کشورهای عضو اتحادیه عرب شامگاه چهارشنبه نتوانستند درباره توافق صلح امارات متحده عربی و اسرائیل به اجماع دست یابند. مقامهای فلسطینی از این نهاد خواسته بودند توافق میان ابوظبی و تل آویو، موسوم به «پیمان ابراهیم» را رد کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، حسام زکی، معاون دبیرکل اتحادیه عرب گفت: «نشست [مجازی] وزرای امور خارجه اتحادیه عرب فرصتی برای گفتوگوهای جدی و عمیق بود و بسیار به طول انجامید. با این همه این بحثها به اجماعی درباره قطعنامه پیشنهادی فلسطینیها نینجامید.»
ریاض المالکی، وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی پیشتر از همتایانش در اتحادیه عرب خواسته بود تا توافق امارات و اسرائیل را رد کنند و در غیر این صورت «این نشست به مثابه یک چک سفید امضا یا یک پوشش خواهد بود و چنین چیزی از سوی دولت فلسطینی پذیرفته نخواهد شد.»
اسرائیل و امارات متحده عربی با میانجیگری ایالات متحده آمریکا روز سیزدهم اوت از دستیابی به یک «توافق تاریخی» خبر دادند. امارات با شناسایی اسرائیل، نخستین کشور عرب حوزه خلیج فارس است که با این کشور روابط دیپلماتیک برقرار میکند.
دونالد ترامپ از امضای «توافقنامهای تاریخی» میان اسرائیل و امارات عربی متحده خبر داد
گروههای فلسطینی به همراه ایران و ترکیه، امارات متحده عربی را به خیانت به آرمان فلسطین، اسلام و جهان عرب متهم کرده اند.
با وجود عدم اجماع برای رد توافق اسرائیل-امارات، اتحادیه عرب شامگاه چهارشنبه و در پایان اجلاس عادی خود، دخالت ایران و ترکیه در امور کشورهای عربی را محکوم کردند.
عربستان سعودی که از سال ۲۰۰۲ طرح صلح عربی را بر مبنای تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی بیتالمقدس شرقی، پیش شرط هرگونه عادیسازی رابطه با اسرائیل قرار داده است، همچنان بر این طرح پافشاری میکند. به این ترتیب این احتمال وجود دارد که بحرین، که گزینه بعدی عادیسازی رابطه با اسرائیل به شمار میرود، با پیروی از رویکرد پادشاهی سعودی، دستکم در کوتاه مدت از شناسایی رسمی دولت یهود خودداری کند.