته جاری هم علاوه بر این ۴۳ شهرستان، ۴۶ شهرستان دیگر نیز اضافه شد که به این ترتیب در ۸۹ شهرستان عملا محدودیت تعطیلی اعمال شد. در ۲۵ مرکز استان هم ممنوعیت ورود و خروج داریم. بعلاوه آن تعطیلی مشاغل گروههای ۳ و ۴ را نیز داریم».

جزئیات محدودیت های کرونایی تهران؛ فعالیت کدام مشاغل تا پایان هفته در تهران ممنوع است؟

سرهنگ نادر مرادی معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت تهران، از تمدید دوبارۀ محدودیت های کرونایی و ممنوعیت فعالیت برخی صنوف تا پایان هفته خبر داده و گفت: «با توجه به مصوبه ستادملی مقابله با کرونا و تأکیدات ستاد استانی، مشاغل، صنوف و اماکن عمومی به چهاردسته تقسیم بندی شده است که طبق آخرین تصمیمات، فعالیت صنوف دسته‌های سوم و چهارم باز هم تا پایان هفته ممنوع اعلام شد».

وی با اعلام اینکه فعالیت حضوری دانشگاه‌ها، مدارس، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‎ای و زبان‌سراها و کتابخانه‌ها ممنوع بوده و می‌توان آن را از طریق غیرحضوری و آنلاین ادامه داد، افزود: «فعالیت مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سالن‌های سینما و تئاتر و مراکز مشابه و موزه ها و باغ موزه ها نیز ممنوع است. همچنین تالارهای پذیرایی، آرایشگاه ها و سالن های زیبایی زنانه، باشگاه های ورزشی پر برخورد نظیر کشتی، کاراته، جودو و...، مدارس شبانه روزی، کافه ها، چایخانه‌ها و  قهوه‌خانه‌ها، باغ وحش و شهربازی و مراکز تفریحی آبی و باشگاه های ورزشی سالنی نیز جزو مواردی هستند که فعالیتشان همچنان تا پایان هفته ممنوع است». 

 معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت تهران بزرگ، با بیان اینکه برگزاری مراسم های اجتماعی فرهنگی، مذهبی و همایش ها نیز ممنوع است، گفت: «تصمیم گیری در مورد ادامه فعالیت این موارد در هفته آینده بر عهده ستاد مقابله با کرونا خواهد بود و فعلاً تا پایان هفته جاری تصمیم بر تداوم و تمدید محدودیت ها و ممنوعیت ها است و صنوف متخلف نیز که پروتکل ها را رعایت نکنند، مورد تذکر واقع شده و در صورت تکرار جریمه خواهند شد که پلمب نیز جزوی از آن است».

کمبود شدید دستگاه اکسیژن در شهرهای مرزی؛ شرایط بانه از قرمز فراتر است

مردم شهرستان مرزی بانه در استان آذربایجان غربی، با افزایش چشمگیر ابتلا به ویروس کرونا مواجهند، این در حالیست که بیش از نیمی از جمعیت بانه در فقر زندگی می کنند و توان پرداخت بسیاری از هزینه‌های زندگی از جمله درمان را ندارند.

ابراهیم شوریایی فعال اجتماعی در بانه، گفته است: «وضعیت شهرستان بانه از قرمز نیز گذشته است. متاسفانه بیماران حاد کرونایی در شرایط سختی به سر می‌برند. ماسک اکسیژن برای این بیماران وجود ندارد و در بیمارستان‌ها تعداد اندکی دستگاه اکسیژن در بخش کرونایی موجود است و تعدادی از فوتی‌های کرونا به دلیل کمبود دستگاه اکسیژن است».

وی افزود: «بیماران کرونایی خودشان باید دستگاه‌های اکسیژن بیمارستان را به شهرستان سقز ببرند و پر کنند که هم اکنون وضعیت این شهرستان نیز به لحاظ بیمار کرونایی مانند بانه شده است».

وی در ادامه  گفت: «برخی از بیماران کرونایی مجبورند از پوشک استفاده  کنند که هر بسته آن ١۵٠ هزار تومان است و هر بیمار کرونایی در طی شبانه روز حداقل به ١۰عدد از این پوشک ها نیاز دارد که خرید این پوشک ها از توان بیماران  واقعا خارج است».

ابوبکر درویشی عضو شورای شهر بانه نیز در این باره گفت: «بانه به عنوان یک شهر توریستی در وضعیت قرمز بیماری کرونا قرار گرفته و امکانات بهداشتی و درمانی شهر پاسخگوی نیاز بیماران نیست. از وزیر بهداشت برای کم توجهی به امکانات بهداشتی و درمانی در شهرهای مرزی انتقاد داریم».

در ادامه مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بانه نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ٨٠٠ بیمار در بیمارستان‌های راضی و صلاح الدین ایوبی بستری‌اند، افزود: «در دو هفته اخیر تعداد بیماران کرونایی در شهرستان به شدت افزایش یافته و هر دو بیمارستان پر از  بیماران کرونایی است».

ابتلای ۴۱۰ پرستار به ویروس کرونا در استان مرکزی؛ خروج ۶٠ پرستار از چرخۀ درمان

علی اکبر شمسی رئیس اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اراک، روز دوشنبه گفت: «طبق آخرین آمار در شهرستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی (به جز خمین و ساوه، مراکز تامین اجتماعی و خصوصی) متاسفانه از ابتدای پاندمی کرونا ویروس، ۴۱۰ پرستار به این بیماری مبتلا شده و از چرخه درمان خارج شده اند».

وی بیان کرد: «با توجه به دوران طولانی مدت قرنطینه این بیماری، نبود پرسنل پرستاری، موجب افزایش فشار کاری بر بقیه پرستاران می شود».

رییس اداره پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار کرد: «در حال حاضر ۶۰ نفر از پرستاران از چرخه درمان خارج شده اند و این به معنی افزایش بیش از حد فشار کاری و کنترل سخت شرایط در این دوران مبارزه با بیماری کروناست».

وی افزود: «تعداد کم پرستاران، استرس و اضطراب زیاد، افزایش آمار ابتلا و متوفیان، همگی در روحیه پرستاران تاثیر بسزایی داشته و بر عملکرد آنان تاثیرگذار است».

او تصریح کرد: «با توجه به شدت و وخامت بیماری و برودت هوا و شرایط بسیار سخت بیماری کرونا، نیروهای جدید از شروع به کار استقبال نکرده و همچنین کمک سایر نهادها و نیروها برخلاف آغاز اپیدمی بسیار کمرنگ شده است، در این شرایط طوفانی شیوع کرونا ویروس، دانشگاه به تنهایی بار این اپیدمی را به دوش می کشد.»

----

منبع: رادیو فرانسه