نحوه پخش خبر اعتصابات کارگری و مردمی در بی بی سی

مقالات
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

نحوه پخش خبر اعتصابات کارگری و مردمی در بی بی سی از روزنامه های دولتی در ایران، و از انعکاس در دفاتر حاکمیت، رقیق تر، درونی تر، و بی خاصیت تر است.
این رسانه استقلال پیش کش، بیش از حد دنباله رو تحرکات باندهای حکومت در درون نظام است. تنها فشار ممتد تاجهاشان می کند که به درجه ای منصفانه و مستقلانه اخبار تحرکات از پایین را منعکس کند. باید فشار را بر روی این رسانه مدعی، کم نکرد!
"سکوت رسانه های بین‌المللی را باید شکست!

در حالی که اعتراضات و اعتصابات کارگری در ایران و بخصوص جنوب و خوزستان را تسخیر می کند،
رسانه هایی چون بی بی سی و رسانه های اصلی کشورهای غربی!
که خبر هر قر و قمیش اصطلاح طلب و منتقد داخل حکومت ایران را در بوق می کنند و سعی می کنند بعنوان دوا شفا بخش درد مردم ایران با یک من شکر در حلق شنونده خود بریزند!
تماما لال مانی گرفته اند!
احتمالا دل در گرو توان نیروی ضدشورش گسیل شده به منطقه منتظر معجزات درون ساختاری حکومت ایران هستند.
دیوار سکوت شان را باید بر سرشان خراب کرد و مجبورشان کرد که در رسانه های خود و به زبان کشور خود، مهم‌ترین اخبار ایران را، که امروز اعتصابات و اعتراضات کارگری از هفت تپه ته فولاد و هپکو و نفت و ... را پوشش مناسب بدهند و جهان را از رویدادهای واقعی و عمیق جامعه ایران مطلع کنند.
سکوت رسانه های بین‌المللی را ، به شکل ممکن باید شکست!
ثریا شهابی
۱۲ مرداد ۱۹۹۹
۲ اوت ۲۰۲۰"
----------
قوه قضائیه از کارگران هفت‌ تپه خواست به اعتصاب پایان دهند
در حالی که ۴۴ روز از دور تازه اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه می‌گذرد غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه، در تازه‌ترین نشست خبری خود گفت "به کارگران هم توصیه می کنیم کار را تعطیل نکنند".
سخنگوی قوه قضائیه گفت "این شرکت هفت هشت هزار کارگر دارد و اکثریت قریب به اتفاق کارگران مشغول به کارند.
این اظهارات سخنگوی قوه قضائیه در حالی بیان می‌شود که سندیکای کارگران هفت تپه اعلام کرد از اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه حمایت می‌کند و خواستار رسیدگی هرچه زوتر به خواست و مطالبات کارگران است.
سندیکای هفت تپه می‌گوید خواست کارگران "بازگشت به کار همکاران اخراجی، بر چیده شدن بخش خصوصی و همچنین پرداخت دستمزدهای عقب افتاده سه ماه اردیبهشت، خرداد و تیر ماه است".
با این حال غلامحسین اسماعیلی می‌گوید قوه قضائیه به دنبال این است که "هم حقوق کارگران استیفا شود و شرکت هم سرپا بماند، به ویژه در این دوران که زمان کشت نیشکر است". او از مدیران هفت تپه هم خواست که " حقوق و مطالبات کارگران را بپردازند".
نزدیک دو هفته پیش نیز چهار نفر از نمایندگان کارگران هفت تپه مدت کوتاهی بازداشت کرد. در آن زمان، اسماعیل محمد ولی، خبرنگار مستقل حوزه کارگری و عکاس همراه او که برای تهیه گزارش از این کارخانه به شوش سفر کرده بودند نیز دستگیر شدند.
سخنگوی قوه قضائیه در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت کارگران "مطمئن باشند که موضوعات در حال رسیدگی است، هم خصوصی‌سازی و هم تخلفات مدیران".
امید اسدبیگی مدیرعامل شرکت هفت‌تپه یکی از متهمان پرونده اخلال در نظام اقتصادی ایران است.
نام امید اسدبیگی همچنین به اتهام به پرداخت رشوه‌های متعدد، در پرونده مدیران پیشین بانک مرکزی نیز مطرح است.
اعتراضات دنباله‌دار
کارگران این کارخانه می‌گویند از سال ۱۳۹۴ تا کنون بیش از ۱۰۰ بار اعتصاب کرده اند. در این سال‌ها این شرکت به عرصه مقاومت در برابر واگذاری مالکیت دولتی به بخش خصوصی تبدیل شد.
کارگران از "تعویق دستمزدها، سو‌ءمدیریت و ابهام در قراردادهای کار با کارگران پیمانی، قراردادی و روزمزدی" ناراضی بودند.
بازگرداندن شرکت به بخش دولتی و مدیریت شورایی از جمله خواست‌های کارگران در سال‌های اخیر بود. لغو خصوصی‌سازی زمین‌ها و حق برخورداری از یک تشکل کارگری از دیگر مطالبات کارگران بود.
پاییز دو سال پیش هم کارگران نیشکر هفت تپه، به دنبال عدم پرداخت پنج ماه حقوق خود اعتصاب‌هایی را آغاز کردند که به شوش و اهواز کشید. این تجمع‌ها سر انجام با دخالت نیروهای امنیتی و بازداشت ده‌ها تن از کارگران و فعالان کارگری به پایان رسید.
با وجود بازداشت شماری از کارگران و سرکوب اعتراض‌ها، کارگران این کارخانه در سال ۱۳۹۸ نیز بارها دست به اعتراض و اعتصاب زدند.
در سال ۱۳۹۴ بود که هفت تپه ورشکسته اعلام شد. در همان سال این مجموعه عظیم اقتصادی در یک مزایده به بخش خصوصی واگذار شد. قیمت تعیین شده برای این شرکت ۲۸۶ میلیارد تومان بود که در مزایده تنها شش میلیارد آن نقد پرداخت شد.
واگذاری شرکت هفت‌تپه که زمانی یکی از بزرگترین واحد‌های کشت و صنعت نیشکر در خاورمیانه بود، با ابهام‌هایی همراه شد.
در آن زمان راضی نوری، نماینده وقت شوش و دانیال از واگذاری این شرکت به دو جوان ۲۸ ساله و ۳۱ ساله و صلاحیت آنان انتقاد کرده بود.