وخیم بودن حال ۵۰۰ هزار کودک یمنی به علت سوء تعذیه

ایران و جهان
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
در حال حاضر بیش از چهار هزار بیمار مبتلا به نارسایی کلیه به دلیل عدم دسترسی به مراکز دیالیز و یا توقف کار این مراکز تحت تاثیر این مشکلات قرار گرفته اند؛ مشکلاتی که ناشی از بحران سوخت است که به دلیل جلوگیری از ورود کشتی‌های سوخت رسانی به یمن به بار آمده است.

از حدود تقریبا شش ماهی که از توقیف نفتکش‌ها می‌گذرد تاکنون فقط به ۵ نفتکش اجازه‌ی ورود و تخلیه در بندر «الحدیده» داده شد، این درحالی است که ذخایر شرکت نفت یمن از حدود ۴۵ روز پیش تمام شده و طی هفته‌های اخیر کمتر از ۱۰ درصد احتیاجات مهم‌ترین بخش‌ها از طریق گذرگاه‌های زمینی مانند عدن و المکلا تامین شده، و اخیرا انتقال سوخت به استان‌های مستقل متوقف شده است.

در این رابطه «یوسف الحاضری» سخنگوی وزارت بهداشت یمن گفته است: بطور طبیعی سوخت شریان کار و حرکت در بخش بهداشتی به شمار می‌آید، چراکه آن، منبع برق، منبع حرکت و منبع خنک کننده و منبع کمک‌های اورژانسی است، در نتیجه نبود آن به معنی تقریبا فلج شدن خدمات بهداشتی است و بیمارستان‌ها تنها به مراکز بهداشتی که ارائه دهنده‌ی کمک‌های اولیه هستند، تبدیل خواهند شد و در اولین ساعت‌های قطع برق یکهزار تن جان خود را از دست خواهند داد، به عنوان مثال کسانی که تحت عمل جراحی هستند و یا مبتلا به دیابت اند و یا خانم‌هایی که در حین عمل سزارین قرار دارند؛ بی تردید با گذشت لحظات و ساعت‌ها شمار مرگ و میر‌های ناشدی از قطعی برق بیشتر خواهد شد.

سخنگوی وزارت بهداشت یمن در ادامه، وضعیت و شرایطی را که نبود امکانات در یمن برای مردم این کشور و به ویژه کودکان یمنی که این روز‌ها در گرسنگی به سر می‌برند به وجود آورده، اینگونه تشریح کرد: ۴۸ درصد از کودکان کمتراز ۵ سال، یعنی از مجموع ۵/۵ میلیون کودک ۲/۵ کودک مبتلا به سوء تغذیه هستند که حال ۵۰۰ هزار تن از این کودکان بسیار وخیم و حاد است.

همچنین ده‌ها هزار کودک، به بیماری‌های مزمن دیگر مبتلا هستند که به علت بسته بودن فرودگاه صنعاء از آگوست ۲۰۱۶ تا به امروز از رفتن به خارج برای درمان محرومند. به صورت اجمالی وضعیت کودکی خارج از وضعیت عمومی یمنی‌ها نیست، اما سخت تر، بی رحمانه‌تر و فراگیر‌تر است.