خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی از «رکوردشکنی» قیمت طلا و همچنین از افزایش قیمت دلار در بازار آزاد ایران خبر داد. ایرنا، روز شنبه ۲۲ شهریور نوشت که بر اساس مشاهدات این خبرگزاری، قیمت دلار در بازار غیررسمی ایران «به سقف قیمت ۲۶ هزار تومان» رسید. دلار در روزهای پیش نیز عبور از مرز ۲۶ هزار تومان را تجربه کرده بود.
سایت معتبر بنبست نیز که قیمت لحظهای ارز و سکه در بازار آزاد ایران را به ثبت میرساند، از افزایش قیمت دلار به ۲۶ هزار و سیصد تومان خبر داده است. بر این اساس، قیمت یورو نیز در بازار آزاد به بیش از 31 هزار تومان رسیده است.
قیمت ارز در صرافی بانکها که فقط با ارایه کارت ملی، کارت شتاب و شماره همراه به نام متقاضی عرضه میشود، نیز افزایش یافته ولی با این حال نسبتا ارزانتر است.
به گزارش ایرنا، بهای دلار و یورو روز شنبه در صرافی بانکها نیز افزایش داشت و این صرافیها دلار را با ۱۸۰ تومان افزایش قیمت با بهای ۲۲ هزار ۹۸۰ تومان به فروش رساندند.
هشدار درباره تفاوت قیمت ارز در بازار آزاد و صرافیهای بانکی
به تازگی در پی افزایش قیمتها در بازار ارز و شکلگیری صفهای طولانی مقابل صرافیها، بانک مرکزی ایران فروش سهمیه سالانه ۲۲۰۰ دلار با کارت ملی توسط صرافیهای بانکی را متوقف کرد.
اما فروش ارز در صرافی بانکها برای مصارف خدماتی ۲۳ گانه همچون ارز مسافرتی، بیماری و دانشجویی همچنان پابرجاست.
کامران ندری، یک کارشناس اقتصادی در این زمینه به ایسنا گفت: بانک مرکزی نباید اجازه دهد که فاصله نرخ ارز در بازار آزاد و صرافیهای بانکی ایجاد شود. در این راستا، بانک مرکزی دو راه دارد؛ یکی اینکه نرخ ارز در صرافیهای بانکی را افزایش دهد یا به نرخ بازار آزاد نزدیک کند.
وی ادامه داد: راه دیگر در این زمینه ایجاد محدودیتهایی در عرضه ۲۲۰۰ دلار سهمیه سالانه برای هر فرد است. قبل از این هفته، سیاست بانک مرکزی این بود که نرخ ارز در صرافیها را به بازار آزاد نزدیک کند اما این هفته تغییر مسیر داده است تا برای خرید ارز صرافی که از قیمت بازار کمتر است، محدودیتهایی ایجاد کند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اگر این سیاست بانک مرکزی جواب ندهد، مجدد سیاست قبلی اجرا میشود تا قیمت ارز در صرافیها را به بازار آزاد نزدیک کند. اگر التهاب های اخیر در بازار ارز از بین برود، نرخ ارز در پایان شهریور کاهش مییابد و بانک مرکزی هم محدویتها را برمیدارد.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر: گرانی طلا مشکوک است
همچنین خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی از «رکوردشکنی» قیمت طلا خبر داد و اعلام کرد که قیمت سکه و طلا روز شنبه همچنان با رشد قیمت مواجه بود و سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، برای اولین بار با قیمت ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معامله شد.
بر این اساس سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به گذر از مرز ۱۲ میلیون تومان به بهای ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معامله شد. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز مشابه روز گذشته به ارزش ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان فروخته شد.
همچنین نیم سکه به بهای ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، ربع سکه به قیمت سه میلیون و ۴۵۰ هزار تومان و هر قطعه سکه یک گرمی نیز به ارزش یک میلیون و ۸۵۰ هزار تومان معامله شد.
علاوه بر این در بازار طلا نیز امروز یک گرم طلای خام ۱۸عیار به ارزش یک میلیون و ۱۶۷ هزار تومان فروخته شد و هر مثقال طلا نیز ارزش پنج میلیون و ۵۶ هزار تومان داشت.
بهای انس جهانی نیز بدون تغییر قابل توجه نسبت به روز گذشته به بهای یک هزار و ۹۴۱ دلار معامله شد.
ابراهیم محمدولی، رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در گفت و گو با ایرنا این افزایش قیمت را امری مشکوک توصیف کرد و اظهار داشت: روز گذشته (جمعه) تمام بخشهای صنعت طلا و جواهر در سراسر کشور تعطیل بوده است. مگر در ساعات ابتدایی امروز (شنبه) چه اتفاقی در بازار می تواند رخ داده باشد که با این نوسان و افزایش شدید قیمت در مورد سکه و طلای آبشده مواجه هستیم؟
وی افزود: به اعتقاد ما این فضای مشکوک از سوی اتاقهای معاملاتی در فضای مجازی کنترل میشود. اتاقهایی که برای ما دقیقا مشخص نیست گردانندگان آنها چه کسانی هستند، فقط میدانیم بسیاری از گردانندگان آنها در صنعت طلا حضور نداشته و برخی در کشورهای اطراف مانند ترکیه و امارات ساکن هستند.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر با اشاره به استفاده غیرقانونی برخی از این کانال هایمجازی از آرم و نشان اتحادیه طلا و جواهر، توضیح داد: ما سوءاستفاده از آرم اتحادیه را طی نامهنگاریهایی به مراجع مربوطه اعلام کردهایم که در حال پیگیری است. اما به نظر میرسد باید دستگاههایی که از لحاظ فنی صلاحیت ردیابی در فضای مجازی را دارند، وقت و همت بیشتری بگذارند تا گردانندگان این اتاقهای مجازی شناسایی شوند. در این راه ما هم اطلاعات خودمان را در اختیار مراجع مربوطه میگذاریم.