تنش بین اتحادی اروپا و آمریکا - اتحادیه اروپا درخواست خروج از برجام را رد کردند

Münchener Sicherheitskonferenz 2019 (MSC)

ایران و جهان
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

آلمان و اتحادیه اروپا درخواست آمریکا برای خروج از برجام را رد کردند. یک روز بعد از درخواست مایک پنس، معاون رئيس‌جمهور آمریکا برای خروج اروپا از برجام آلمان و اتحادیه اروپا آن را رد کرده و توافق اتمی با ایران را "مسئله‌ای امنیتی" برای اروپا خواندند. آلمان و اتحادیه اروپا روز جمعه ۲۶ بهمن (۱۵ فوریه) در کنفرانس امنیتی مونیخ درخواست ‌معاون رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از توافق اتمی با ایران (برجام) و منزوی کردن این کشور را رد کردند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان از این توافق منعقد‌شده در سال ۲۰۱۵ که ایران را در ازای رفع تحریم‌ها به میزان قابل توجهی از برنامه اتمی خود دور کرده دفاع کرد.
هایکو ماس یادآور شد: «همراه با بریتانیایی‌ها، فرانسوی‌ها و تمامی اتحادیه اروپا ما راه‌هایی پیدا کردیم که تا امروز ایران را در توافق هسته‌ای نگه داریم.»

یک روز پیش از آن مایک پنس، معاون رئيس‌جمهور آمریکا تهران را متهم کرده بود که با جاه‌طلبی‌های منطقه‌ای خود در سوریه، لبنان، عراق و یمن و دشمنی‌اش با اسرائيل در فکر برنامه‌ریزی برای برپایی "هولوکاست جدید" است.
ماس گفت: «هدف ما دقیقا همان ایران بدون سلاح‌های هسته‌ای است، زیرا ما به روشنی شاهد بی‌ثبات‌سازی‌های ایران در منطقه هستیم.»
او اضافه کرد، بدون این توافق "منطقه امن‌تر نمی‌شود و در حقیقت یک قدم به رویارویی نزدیک‌تر خواهد شد.»
فدریگا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در کنفرانس امنیتی مونیخ برجام را برای امنیت اروپایی‌ها "حیاتی" شمرد و گفت، اتحادیه اروپا مصمم به ادامه "اجرای کامل" این توافق است. او برجام را "مسئله‌ای امنیتی برای اروپا" قلمداد کرد.
موگرینی روشن ساخت: «اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن به حفظ مصالح امنیتی و عدم اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی و اجرای کامل این توافق ادامه می‌دهند.»
مایک پنس در کنفرانس "امنیت و ثبات در خاور میانه" در ورشو، پایتخت لهستان خویشتن‌داری اتحادیه اروپا و تلاش آن برای نگه داشتن برجام را محکوم کرد.
او همچنین از راه‌اندازی سازوکار مالی توسط آلمان، فرانسه و بریتانیا به منظور تسهیل تبادلات مالی میان شرکت‌های اروپایی خواهان تجارت با ایران علی‌رغم تحریم‌های آمریکا انتقاد کرد.
پنس این اقدام را مایه افزایش شکاف میان اروپا و آمریکا خواند و از کشورهای اروپایی خواست، با پیوستن به تحریم‌های اقتصادی علیه ایران از حمایت از توافق هسته‌ای دست بردارند.
DW
---------
اتحادیه اروپا درخواست آمریکا درباره ایران را رد کرد
خانم موگرینی روز جمعه دیداری با وزیر خارجه آمریکا داشت
یک روز پس از آن که مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا، خواهان خروج اروپا از توافق هسته‌ای با ایران شد، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بر پایبندی این اتحادیه به برجام تاکید کرد.
خانم موگرینی در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت حفظ توافق هسته‌ای با ایران "مساله‌ای امنیتی است".
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان هم در همین کنفرانس تعهد قدرت‌های اروپایی به توافق هسته‌‌ای را تکرار کرد و گفت: "ما ایرانی بدون سلاح هسته‌ای می‌خواهیم چرا که فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده آن را در منطقه می‌بینیم."
او افزود بدون برجام "منطقه امن‌تر نخواهد بود و اتفاقا به رویارویی آشکار نزدیکتر خواهد شد."
رهبران اروپایی پیش از این هم بارها گفته‌اند که توافق هسته‌ای را برای دور نگه داشتن ایران از سلاح هسته‌ای مفید می‌دانند و برای ترغیب ایران به ماندن در توافق، به رغم خروج آمریکا از آن، ساز و کار مالی جدیدی ایجاد کرده‌اند که امکان مبادلات مالی با ایران را فراهم کنند.
مایک پنس، معاون دونالد ترامپ، در نشست ورشو از کشورهای اروپایی خواست از توافق هسته‌ای با ایران خارج شوند.
بیشتر اعضای اتحادیه اروپا در سطحی پایینتر از وزیر خارجه در نشست ورشو حضور داشتند و این به ادامه اختلافات اروپا و آمریکا تعبیر شد.
آقای پنس روز جمعه نیز پیش از حضور در کنفرانس مونیخ گفت: "رژیمی در تهران داریم که دمی مرگبار و تهدیدآمیز دارد و نفرت یهودستیزانه‌ شرم‌آوری مشابه همان چه نازی‌ها در اروپا کردند."
او این صحبت‌ها را پس از بازدید از اردوگاه آشوویتس بیان کرد.
آشوویتس یکی از بدنام‌ترین اردوگاه‌های مرگ نازی‌ها بود که برآورد می‌شود کشتار بیش از یک میلیون یهودی در آن انجام شد. به غیر از یهودیان، ‌ده‌ها هزار نفر از لهستانی‌ها، کولی‌ها، اسرای جنگی شوروی و مردان همجنسگرا نیز به این اردوگاه مرگ فرستاده شدند.
BBC