چهارفعال کارگری کارخانه سیمان کارون سه سال در رفت و آمد دادگاه‌های مسجد سلیمان

ایران و جهان
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

فرشاد خدادادیان، خرم آقابیگی، پیمان سلیمانی و امین حاتمی ۴ فعال کارگری کارخانه سیمان کارون(مسجد سلیمان) بعد از تجمع و اعتراضات بهمن و اسفند ماه سال ۹۵ تا کنون بارها به دادگستری احضار و علیرغم اینکه حکم تبرئه و منع تعقیب برایشان صادر شده مجدداً با شکایت کارفرما به دادگستری مسجد سلیمان احضار می‌شوند. این فعالان کارگری تا کنون دستِ کم ۱۳ بار در طی سه سال و در سال جدید ۴ بار احضار شده‌اند.
آنها در سال ۹۸ در ماه‌های فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیر، چهار بار جداگانه ابلاغیه احضار دریافت کرده‌اند و پرونده آنان همچنان مفتوح است. این درحالی‌ است که در تاریخ ۲۲ اسفند ماه ۹۷ که همه در تکاپوی روزهای پایانی سال بودند، پیمان سلیمانی، فرشاد خدادادیان، خرم آقابیگی و امین حاتمی برای توضیحات در خصوص اتهاماتی که چندین بار از آن تبرئه شده بودند، در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری مسجد سلیمان حاضر شده بودند.

آنها پیشتر در دی ماه سال ۹۷ برای ارائه توضیحات در دادگستری حضور یافته بودند.
این ۴ فعال کارگری در یکی از اتهامات بی‌اساس خود به دلیل آنچه ارسال خبر اعتراضات کارگری برای رسانه‌های خارجی عنوان می‌شد، تحت فشار قرار گرفته بودند. اتهامات آنان تا کنون «اخلال در نظم و آسایش عمومی» و «نشر اکاذیب» عنوان شده است. این کارگران در سال ۹۶ پنج بار، سال ۹۷ چهار بار و در سال ۹۸ نیز چهار بار تا کنون برای ارائه توضیحات به دادگستری مراجعه کرده‌اند؛ درحالیکه رای اولیه دادگاه حکم برائت بوده، اما مجدداً کارفرما به آن اعتراض کرده و اتهامات جدیدی به پرونده کارگران اضافه شده است. آنان حتی یک سفر بدون نگرانی در این مدت نداشته‌اند.
همچنین بارها پرینت پیام‌های کارگران در فضای مجازی به عنوان عامل تهدید علیه آنان به کار رفته است.
طی شکایت اولیه کارفرما از ۴ فعال کارگری این کارخانه در فروردین ماه سال ۹۶ به دلیل اعتراضات کارگران که بیش از چهل روز به طول انجامید، آمده است: «چند ماهی‌ست این کارگران با تشکیل گروه‌های اجتماعی در فضای مجازی و با حضور فیزیکی اقدام به تحریک کارگران و ایجاد تشنج و ناامنی در محیط کارخانه، دعوت کارگران به تحصن و درگیری فیزیکی، ایجاد مزاحمت و ممانعت از رفتن کارمندان به محل کار می‌نمایند.»
از زمان انتصاب رحمانی به عنوان مدیرعامل شرکت سیمان کارون در این کارخانه عملاً حکومت نظامی برقرار شده است. حدود شش ماهی است که کارفرما با نصب دوربین‌های مدار بسته در شرکت به کارگران بابت اجتماع بیش از ۳ نفر تذکر داده و برخورد می‌کند.
گفتنی است تعدادی از نمایندگان شورای اسلامی کار کارخانه سیمان کارون در یکی از دوره‌های اعتصابات و اعتراضات خود، در سی و هشتمین روز به دلیل فشارهای کارفرما و نیروهای امنیتی برای خاتمه اعتصاب به صورت دسته جمعی استعفا داده بودند. در عین حال کارگران نیز چند بار در حمایت از نمایندگان کارگری خود، دست به تجمع اعتراضی زده‌اند.
هر چه هست این تنها کارگران هفت‌تپه نیستند که زیر شدیدترین فشارها بعد از اعتراضاتشان بوده‌اند و این تنها اسماعیل بخشی نیست که زیر ضرب رفته است. حمایت از همه کارگرانی که ابن‌روزها تحت فشارند و حمایت از هفت‌تپه و فولاد به عنوان نمادهای جنبش کارگری، وظیفه و امرِ امروز ما در راه کسب آزادی، رفاه، برابری و بهبود معیشت کارگران است.

کمپین حمایت از بازداشت‌شدگان هفت‌تپه و زندانیان ترقی‌خواه