دولت آلمان ارسال ناو جنگی به مصر را تصویب کرد. به خاطر وضعیت نامناسب حقوق بشر در سراسر خاورمیانه، ارسال تجهیزات رزمی به مصر امری مناقشهانگیز به شمار میرود. دولت آلمان به زودی بار دیگر مجموعهای از تجهیزات نظامی را به خاورمیانه صادر میکند. بنا به گزارش "اشپیگل" با تصویب کمیسیون امنیتی آلمان، دولت فدرال در چارچوب صدور مجموعهای از تجهیزات جنگی به منطقه بحرانزدهی خاورمیانه، یک رزمناو مدل
Meko200 را به مصر میفروشد.
رزمناوی که توسط کارخانجات توسنکروپ تولید شده، حدود ۵۰۰ میلیون یورو ارزش دارد. طبق گزارش ارتش مصر در سالهای آینده رزمناو مدرن دیگری از آلمان دریافت میکند.
به نظر گزارشگر اشپیگل تصمیم دولت آلمان برای ارسال تجهیزات نظامی به مصر، امری مناقشهانگیز است، زیرا در مصر رژیمی خودکامه حکومت میکند. افزون بر این آلمان تعهد کرده بود به کشورهایی که در جنگ یمن دخیل هستند، تجهیزات نظامی نفروشد.
اسلحه برای دیکتاتور
در مصر فرمانده پیشین ارتش عبدالفتاح سیسی، زمام امور را به دست دارد. او در سال ۲۰۱۳ با کودتای نظامی قدرت را به دست گرفت و پس از آن در ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ طی دو انتخابات نمایشی به دیکتاتوری خود جنبه رسمی داد.
دستگاه امنیتی مخوف مصر کمترین انتقاد را با داغ و درفش جواب میدهد. بیشتر رسانههای مستقل تعطیل شده و صدها مخالف سیاسی زندانی شدهاند. از زمان کودتای سیسی علیه حکومت محمد مرسی، وابسته به جریان اخوانالمسلمین، صدها کادر و فعال سیاسی کشته یا ناپدید شدهاند.
در مصر حتی اتباع بیگانه نیز از آزار و تعقیب دستگاه امنیتی در امان نیستند، به گونهای که وزارت خارجه آلمان گردشگران را به "بیشترین احتیاط" هنگام دیدار از مصر توصیه میکند.
دولت مصر بنیادهای خارجی را به پشتیبانی از نیروهای اپوزیسیون داخلی متهم میکند. در همین رابطه شماری از همکاران بنیادهای آلمانی مورد تعقیب قرار گرفتند، از جمله دو همکار بنیاد کنراد آدناور، که از سال ۲۰۱۳ در بازداشت بودند.
در پایان سال گذشته میلادی (۲۰۱۸) دادگاهی در مصر به آزادی دو آلمانی رأی داد و اندکی پس از آن بود که دولت آلمان تحویل رزمناو به مصر را تصویب کرد.
علاوه بر وضعیت وخیم حقوق بشر در مصر، احزاب ائتلاف دولتی آلمان، دو حزب دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات، توافق کرده بودند به کشورهای دخیل در جنگ یمن هیچگونه تجهیزات رزمی تحویل ندهند.
مصر به طور رسمی یکی از کشورهای ائتلاف عربی است که زیر فرماندهی عربستان سعودی، در جنگ یمن دخالت دارد و به بدترین جنایات دست زده است.
واقعیت این است که مصر از نظر مالی به عربستان سعودی وابسته است و بیگمان هزینه جنگافزارهای وارداتی را نیز از همین منبع میپردازد.
دولت آلمان در برابر انتقاد از معاملات تسلیحاتی با مصر، پاسخ میدهد که به همکاری دولت مصر در مسئله تبادل اطلاعات امنیتی و همچنین در بحران مهاجرت نیازمند است.
در نوامبر گذشته سیسی رهبر مصر به برلین سفر کرد و در دیدار با مقامهای آلمانی بر نیاز کشورش به رزمناوهای پیشرفته تأکید کرد. او گفت که ارتش مصر به این رزمناوها برای حفظ امنیت در دریای مدیترانه نیازمند است.
طبق همین گزارش دولت آلمان در روزهای گذشته تحویل وسایل یدکی جهت ۱۶۵ کامیون ارتشی را برای الجزایر تصویب کرده است.