سپاه پاسداران: حضور اسرائیل در خلیج فارس ممکن است باعث جنگ شود

ایران و جهان
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران با غیرقانونی خواندن حضور اسرائیل در خلیج فارس هشدار داد که ورود اسرائیل به آب‌های منطقه ممکن است باعث ایجاد جنگ و درگیری شود.
علیرضا تنگسیری روز یکشنبه ۱۱ اوت (۲۰ مرداد) در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی المیادین تاکید کرد که آمریکا و بریتانیا باید مسئولیت حضور اسرائیل در آب‌های خلیج فارس را بر عهده گیرند.
پیش از این تل‌آویو آمادگی خود را برای عضویت در ائتلاف نظامی آمریکا برای آن‌چه تامین امنیت کشتیرانی در خلیج‌فارس خوانده می‌شود، اعلام کرده بود.
یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل در روز ۷ اوت (۱۶ مرداد) در نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پارلمان این کشور گفته بود: «تل‌آویو بخشی از ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا در برابر تهدیدهای ایران در تامین امنیت کشتیرانی در خلیج (فارس) خواهد بود.»

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا هفته پیش گفته بود که از ۶۰ کشور جهان برای پیوستن به این ناوگان دریایی دعوت به همکاری به عمل آمده است. در میان کشورهای مهم اروپایی در حال حاضر بریتانیا برای شرکت در این ائتلاف اعلام آمادگی کرده است.
بیشتر بخوانید:
اسراییل در کنار آمریکا وارد خلیج فارس می شود
ایران: حق مقابله با حضور اسرائیل در خلیج فارس را برای خود محفوظ می‌دانیم
هر زمانی مسئولان ایرانی بخواهند، می‏‌توانند هر کشتی را توقیف کنند، حتی اگر آن کشتی آمریکایی یا انگلیسی باشد
علیرضا تنگسیری
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران در این گفت‌وگو همچنین افزود: «پیام ما به کشورهای منطقه و جهان این است که ایران تا زمانی امنیت تنگه هرمز را تامین می‌کند که نفت خود را صادر کند.»
آقای تنگسیری همچنین تاکید کرد: «هر زمانی مسئولان ایرانی بخواهند، می‏‌توانند هر کشتی را توقیف کنند، حتی اگر آن کشتی آمریکایی یا انگلیسی باشد».
سپاه پاسداران ۱۹ ژوئیه (۲۸ تیر) یک فروند نفتکش با نام استنا ایمپرو (stena impero) را که با پرچم بریتانیا در حال عبور از تنگه هرمز توقیف کرد.
این اتفاق در حالی رخ داد که نیروی دریایی بریتانیا پیش از آن در تاریخ چهارم ژوئیه (۱۳ تیر) با اعلام این که کشتی گریس ۱ در حال حمل نفت به پالایشگاهی در سوریه بوده است،‌ این نفتکش عظیم را در ساحل جبل‌الطارق توقیف کردند. این ابرنفتکش از ایران حرکت کرده بود و حامل نفت خام این کشور بود.
فرمانده نیروی دریایی سپاه: گریس ۱ به سمت سوریه نمی‌رفت به سمت اروپا می‌رفت
پیش از این مقام‌های ایرانی بدون اشاره به مقصد نهایی مقصد این ابرنفتکش و بر خلاف ادعای بریتانیا، تکذیب کرده بودند که مقصد آن سوریه بوده است. فرمانده نیروی دریایی سپاه اما در گفت‌وگو با المیادین مدعی شد که کشتی گریس ۱ به سمت اروپا در حال حرکت بوده است. وی معتقد است که سناریوی آمریکایی‌ها و بریتانیایی‌ها این بود که این کشتی به سمت سوریه می‌رود.
آقای تنگسیری همچنین بدون ذکر مصداقی، مدعی شد که آمریکایی‌ها به نفتکش‌های نزدیک آب‎های ایران حمله می‎کنند و سپس آن را به گردن ایران می‎اندازند و این کشور را متهم می‎کنند.
تنش ها میان ایران و آمریکا در منطقه پس از خروج یکجانبه واشنگتن از برجام در هشتم مه ۲۰۱۸ و در پی اقدام متقابل تهران در کاهش تعهدات برجامی یکسال پس از این ماجرا وارد مرحله جدیدی شده است.

یورونیوز