تجاوز گسترده به زنان و دختران در سودان جنوبی با وجود برقراری صلح

ایران و جهان
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

بر اساس تحقیقاتی که بطور مشترک توسط دفتر حقوق‌بشر سازمان ملل و دفتر ماموریت این سازمان در سودان جنوبی انجام و گزارش آن روز جمعه منتشر است، تجاوز و خشونت جنسی علیه زنان و دختران، حتی دختران هشت ساله در مناطق شمالی کشور سودان جنوبی بطور گسترده دیده می‌شود. این جرایم در حالی روی می‌دهد که در سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی توافق صلحی برای پایان دادن به جنگ‌های داخلی در این کشور به امضا رسیده است. بر اساس این گزارش، کارشناسان این سازمان تنها طی ماه‌های سپتامبر تا دسامبر ۲۰۱۸ میلادی ۱۷۵ مورد از تجاوز را به ثبت رسانده‌اند که مرتکبان آن عمدتا مردان مسلح و دارای یونیفرم بوده‌اند.
میشل باشله، کمیساریای عالی حقوق‌بشر سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد که تجاوز و تجاوز گروهی در شمال این کشور در سال جدید میلادی نیز همچنان ادامه داشته

و این باور گسترش یافته است که برای مرتکبین این جرایم هیچ مجازاتی وجود ندارد.
سازمان غیردولتی پزشکان بدون مرز نیز اعلام کرد که تنها در نوامبر گذشته کارکنان این سازمان ۱۲۵ زن و دختر را که طی ۱۰ روز در این منطقه به آنها تجاوز شده بود، مداوا کرده‌اند.
به گفته سازمان ملل بیشترین مرتکبان این جرایم اعضای گروههای شبه‌نظامی، همچنین شماری از نیروهای وفادار به تابان دنگ گای معاون اول رئیس جمهور این کشور و نیروهای عضو ارتش ملی سودان جنوبی هستند.
بنا بر گزارش، پلیس سودان جنوبی و نظامیان ایالت شمالی این کشور از این وضعیت آگاهند و قصد دارند گشت‌زنی‌ها را افزایش دهند.
سازمان ملل اعلام کرد که صلح‌بانان وابسته به این سازمان، گشت‌زنی‌های خود را در این منطقه افزایش داده‌اند.
این سازمان همچنین از جوبا خواست تا دادگاهی متشکل از قضات این کشور و دیگر قضات آفریقایی تشکیل دهد و به محاکمۀ مرتکبان این جرایم بپردازد و تاکید کرد که دولت سودان جنوبی و رهبران گروههای مسلح باید مسئولیت جرایمی را که اعضای آنها مرتکب می‌شوند بر عهده بگیرند.
در واکنش، برخی از مقامات سودان جنوبی از جمله وزیر انرژی این کشور، گزارش را رد و سازمان‌های غیردولتی را متهم کردند که با اغراق‌گویی به دنبال جمع‌آوری پول بیشتر هستند.
دهیو ماتهوک دینگ، وزیر انرژی سودان جنوبی اعلام کرد که سالوا کیر، رئیس جمهوری این کشور دستور تشکیل کمیتۀ تحقیقی برای بررسی این موضوع را داده است. او افزود: «در صورت واقعیت داشتن آنچه در این گزارش آمده، متخلفان مقابل عدالت قرار خواهند گرفت. اما اگر کمیته تشخیص دهد که گزارش منتشر شده غیرواقعی است آنگاه منتشر کنندگان آن به دستگاه عدالت سپرده خواهند شد.»

Euronews