مجتبی ذوالنوری، نماینده مجلس ایران میگوید اکثریت قاطع ملت به کمتر از "عزل و مجازات" حسن روحانی راضی نیستند. او خطاب به روحانی گفته "اگر ملاک رای اکثریت مردم باشد، خامنهای باید دستور دهد هزار بار شما را اعدام کنند".
مجتبی ذوالنوری نماینده قم در مجلس و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس است. او از تندروهای اصولگرا و مخالف توافق هستهای، مخالف هر گونه مذاکره با آمریکا و بهطور کلی مخالف دولت حسن روحانی است. این نماینده واکنشی تند و بیسابقه به سخنان دو روز پیش حسن روحانی درباره لزوم "مذاکره با دشمن" نشان داد.
حسن روحانی روز چهارشنبه (۲۳ مهر / ۱۴ اکتبر) در جلسه هیئت دولت گفته بود: «وقتی برخی از اصحاب امام حسن (ع) آمدند و با زبان معترضانه که چرا صلح کردی، چرا در برابر طرف شما پیمان را امضا کردید، حضرت فرمودند، جامعه اسلامی که فقط شما ۱۰ نفر نیستید، شما ۲۰ نفری که اینجا نزد من آمدید که فقط دنیای اسلام نیستید. من در مسجد رفتم برای مردم سخنرانی کردم و دیدم اکثریت قاطع جامعه صلح میخواهند و وقتی که مردم این را میخواهند، صلح را انتخاب میکنم.»
روحانی اضافه کرد: «امام مجتبی به ما میآموزد که مرد جنگ باشیم به روز جنگ، و مرد صلح باشیم به روز صلح. اگر در روز صلح، جنگیدیم و در روز جنگ، صلح کردیم، هر دو خطا و اشتباه است. بهموقع باید بایستیم و بجنگیم و بهموقع باید صلح کنیم».
مجتبی ذوالنوری شامگاه جمعه ۲۵ مهر در واکنشی تند به این سخنان روحانی در توییتی نوشت: «جناب روحانی؛ اگر برای توجیه مذاکره با دشمن، علت صلح امام حسن بامعاویه راخواست اکثر مردم از امام ذکر میکنید! امروز اکثریت قاطع ملت ایران به کمتر از عزل و مجازات شما راضی نمیشوند؛ با منطق شما، رهبر انقلاب باید دستور دهند هزار بار شما را اعدام کنند تا دل مردم عزیز راضی شود».
کشاکش درونی نظام بر سر مذاکره با آمریکا
گفتههای حسن روحانی و واکنش تند مجتبی ذوالنوری که ریاست کمسیون مهم امنیت ملی مجلس را نیز بر عهده دارد، انعکاسی از کشاکش درونی نظام جمهوری اسلامی بر سر مذاکره با آمریکا برای کاستن از فشار خردکننده تحریمهای اقتصادی علیه ایران است.
تحریمهای بیسابقه اقتصادی آمریکا که با هدف کشاندن ایران به میز مذاکره برقرارشده، هر چند هنوز موفق به این کار نشده، اما اقتصاد ایران را به شدت فلج کرده است. تابآوری اقتصاد ایران و معیشت مردم در برابر این همه فشار در حال نزدیکشدن به مرزهای نهایی خود است و اگر تا دو سه ماه آینده، تحولی در روابط ایران و آمریکا در جهت کاستن از فشار این تحریمها به وجود نیاید، باید در انتظار حوادث ناگوار زیادی در کشور بود.
مجتبی ذوالنوری در حمله به حسن روحانی و اظهار تمایل او به "مذاکره با دشمن" تنها نبود. حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان، که در محافل سیاسی ایران از او به عنوان سخنگوی غیررسمی آیتالله خامنهای یاد میشود، نیز به حسن روحانی تاخته و او را به "تحریف تاریخ اسلام" متهم کرده است.
شریعتمداری در شماره روز پنجشنبه ۲۴ مهر روزنامه کیهان با اشاره به سخنان روحانی درباره صلح امام دوم شیعیان نوشت: «اگر منظور رئیسجمهور محترم از بازخوانی عصر امام مجتبی(ع) تطبیق تاریخی با شرایط امروز کشور ما باشد، این تطبیق به لحاظ مفهوم تاریخی اساساً نادرست و به نوعی ظلم به ملت بزرگ ایران است. چرا که انتظار مردم از رئیسجمهور کار کردن و حل مشکلات کشور است نه بیان غلط و تحریف شده مسائل تاریخی است.»
نماینده خامنهای در کیهان افزوده: «آنچه موجب رضایت مردم به انجام مذاکره با آمریکا [مذاکرات منتهی به توافقنامه برجام] شد، ابتدا سیاهنمایی او از وضعیت کشور و گرای "خزانه خالی" به دشمن در ابتدای آغاز به کار دولت تدبیر و امید بود و در ادامه وعدههای که با فریبکاری برای بزک مذاکرات به مردم داده شد.»
حسین شریعتمداری در پایان آورده است: «قطعا صلح بر جنگ ترجیح دارد؛ اما زمانی که دشمن بنای زورگویی و تعدی و باجخواهی نداشته باشد. در مقابل دشمن متخاصم باید ایستاد و جنگید. پرچم صلح را در چنان شرایطی بالا بردن، عین خیانت و حماقت است.»
حسن رحیمپور ازغدی، یکی دیگر از حامیان علی خامنهای است که به حسن روحانی به دلیل گفتن از "مذاکره و صلح با دشمن" به شدت تاخته است. رحیمپور ازغدی پیشتر از اعضای "شورای عالی انقلاب فرهنگی" بود که ریاست آن را روسای جمهور وقت بر عهده دارند. اما در دوره ریاست حسن روحانی، بین او و رحیمپور ازغدی اختلاف به وجود آمد و روحانی او را شورا بیرون کرد.
"دین و دنیای مردم را قربانی میکنند"
حسن رحیمپور ازغدی حسن روحانی را متهم کرده که پیشتر با وعدههای اقتصادی خود "دنیای مردم" را خراب کرد حالا با توسل به امام حسن میخواهد "دین مردم" را خراب کند.
او در نشستی با دانشجویان حزباللهی گفته است: «تعجبی نیست اگر غربباوران در وقت پاسخگویی، دین و دنیای مردم را قربانی کنند. من امثال قاسم سلیمانی را واجد روحانیت و اهل معنا میدانم و امثال حسن روحانی را فاقد آن... پیش از این، روحانیت، به سوادش و به معنویت و روحانیتاش بود. هرکه به نام، روحانی است لزوما به صفت، روحانی نیست... با وعده سراب، اقتصاد کشور را به اینجا رساندند. پیشتر، معیشت و دنیای مردم را برجامی کردند، حال نوبت به برجامی کردن دین مردم رسیده است.»
ازغدی افزدوه: «شانس مردم ما را ببین که آن یکی میخواهد با آنجلینا جولی، خودشان دو نفری مشکلات جهان را حل کنند و این یکی، در پایان هشت سال حکومتش هنوز منتظر ترحم ترامپ و تعهد اوباما و امید جدیدش، جو بایدن است.»
منظور ازغدی در عبارت "آن یکی میخواهد با آنجلینا جولی"، محمود احمدینژاد، رئیس جمهور پیشین است که چندی پیش با انتشار عکسی از خود در کنار آنجلینا جولی در توییتر به سخنان این هنرمند هنرمند آمریکائی در خصوص وجود تبعیض ساختاری در جهان پاسخ گفت.
احمدینژاد در توییت خود نوشت: «با صحبت صریح شما درباره وجود تبعیض بنیادین در جهان موافقم. تبعیض، فقر، جنگ و ناامنی محصول مدیریت فعلی است که بر قدرت طلبی و سلطه جویی استوار است. جامعه انسانی نیازمند احترام، صحبت، همکاری و صداقت است. برای اصلاح وضع جهان همه با هم و متحد تلاش خواهیم کرد.»