در آلمان، تعدادی از سیاستمداران این کشور به علت پشتیبانی از پناهندگان، از سوی راستگرایان افراطی مورد تهدید قرار گرفتهاند. سه هفته پس از قتل "والتر لوبکه" شهردار "کاسل" آلمان به وسیله یک راستگرای افراطی، رسانههای آلمانی خبر دادند که تعدادی دیگر از سیاستمداران آلمان که از پناهندگان پشتیبانی میکنند تهدید به مرگ شدهاند؛ شهرداران "کُلن" و "آلتنا" در میان این سیاستمداران هستند؛ این دو در سال های ٢٠۱۵ و ٢٠۱٧ نیز مورد حمله دو بیگانهستیز مخالف پناهندگان قرار گرفتند. نیمه شب دوم ژوئن امسال (٢٠۱٩)، "والتر لوبکه" شهردار کاسل آلمان در تراس خانه خود با ضربات چاقوی یک مرد ٤۵ ساله به قتل رسید. متهم به قتل هم اکنون در بازداشت موقت به سر می برد و تحقیقات نشان داده که دارای پیشینه راست افراطی است، اما پیوند تشکیلاتی او با گروههای افراطی هنوز ثابت نشده است.
سه هفته پس از قتل والتر لوبکه، رسانههای آلمانی گزارش دادند که در این مدت تعدادی از سیاستمداران محلی آلمان از جمله "هنریته رکر" شهردار کلن و "آندرآس هولشتاین" شهردار آلتنا در شمال غربی آلمان نیز از سوی راستگرایان افراطی مورد تهدید قرار گرفتهاند.
سابقه حمله به شهرداران "کُلن" و "آلتنا"
"هنریته رکر" شهردار فعلی "کلن"، در سال ٢٠۱۵ نامزد این مقام شد. او تا پیش از آن مسئول هموندی خارجیان و تأمین محل سکونت پناهجویان بود و میکوشید شرایطی انسانی برای اقامت موقت آنها فراهم کند.
هنریته رکر، یک روز پیش از انتخابات شهرداری کلن، در یک میتینگ انتخاباتی از سوی مردی به نام "فرانک اس" با چاقو مورد حمله قرار گرفت و از ناحیه گردن مجروح شد و مدتی طولانی بستری بود؛ اما در همین حال پیروز و به عنوان شهردار کُلن و حومه برگزیده شد.
تحقیقات بعدی نشان داد که "فرانک اس" ضارب خانم رکر، در واکنش به نرمش سیاسی وی نسبت به پناهجویان او را مورد حمله قرار داده و دارای گرایشهای بیگانهستیزانه بوده است. ضارب بعداً محاکمه و به جرم تلاش برای قتل، به ١٤ سال زندان محکوم شد.
"آندرآس هولشتاین" شهردار "آلتنا" نیز که اکنون تهدید به قتل شده، انتقام راستگرایان از نرمش سیاسی در برابر پناهجویان را پیشتر تجربه کرده است.
هولشتاین روز ٢٧ نوامبر سال ٢٠١٧ در یک کبابی ترک شهر خود ایستاده بود که یک مرد آلمانی از او پرسید آیا شهردار است؟ هنگامی که هلشتاین پاسخ مثبت داد، مرد ناشناس پس از انتقاد شدید از سیاست او در حمایت از پناهجویان، با یک کارد ٣٠ سانتیمتری به وی حمله کرد اما یکی از کارکنان کبابی، شهردار را نجات داد.
تحقیقات بعدی نشان داد که مهاجم دارای نگرش ضدخارجی و تحت تأثیر الکل بوده است.
شبکه تلویزیونی "غرب" و روزنامه "بیلد" آلمان، خبر تهدید شهرداران کلن و آلتنا را تأیید کرده و افزودهاند که شهرداران متعدد دیگری هم تهدید شدهاند اما هنوز روشن نیست که آیا همه تهدیدها از سوی یک گروه انجام میشود یا اقداماتی مجزا است.
پلیس ابراز اطمینان کرده که شهردار کلن و حومه، از سوی راستگرایان افراطی تهدید شده است. پلیس جنائی برلین مسئولیت تعقیب منشاء تهدیدها را به عهده گرفته است.
نامزد مقام وزارت دادگستری آلمان "کریستیانه لامبرشت" عضو حزب سوسیال دموکرات، در واکنش به این تهدیدها گفت: «ترور اجازه ندارد بار دیگر ترسآفرینی کند. قتل شهردار کاسل و تهدیدهای تازه قتلهای زنجیرهای، گروه نئونازی "اِن.اِس.او" را تداعی می کند».
گروه "اِن.اِس.او" که ریشههای اصلی آن هنوز هم شناخته نشده، در فاصله سالهای ٢٠٠٠ تا ٢٠٠٧، نُه مهاجر و یک پلیس آلمانی را در شهرهای مختلف این کشور به قتل رساندند. محاکمه تنها عضو دستگیرشده این گروه موسوم به "بئاته چپه"، چندین سال است با صدهاهزار هزینه از جیب مالیاتدهندگان آلمان ادامه دارد و هنوز به صدور حکم نیانجامیده است.
فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور آلمان خواستار حفاظت از سیاستمدارن محلی در آلمان شد. او در نشست پروتستانهای "دورتموند" گفت: «اینها، به عنوان ستونهای محوری دموکراسی ما، شایسته احترام و حفاظت در برابر هر نوع تحقیر، تحریک و خشونت هستند».
fa.rfi