در حالی که شیوع ویروس کرونا در جهان همچنان رو به افزایش است، سازمان جهانی بهداشت، روز شنبه، وضعیت شیوع این ویروس در قاره اروپا را «بسیار نگرانکننده» توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وضعیت شیوع ویروس کرونا در کشورهای اروپایی به حدی رسیده که در بریتانیا ممنوعیتهایی برای برگزاری تجمع وضع شده است. همچنین همزمان با آغاز ممنوعیت عبور و مرور شبانه در برخی شهرهای فرانسه، محدودیتهایی نیز در کشورهای شرق اروپا در نظر گرفته شده که از آن جمله میتوان به بسته شدن مدارس در لهستان اشاره کرد.
بر اساس این گزارش، میزان شیوع ویروس کرونا در هفته جاری در اروپا نسبت به هفته پیش 44 درصد افزایش داشته است که این رقم، میزان گستردگی شیوع این ویروس در این قاره را نشان میدهد.
در حالی که در بریتانیا تاکنون کرونا جان بیش از چهل و سه هزار نفر را گرفته، فقط در روز جمعه از شناسایی حدود پانزده هزار مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده است. دولت لندن اعلام کرد که در سرزمین انگلستان با 55 میلیون جمعیت، تجمع بیش از شش نفر ممنوع است.
در آلمان نیز طی بیست و چهار ساعت گذشته، رکورد جدیدی از شیوع ویروس کرونا به ثبت رسید و دولت نزدیک به هشت هزار مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا را شناسایی کرد. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز شنبه به طور رسمی از شهروندان این کشور خواست که روابط اجتماعی خود را محدود کنند. او گفت درباره چگونگی برگزاری جشنهای نوئل نیز در روزهای آینده تصمیمگیری خواهد شد.
در جمهوری چک نیز آمار ابتلا و قربانی شدن مردم این کشور بر اثر کرونا افزایش یافته است.دولت پراگ از ارتش این کشور خواست که یک بیمارستان صحرایی با 500 تخت در خارج از پایتخت بسازد. در این کشور 10.7 میلیون نفری، تاکنون نزدیک به 1300 نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند.
همچنین در ایتالیا، کشوری که در بهار گذشته اولین قربانیان کرونا در اروپا را داشت، آمار ابتلای روزانه به این ویروس رکورد زده است. روز جمعه دولت رم اعلام کرد که فقط طی یک شبانهروز بیش از ده هزار نفر به این ویروس آلوده شدند.
در بلژیک نیز ممنوعیت عبور و مرور شبانه وضع شده و کافهها و رستورانها دستکم به مدت یک ماه بسته شده است. بلژیک نیز بیشترین آمار قربانیان را در موج اول این بیماری نسبت به جمعیت خود در جهان داشت.
با این حال، خبرگزاری فرانسه اضافه کرده که شیوع کرونا در کشورهای آمریکای لاتین، خاورمیانه و آسیا نسبتا کاهش داشته است. به طوری که اسرائیل خود را برای لغو برخی از محدودیتهای وضع شده برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا آماده میکند.
همچنین خبر امیدوارکننده دیگر این است که دو آزمایشگاه آمریکایی اعلام کردهاند که میتوانند در ماه نوامبر درخواست صدور مجوز برای واکسن خود را به مقامهای بهداشتی این کشور ارائه کنند. در صورت محقق شدن این پیشبینی، این سریعترین روند ساخت واکسن در جهان به شمار میرود.
آمریکا در میان کشورهای جهان دارای بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کروناست و پس از این کشور، کشورهای برزیل و هند بیشترین آمار قربانیان را دارند.