استعفای محمد جواد ظریف، جنگ لایه های درون حکومتی جمهوری اسلامی

ایران و جهان
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

"پیشوند: استعفای محمد جواد ظریف، وزیری امورخارجه ایران نمایش جنگ دیگری از نزاعهای درون حکومتی است و بیانگر یک دست تر شدن جمهوری اسلامی و روکردن برگ دیگری از کلیت سیاسی و اقتصادی اش چه در مسائل داخل و چه در مسائل خارجی و مطقه ای اش است."
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی استعفا داد. وزیرخارجه ایران در یک پست اینستاگرامی نوشت: از بزرگواری مردم عزیز و دلاور ایران و مسئولان محترم در ۶۷ ماه گذشته بسیار سپاسگزارم. از ناتوانی برای ادامه خدمت و تمام کاستی‌ها و کوتاهی‌ها در دوران خدمت صمیمانه پوزش می‌خواهم. محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با یک پیام اینستاگرامی استعفای خود را اعلام کرد.

به گزارش روزنامه ایران، سید عباس موسوی، معاون سخنگوی وزارت خارجه در کفت‌وگو با ایرنا استعفای محمدجواد ظریف را تایید کرد.
به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف در یک پست اینستاگرامی نوشته است: «از بزرگواری مردم عزیز و دلاور ایران و مسئولان محترم در ۶۷ ماه گذشته بسیار سپاسگزارم.»
او می‌افزاید: «از ناتوانی برای ادامه خدمت و تمام کاستی‌ها و کوتاهی‌ها در دوران خدمت صمیمانه پوزش می‌خواهم. شاد و سربلند باشید.»

DW


ظریف از مدیران وزارت خارجه خواست از استعفای گروهی خودداری کنند
گروهی از دیپلمات‌ها و مدیران وزارت خارجه ایران اعلام کرده‌اند که چنانچه استعفای محمد جواد ظریف قطعی شود، آن‌ها هم استعفا می‌دهند. ظریف از آن‌ها خواست از چنین اقداماتی بپرهیزند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) محمد جواد ظریف در واکنش به خبر استعفای دیپلمات‌ها و مدیران وزارت خارجه در حمایت از او با امید پس گرفتن استعفایش گفت:
«امیدوارم استعفای بنده تلنگری برای بازگشت وزارت خارجه به جایگاه قانونی‌اش در روابط خارجی باشد. توصیه بنده به همه برادران و خواهران عزیز در وزارت خارجه و نمایندگی‌ها این است که با کمال صلابت وظایف خود در دفاع از کشور را دنبال کنند و از چنین اقداماتی بشدت پرهیز کنند».
شامگاه دوشنبه ۶ اسفند همزمان با سفر اعلام‌نشده بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه به تهران و دیدار و گفت‌وگو او با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی محمد جواد ظریف با انتشار متنی در اینستاگرام خود نوشت «از ناتوانی برای ادامه خدمت و تمام کاستی‌ها و کوتاهی‌ها در دوران خدمت صمیمانه» پوزش می‌خواهد. این نوشته در رسانه‌های داخلی و در جهان به عنوان استعفای او از وزارت خارجه درک شد. ساعتی بعد ظریف با ارسال پیامی به وب‌سایت «انتخاب» گفت:
«بعد از عکس‌های ملاقات‌های امروز دیگر جواد ظریف به عنوان وزیر خارجه در جهان اعتباری ندارد.»
در عکس‌هایی که از دیدار خامنه‌ای با اسد منتشر شده بود، ظریف غایب بود و به جای او قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس و علی اکبر ولایتی، مشاور خامنه‌ای در امور بین‌الملل حضور داشتند.
یک منبع آگاه به وب‌سایت «انتخاب» گفته است:
«متن منتشره از سوی وزیر امور خارجه متنی غیر رسمی است و به لحاظ قانونی هنوز استعفایی به رئیس جمهور تقدیم نشده است. آنچه در برخی ملاقات‌های دیروز موجب رنجش وزیر خارجه شد، ناشی از نوعی ناهماهنگی‌های اجرایی است.»
عباس موسوی، معاون سخنگوی وزارت خارجه ایران استعفای ظریف را تأیید کرده اما محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری اسلامی، صبح سه‌شنبه اعلام کرد که روحانی هنوز استعفای ظریف را نپذیرفته است.
علی نجفی خوشرودی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در حاشیه جلسه علنی نوبت صبح سه‌شنبه، ۷ اسفند در جمع خبرنگاران اعلام کرد که گروهی از نمایندگان در نامه‌ای به روحانی، از رئیس جمهوری اسلامی خواسته‌اند از پذیرش استعفای محمد جواد ظریف خودداری کند. به گفته مصطفی کواکبیان، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ۱۵۰ تن از نمایندگان نامه حمایت از ظریف را امضا کرده‌اند.
علیرضا رحیمی،  عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاسی خارجی مجلس در گفت‌وگو با ایسنا گفته است که کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ظهر امروز در جلسه فوق‌العاده‌ای استعفای ظریف از وزارت خارجه را به بحث خواهد گذاشت.
منبع:رادیو زمانه